Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Heeft u Tips

None
5 antwoorden
 • Goedendag,

  Ik ben al een tijdje bezig met het bedenken van de [b:d57de32f81] snelste/beste Technieken[/b:d57de32f81] voor mijn Portfolio-Design

  Tot nu toe heb ik alles naar Flash geschoven.
  Maar omdat dit onhandig te onderhouden is zou ik dit graag in php of een andere taal willen schrijven.

  [b:d57de32f81]Mijn vraag:[/b:d57de32f81]
  Zou u naar mijn plan willen kijken en tips kunnen geven over welke technieken ik het beste kan gebruiken voor bepaalde onderdelen zoals daar zijn Topnavigatie, Content Box, SideNavigatie, Votesystem
  Zodat ik veel gemaakte fouten kan voorkomen

  Mijn plan:
  http://fc04.deviantart.com/fs42/f/2009/060/6/6/Not_for_the_public_by_TeunTycho.png


  ik maak gebruik van

  * Adobe flash cs4
  * Adobe Photoshop cs4
  * Css, php, xhtml,
  * Apache, php 5, mysql 5

  Groetn ut Grun.
 • Je stelt niet echt een vraag… [quote:9bf0337048="TeunTycho"]…dat ik uw hulp vraag over mijn opstelling van het scripten van de site…[/quote:9bf0337048]maakt het niet heel duidelijk, je wilt dat we je site voor je maken, de code ervoor schrijven? Het enige zinnige wat ik erover kan zeggen is dat je voor je plan, html/css/php(/mysql)/javascript(ajax) nodig zal hebben.
  Het idee ziet er verder leuk uit.
 • [quote:2b1e80e512="Drewster"]Je stelt niet echt een vraag…
  …dat ik uw hulp vraag over mijn opstelling van het scripten van de site…[/quote:2b1e80e512]maakt het niet heel duidelijk, je wilt dat we je site voor je maken, de code ervoor schrijven? Het enige zinnige wat ik erover kan zeggen is dat je voor je plan, html/css/php(/mysql)/javascript(ajax) nodig zal hebben.
  Het idee ziet er verder leuk uit.

  Bedankt voor het reageren

  ik zal mijn vraag beter formulieren, mijn excuses

  Mijn vraag:
  Heeft u tips over het schrijven van de code dus zou u het presenteren van het werk in Flash doen of juist in PHP, Zou u het menu in Dhtml, of juist in Flash doen of toch in javascript

  Met dit topic wil ik veelgemaakte fouten voorkomen zoals verkeerde technieken gebruiken voor bepaalde dingen

  netzoals opmaak met Tabellen; het werkt wel maar is niet de juiste techniek

  Wat ik NIET vraag is of de u de code wilt schrijven dat is juist NIET de bedoeling
  ik wil het namelijk zelf leren
  ( plus in de regels staat dat dat niet populair is op dit forum )

  Bedankt voor het compliment als me portfolio af is zal ik op dit forum een " site check " doen

  met vriendelijk groet

  Teun
 • [quote:685e96965c="TeunTycho"]Mijn vraag:
  Heeft u tips over het schrijven van de code dus zou u het presenteren van het werk in Flash doen of juist in PHP, Zou u het menu in Dhtml, of juist in Flash doen of toch in javascript [/quote:685e96965c]Allereerst moet je voor jezelf het verschil tussen zogenaamde [i:685e96965c]server side[/i:685e96965c] talen en [i:685e96965c]client side[/i:685e96965c] talen op een rijtje hebben.

  Server side talen zijn bijvoorbeeld PHP en ASP.net. Zij zorgen voor de verwerking van gegevens op de server, zoals het opslaan en opzoeken van data in een database, of het dynamisch genereren van HTML. Het is handig om iets met een server side taal te doen omdat het waarschijnlijk op de lange duur het onderhoud door jezelf flink kan verminderen. Persoonlijk raad ik je PHP aan omdat het gratis is, breed ondersteund en een actieve community heeft.

  Maar met PHP alleen ben je er niet, je moet nog steeds een manier hebben om het aan de client side (in de browser van de bezoeker) te tonen. De basis is natuurlijk HTML. Vervolgens heb je keuze uit onder andere AJAX (JavaScript), Flash, Silverlight en Java Applets. De eerste twee zijn de betere keuzes voor de beginnend hobbyist, en omdat je van Flash afwil lijkt AJAX mij de betere keuze. Overigens kan je ook met Flash een opzet maken die vervolgens allerlei gegevens uitleest uit een XML-bestand gegenereerd door PHP zodat het ook dynamisch wordt, maar dat kan best lastig zijn, ik weet niet hoeveel kennis je al van Flash hebt.

  Goed, een heel verhaal, hopelijk verduidelijkt het iets. De keuze ligt natuurlijk bij jezelf.

  - Bas
 • [quote:b0047c15e9="TeunTycho"]Mijn vraag:
  Heeft u tips over het schrijven van de code dus zou u het presenteren van het werk in Flash doen of juist in PHP, Zou u het menu in Dhtml, of juist in Flash doen of toch in javascript[/quote:b0047c15e9]Het ligt er heel erg aan wat je in huis hebt en wat je persoonlijke voorkeur is. Het kan op meerdere manieren. Ik zou gebruik maken van PHP/MySQL voor de database en het dynamisch genereren van code, en html/css/javascript(ajax) voor het uiterlijk van de site. Ik hou niet van losse menu's of headers die in flash zijn gemaakt (ik heb het sowieso niet zo op flash…) maar dit zijn mijn voorkeuren. Verder kan ik geen specifiek advies geven omdat je vraag nogal algemeen is en ik niet denk dat ik al de elementen (vooral het PHP/MySQL deel) van deze site (zoals [i:b0047c15e9]ik[/i:b0047c15e9] die me voorstel) nu zou kunnen maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.