Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Jullie mening gevraagd over webdesign!

BasHamar
11 antwoorden
 • [i:49b4a5b136](orgineel bericht is aangepast naar aanleiding van onderstaande tips)[/i:49b4a5b136]

  Ik ben stagiaire IMD / webdesign bij reclamebureau connexx . Ik ben een scriptie aan het schrijven over webdesign trends en daarom wil ik graag jullie mening weten over een aantal webdesigns die ik tot nu toe heb gemaakt.

  Hieronder vind je een link waarop ik alle, tot nu toe, website ontwerpen heb neergezet. Het moet een webshop worden voor auto accessoires, de doelgroep zijn jongeren die graag aan hun auto sleutelen. De oudere ‘sleutelaars’ en de kleine garages mogen hierbij niet uitgesloten worden.

  Welk webdesign zou hun het meeste aanspreken? Ik hoop dat jullie een mening willen achterlaten middels een enquête die ik erbij heb gedaan voor mijn scriptie. De gegevens worden dan verzameld op 1 plek, zodat ik dit makkelijk kan verwerken in SPSS.

  5 minuten tijd? Geef dan je mening over mijn webdesign (http://www.connexx.nl/webdesign-trends/). Als je een kleine toelichting wil geven dan graag!

  Hoe meer reacties hoe beter :D ; vast dank dus!!

  Thxs!
 • Lekker commercieel! :?
 • Niet helemaal mee eens zolang de (opbouwende) kritiek hier gegeven kan worden ipv die enquete..

  Als het gaat om kliks/deelnemers winnen ben ik het met Dragon eens.
 • Het riekt mij teveel naar linkspam.

  Hoezo, een aantal websites beoordelen op een enkele matige afbeelding?
  En zo'n gedraaide uitsnede ernaast is ook heel waardevol…
 • Ik ben het een met bovenstaande berichten eens dat de aanpak een beetje dubieus is, niet alleen vanwege het feit dat we naar een externe site worden verwezen waar om ons emailadres wordt gevraagd, maar ook omdat het commentaar dat we aldaar kunnen geven weinig inhoudelijk is, we kunnen slechts cijfers geven zonder enige vorm van onderbouwing. Niet verkeerd bedoeld, maar het eerste bericht is wel zo'n typische "first post". Omdat de vraag op zichzelf helemaal zo raar niet is heb ik even de moeite genomen om de 5 "stellingen" hieronder op te sommen en de screenshots eronder geplaatst.

   [*:662f51e7f0]Dit webdesign spreekt mij persoonlijk aan (5 gradaties) [*:662f51e7f0]Ik vind het webdesign van deze tijd (5 gradaties)[*:662f51e7f0]Ik vind het webdesign overzichtelijk (5 gradaties)[*:662f51e7f0]Als ik tot de doelgroep zou behoren, zou ik bij een dergelijke site contact opnemen / bestellen (5 gradaties)[*:662f51e7f0]Algemene score van dit webdesign (10 gradaties)[/list:o:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/iolan/images/1.jpg[/img:662f51e7f0][img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/iolan/images/1_t.jpg[/img:662f51e7f0] — [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/gpsystems/images/2.jpg[/img:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/gpsystems/images/1_t.jpg[/img:662f51e7f0] — [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio
   endezvous
   endez-website-design.jpg[/img:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio
   endezvous
   endez-website-design-220.jpg[/img:662f51e7f0] — [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/kwikservice/website-design-kwik.jpg[/img:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/kwikservice/website-design-kwik-220.jpg[/img:662f51e7f0] — [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/organisatieburo/website-design-ob.jpg[/img:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/organisatieburo/website-design-ob-220.jpg[/img:662f51e7f0] — [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/eindelijkcrm/images/1.jpg[/img:662f51e7f0] [img:662f51e7f0]http://www.connexx.nl/portfolio/eindelijkcrm/images/2_t.jpg[/img:662f51e7f0] Overigens vind ik het moeilijk om een oordeel te vellen over overzichtelijkheid op basis van dergelijke kleine screenshots. Liever zou ik online door een website bladeren om op basis daarvan een mening te vormen. Die mening blijf ik je dus nog even schuldig, wellicht dat anderen hier in de tussentijd een inhoudelijk antwoord op je vragen kunnen geven. - Bas
 • dank vast voor jullie reacties. Van die plaatjes is een goede; ik ga wat grotere en duidelijkere images plaatsen.

  Omdat ik hoop op veel reacties laat ik alles via de site doen; dan kan ik ze makkelijk verzamelen voor mijn verslag.

  Mailadres geven hoeft zeker niet; alleen als je het straks leuk zou vinden om mijn scriptie te ontvangen.

  Chris
 • De meest interessante informatie is [i:4b62f1bd49]waarom[/i:4b62f1bd49] mensen die mening zijn aangedaan die ze hebben, en daar kom je niet achter via je "enquête". De vragen zijn veel te algemeen om er zinnige informatie uit te halen, waardoor je geen conclusies kan trekken.
  Daarnaast zijn het potentiële gebruikers die hun mening moeten geven niet andere designers/coders, aangezien die vaak op heel andere dingen zullen letten dan iemand die gebruik wil maken van de pagina.
 • [quote:3fd1b95371]De meest interessante informatie is waarom mensen die mening zijn aangedaan die ze hebben, en daar kom je niet achter via je "enquête[/quote:3fd1b95371]

  Daarom had ik hem ook op de site bij Connexx gezet - daar kun je je mening geven in een opmerkingen veld :) . Ik heb overigens al een paar mails binnen met echt goede onderbouwingen - dat werkt dus blijkbaar wel. Ben het er wel mee eens dat ik die vraag wat duidelijk moet maken. Wat betreft de doelgroep; klopt, maar juist door een groot aantal reacties hoop ik toch een zinnig beeld te krijgen.

  Ik ben sowieso e.e.a. aan het aanpassen; komt zo een nieuwe versie.
 • Naar aanleiding van jullie reactie heb ik even het een en ander aangepast . Ook omdat ze hier liever niet hadden dat ik met ‘echte’ sites werkte die een eigen leven gaan leiden op forums. Daarom heb ik mijn onderzoek ook een beetje aangepast en houd het nu over 1 project waarvoor ik een aantal ontwerpen gemaakt heb. Een marktonderzoek hierover is ook wel interessant omdat we een webshop voor auto accessoires moeten maken, gericht op verschillende groepen gebruikers.

  De doelgroep zijn jongeren die graag aan hun auto sleutelen. De oudere ‘sleutelaars’ en de kleine garages mogen hierbij niet uitgesloten worden; de vraag is dus wat zou het meeste aanspreken voor deze doelgroep(en)? De link blijft hetzelfde
 • [quote:7af66ada07="CooleChriz"]Naar aanleiding van jullie reactie heb ik even het een en ander aangepast . [b:7af66ada07]Ook omdat ze hier liever niet hadden dat ik met ‘echte’ sites werkte die een eigen leven gaan leiden op forums.[/b:7af66ada07] Daarom heb ik mijn onderzoek ook een beetje aangepast en houd het nu over 1 project waarvoor ik een aantal ontwerpen gemaakt heb. Een marktonderzoek hierover is ook wel interessant omdat we een webshop voor auto accessoires moeten maken, gericht op verschillende groepen gebruikers.

  De doelgroep zijn jongeren die graag aan hun auto sleutelen. De oudere ‘sleutelaars’ en de kleine garages mogen hierbij niet uitgesloten worden; de vraag is dus wat zou het meeste aanspreken voor deze doelgroep(en)? De link blijft hetzelfde[/quote:7af66ada07]

  Vind het maar een vaag verhaal…. zulke dingen bespreek je toch voordat je dingen online gaat zetten??
 • soms iets té snel - dat kan [i:149ba413c1]ook als student![/i:149ba413c1] :P

  Ik sta te kijken van de reacties (en op mijn stageplaats ook; vandaar)! Ik weet trouwens al mijn onderwerp voor een eventuele doctoraal studie: communicatie via forums :lol:

  Wel even een gemeend [b:149ba413c1]dank [/b:149ba413c1]voor degene die al direct gereageerd hebben op 't onderzoek; ik ben blij met alle commentaren.

  BTW: feel free om je scores te geven op www.connexx.nl/webdesign-trends ; ik heb "de n op 500 staan voor een valide meting" - ofwel graag 500 reacties (natuurlijk wel van verschillende mensen / ip's )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.