Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Welke tool?

boelieboelie
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan om een website voor een club te maken. Ik ben er nog niet uit welke tool daarvoor het meest geschikt is.
  In elk geval moet het volgende voor de website gelden:

  - dynamisch informatie zoals een leden en activiteiten lijst moet getoond kunnen worden. Deze informatie moet niet telkens door de beheerder geupload worden, maar uit een database worden gehaald.
  - er zijn invulformulieren met daaraan gekoppeld bedrijfslogica die de ingevulde gegevens controleert
  - de site biedt voor clubleden de mogelijkheid zich te registreren en in te loggen
  - de (ingelogde) clubleden kunnen zelf activiteiten toevoegen en/of verwijderen
  - de (ingelogde) clubleden kunnen een bulkmail sturen naar andere leden van de club.
  - niet clubleden krijgen ook informatie te zien, doch dit kan minder informatie zijn dan ingelogde clubleden


  De vraag is nu met welke tool dit relatief eenvoudig gerealiseerd kan worden? Ik heb een boek gekocht Dreamweaver CS4 + PHP + MySQL. Ik heb een vrij uitbreide ervaring met Oracle SQL, C, Delphi, dus dit zou moeten lukken, maar het is nog altijd bewerkelijk volgens mij.

  Een collega had het ook over Joomla! Hierbij schijnen al vrij veel onderdelen (user authentificatie b.v.) standaard meegeleverd te worden, maar is dat niet een beperkend keurslijf?

  Graag jullie oordeel!
 • Heb je al enige vaardigheid met php en mysql? Aangevuld met enige informatiekunde. Want anders zou ik het maar uitbesteden, als ik jou was.
 • [quote:ae2877e000="gerben"]Heb je al enige vaardigheid met php en mysql? Aangevuld met enige informatiekunde. Want anders zou ik het maar uitbesteden, als ik jou was.[/quote:ae2877e000]
  Niet veel, maar ik heb (beroepshalve) wel veel programmeer ervaring met C en Oracle SQL. Ik heb PHP eens doorgenomen en het lijkt nogal op C. MySQL is volgens mij eenvoudiger dan Oracle SQL (dat gebruik ik inmiddels al 10 jaar).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.