Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CMS koppelen aan 'bestaande' website

Ger
8 antwoorden
 • hallo allemaal,

  ik ben geneigd me te verontschuldigen voor mijn vraag… ik heb geen ervaring met het bouwen van websites, maar na wat omzwervingen ben ik er wel achter dat het niet heel moeilijk is om met standaardpakketten een tamelijk eenvoudige site in te richten. Daarover gaat mijn vraag dan ook niet. Wat ik wil weten is dit:

  Stel dat ik voor iemand anders een website maak met Studio webdesign 4 pro, en deze 'ander' vrijwel allergisch is voor dergelijke ontwerppakketten, ben ik dan gedwongen om zelf het content management te blijven doen?
  Of is het mogelijk om aan deze website een eenvoudig (os?) cms te koppelen, zodat de ander zelf zijn site kan actualiseren?

  Ik heb uren besteed aan het surfen op internet om een antwoord te vinden op deze vraag, maar kan werkelijk niet vinden of ik een eenvoudig cms aan een bestaande (met sw4pro gebouwde) website kan koppelen. Wie helpt?!
 • Was de wereld maar zo eenvoudig. Een site die gebouwd is op de "ouderwetse" manier is niet uitwisselbaar met een CMS. Een CMS werkt zoals je op internet kunt lezen op een totaal andere manier.
  Je kunt natuurlijk wel de tekst en de plaatjes overnemen.
 • Je kunt waarschijnlijk wel een pagina uit de statische site, ombouwen tot template voor een cms.
 • Je kunt ook is kijken naar Pure Edit. Dit CMS systeem houd zich bezig met de backend en laat dus de front-end (design) met rust.

  Hopelijk heb je er wat aan.

  tornz0r
 • Bij het omzetten van een site gemaakt met een WYSIWYG programma (of op welke andere manier dan ook) voor het gebruik in een CSM, moet je redelijk wat rommelen met code. En aangezien je een WYSIWYG programma gebruikt om de site te maken, en dus niet met code werkt, zal het nogal moeilijk voor je worden (ook met PureEdit). Daarnaast is een basale kennis van php handig (maar niet vereist) bij het gebruik van een CMS, allemaal dingen je blijkbaar niet in huis hebt.
 • Probeer CushyCMS

  http://www.cushycms.com/
 • Je kun ook naar Drupal CMS kijken. Dit is een gratis open source content management systeem.
 • Hoe kom je er in godsnaam bij om iemand met geen webdesign ervaring een pakket als Drupal aan te raden?

  Dat gaat veel en veel te ver.

  Ik zou eerst al willen zeggen… neem MODx als CMS… Maar zelfs dan ben ik bang dat t enigzins te moeilijk is….

  Mocht je toch enigzins een doorzetter zijn.. dan kan MODx prima als basis dienen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.