Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

ingevuld kontakt formulier komt niet in mijn e-mail aan

daanvh
8 antwoorden
 • Ik heb een website gemaakt met een kontakt formulier en een offerte aanvraag formulier.

  Als ik als bezoeker naar mijn site ga kan ik het formulier invullen, verzenden. K krijg dan ook de mededeling dat het formulier naar ons verzonden is.
  Alleen in mijn e-mail krijg ik niets binnen….
  HELP

  De code die ik gebruikt heb:
  <form action="skickat.htm" method="POST">
  <input type="hidden" name="recipient" value="info@fastighetsochstadservice.se">
  <input type="hidden" name="redirect" value="http://www.fastighetsochstadservice.se/skickat.htm">
  </FORM>

  NB: het is onze site in zweden, dus vandaar .se ik heb mijn domein gehost bij een nederlands bedrijf…. maar dat mag niet uitmaken..
 • Met deze informatie is daar weinig over te zeggen.
  De code van het formulier ziet er ook eigenaardig uit. Als ik hier kijk zie ik echter meer elementen in het formulier staan. Is dat het formulier waar het over gaat?

  Wat me wel opvalt is dat je in je action een HTM document aanroept en dat gaat niet werken volgens mij. Ik verwacht eerder een document met PHP, PL of ASP extentie. Een htm(l) document werkt clientside en gaat de server nooit laten mailen.

  met de beperkte informatie houdt ik het er dus even op dat je in <form action="skickat.htm" method="POST"> een verkeerde action gebruikt omdat het een server side script aan zou moeten roepen. (een sendmail scriptje of iets dergelijks)
 • <form action="mailto:email@adress.com?subject=onderwerp" method="POST">
  <input type="text" name="bla">
  <input type="submit" value="verzend mail">
  </form>
 • k kom er met deze tips nog niet helemaal uit….
  heb geen verstand van php…
  zoals ik deze code heb gebruikt heb ik dat ook gedaan op de cursus en bij die website werkte het wel???
  ook met deze action code…
 • Een (HTML) formulier handelt slechts de kant bij de bezoeker af. Het verzamelt als het ware de informatie die de bezoeker intypt. In de 'Action' bepaal je vervolgens wat er met die informatie moet gebeuren. In de meeste gevallen wordt het naar een script op de server gestuurd voor verdere verwerking. (mailen in dit geval)

  je kunt ook een 'mailto' action gebruiken, zoals in het voorbeeld van BassWave hierboven. Maar dit geeft geen mooie respons. Ten eerste wordt bij de bezoeker automatisch zijn mail programma geopend met die informatie er in, waarna de bezoeker het alsnog zelf moet verzenden door op "Send" te klikken. En ten tweede vestuurt hij de informatie als een lange sliert text. Een mailscript op de server is veel beter en mooier.

  Bij je formulier hoort dus ook nog een script voor op de server die het mailen voor zijn rekening neemt. Dit script is als het ware afgestemd op je formulier. Het "weet" welke velden het gaat ontvangen en zal de informatie verder afhandelen.

  Als je dit HTML formulier dus helemaal zelf hebt gemaakt, maar er geen script bij hebt geschreven, dan heb je dus als het ware half werk gedaan. Misschien dat iemand een script voor je wil schrijven dat de informatie van dit formulier voor je verwerkt. Voor een simpel mailformulier zou ik het nog wel even voor je willen doen, maar dit formulier zit met zijn diverse velden net wat complexer in elkaar waardoor ik het niet snel even in 10 minuten in elkaar kan draaien.

  Een alternatief is even Googlen op te downloaden mail scripts. Er zijn er duizenden gratis te downloaden. Daar zit dan meestal zowel het formulier, de 'bedank pagina', het mailscipt en een readme bij. Zo'n meegeleverd html formulier hoef je dan niet letterlijk over te nemen, zolang je de form code maar overneemt.

  Voor je wat dan ook doet is het wel belangrijk om te checken wat je server ondersteunt. PHP, ASP of CGI. Meestal zal PHP wel werken.

  Bij Hotscripts is vast wel iets te vinden als je zoekt op mailform.
 • Als ik even hier naar kijk:
  <form action="skickat.htm" method="POST">
  Volgens mij staat er geen code in skickat.htm die de ingevulde informatie ook daadwerkelijk verstuurd.

  Wat je denk ik gedaan hebt op de cursus is een "form action="verzend.php" oid.
 • Teacher je hebt gelijk, je kunt niet naar een html site gaan, het zal toch echt php of asp moeten zijn. :wink:
 • Anders dan zelf het wiel uitvinden kan je ook iemands anders werk gebruiken. Het is misschien een beetje uitgebreid maar het werkt wel heel soepel, een contact formulier met een backend en mogelijkheden voor een mailing list:
  http://www.alex-hardy.co.uk/downloads/simplecontactlite/

  Om de taal van de velden te veranderen moet je een paar php bestandjes aanpassen maar daar hoef je geen php voor te kennen, alleen een beetje handig zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.