Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Omzet webdesigner?

teacher
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Voor een bussines-plan die ik voor school moet maken, heb ik een aantal gegevens nodig van een webdesignbedrijf.
  Ik kon deze gegevens niet op internet vinden, dus vandaar dat ik via deze forum hoop dat enkele ondernemers mijn kunnen helpen.

  Mijn vragen:

  -De afzetcijfers van een startende webdesign onderneming (het liefste één die gespecialisseerd is in webshops). Ik heb de afzetcijfers per maand nodig vanaf het startjaar

  - Hoe hebben jullie klanten geworven?

  Mvg,
  Gurtej
 • Dat hangt natuurlijk heel erg van het bedrijf af. Een eenmansbedrijf zet veel minder om dan een klein bedrijf met 8 werknemers. Een site die niet meer is dan een cms met aangepaste skin is ook goedkoper dan een site met functionaliteit op maat. Ik denk dat je uit moet gaan van een prijskaartje van minimaal €40 per manuur, en dan neem je het heel erg krap. Bedenk ook dat daar onkosten, investeringen en verzekeringen van betaald moeten worden, dus dat is niet wat uiteindelijk bruto naar de werknemers gaat. Dat zou betekenen dat de omzet per maand gelijk is aan 40 uur x 4 weken x €40 = €6400 per fulltimer. Dit is overigens allemaal volledig uit de losse pols, ik kan dat niet onderbouwen met bronnen, maar als je er zelf de bronnen bij zoekt kan je de berekening zelf aanpassen.

  ;)

  - Bas
 • Ok bedankt voor uw antwoord.

  Mvg,
  Gurtej
 • Goedemiddag Gurteji,

  Ik denk dat er weinig bedrijven zijn die veel informatie zullen verstrekken.
  Zelf run ik knipperdeknip[/color:f31a031060] en sinds 2007 ben ik begonnen met het aanbieden van webshops. Ik kan je wel mijn afzetcijfers geven over dat eerste jaar dat ik ben begonnen met de webwinkels. Die zijn als volgt.
  Januari: 1 webwinkel, 4 websites
  Februari: 0 webwinkels, 1 website
  Maart: 3 webwinkels, 2 websites
  April: 2 webwinkels, 2 websites
  Mei: 0 webwinkels, 3 websites
  Juni: 0 webwinkels, 1 website
  Juli: 1 webwinkel, 1 website
  Aug: 0 webwinkel, 3 websites
  Sep: 3 webwinkels, 2 websites
  Okt: 1 webwinkel, 1 website
  Nov: 0 webwinkels, 0 websites
  Dec: 1 webwinkel, 2 websites

  Ik hoop dat je hier voldoende aan hebt en als je meer wilt weten, dan hoor ik het graag.
  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.