Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

simpele webpagina maar krijg alleen altnaam in beeld

robbedoesie
21 antwoorden
  • Hallo, ik heb een simpele webpagina gemaakt van een foto waarin een gebied is gemaakt die als link wordt gebruikt. Dit is de html-code;

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

    <html>
    <head>
    <title>Sam</title>
    </head>
    <body>
    <img src="the movie.jpg" usemap="#sam"alt="superbabysam">
    </body>
    </html>
    <map name="sam">
    <area shape="rect" coords="900, 128, 1400, 525" href="video Sam.html" alt="klik hier voor deze oscarwaardige film">
    </map>

    Deze pagina is gemaakt met HTML-Kit. Wanneer ik de pagina in preview bekijk werkt het goed. Eenmaal op het web geplaatst krijg ik alleen linksboven in blauw de altnaam in beeld.
    Wat moet ik doen om deze pagina goed werkend op het web te krijgen?
    B.v.d.
  • Je hebt een spatie in de bestandsnaam. Vervang die door bijvoorbeeld een underscore.
  • [quote:cf7d75db2f="gerben"]Je hebt een spatie in de bestandsnaam. Vervang die door bijvoorbeeld een underscore.[/quote:cf7d75db2f]

    Of het bestand uploaden naar de server (mocht dat nog niet gebeurd zijn).
  • Helaas, beide meteen gedaan, maar er is nog niets veranderd.
  • URL?
  • Het je het getest met een andere afbeelding?
  • Is het pad naar de afbeelding juist? Zoals je het nu hebt ingegeven, staat de afbeelding in dezelfde map als het HTML bestand. Klopt dat ook op de webserver?
  • Het lukt helaas nog steeds niet. Het zou mijn eerste websiteje moeten worden dus ik heb in de HTML kit map nog geen extra mappen aangemaakt, het enige wat er bij heb gedaan is een foto en een video. Met preview in browsers doet ie het prima. Ik probeer de twee html pagina's met Mediafire op het web te zetten, de video lukt wel maar de foto niet, gewoon een jpg bestand. Ik had het eerder andersom verwacht. Ik heb andere foto's op deze manier op het web proberen te krijgen, maar dat lukt ook niet. Raar he? Nou ja, raar, ik doe gewoon iets niet goed en ik kom er maar niet achter wat ik anders moet doen.
  • Met je code is in iedergeval weinig mis. Het is, zoals reeds aangegeven, netter spaties en vreemde tekens te vermijden maar vaak werkt het wel.

    Wat blijft is een bezoekbare url, zodat we op de werkvloer met je mee kunnen denken.
  • Sommige providers hebben de nare eigenschap dat je

    plaatje.jpg

    als

    plaatje.JPG

    moet uploaden….

    Zet jouw webpagina hier eens neer…
  • Jep.. wat is het adres zodat we mee kunnen kijken?
  • Wat op je pc getolereerd word, word op de server genadeloos afgestraft.

    Alle verwijzingen moeten absoluut EXACT hetzelfde zijn als het object waar ze naar verwijzen.
    Plaatje.jpg is dus geheel iets anders als PLaatje.JPG

    Ook een C;\plaayje.jpg verwijzing zal het op je eigen pc perfect doen, maar op de server absoluut niet.
  • Geweldig dat jullie zo met mij meedenken. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van dit forum, maar ik heb het idee dat jullie er echt voor gaan om een ander te helpen. Het haalt ook de frustratie van het niet lukken van het plaatsen van deze webpagina gedeeltelijk weg.

    Ik krijg van Mediafire een link om mijn pagina te delen nadat ik het heb geupload. Met deze link kom ik echter niet verder dan hun pagina waar mijn pagina in staat. Dit is de link;
    http://www.mediafire.com/?1xqgzznktz0

    Daarna download ik mijn pagina en dan komt het hier terecht;
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/Local%20Settings/Temp/index-8.html

    Volgens mij komt het niet eens op het internet maar alleen op mijn C-schijf. Ik wil de pagina natuurlijk laten zien, maar ik krijg dat niet voor elkaar.

    Ik hoop dat er iemand ziet wat ik verkeerd doe, want ik zie het niet.

    B.v.d.
    Robbedoesie
  • Ik krijg de link van Mediafire niet eens open.
    Volgens mij is het een uploadservice en geen websiteplek.

    Als het goed is heb je van je provider ook een webruimte gekregen, daar moet je je website neerzetten om het aan de wereld te laten zien.

    Anders hier, maar dan wel met reclame:
    http://www.gratiz.nl/homepage.html
  • www.woelmuis.nl biedt gratis hosting aan zonder banner…. met 1 kleine regel reclame tekst onderaan.
    Vele GB's ruimte, max bestandsgrootte 2 MB per file, geen mail optie (formulier of zo) mogelijk. Joomla via een installer mogelijk, maar je kunt ook een klassieke html website uploaden.
    Er is een forum voor support.


    Jouw site link geeft de nodige banners…
  • Mediafire is een filehost, geen webhost inderdaad. Je zult dus moeten zoeken naar webhost (daar zijn er velen van, met elk hun voors en tegens).

    Dat de website niet werkt ligt er dus al direct aan dat je de pagina zelf niet bekijkt op de host. Je kunt het weer donwloaden naar je eigen computer, maar dan heb je de afbeelding niet gedownload en schiet je er dus niets mee op. Bovendien is dat niet echt prettig browsen zo. ;)

    Zoeken naar een echte webhost dus, en dan zal het waarschijnlijk wel werken. Je HTML klopt aardig, al hoort de map-tag wel binnen de body-tags (of ten minste binnen de HTML tags). Internet Explorer zal je dat waarschijnlijk wel vergeven, maar of andere browsers dat ook doen betwijfel ik.
  • Heb je geen webruimte bij je internet provider? Daar kan je de boel even parkeren om te testen :)

    Medifire is, zoals gezegd, geen webhoster. Dat had je zelf al ondervonden ;)
  • Ik heb het nu via woelmuis op het web gekregen, maar het ziet er nog wel hetzelfde uit.
    Ik kan het nu wel laten zien;
    http:/
    ob0908.woelmuis.nl/

    dat is al iets,

    groet, Robbedoesie
  • hij kan het plaatje niet vinden..

    [code:1:ff86199f75]<img alt="superbabysam" usemap="#sam" src="the_movie.jpg"/>[/code:1:ff86199f75]

    of hij staat niet op de server
    of de verwijzing is niet goed (misschien staat hij in een submap: images)
    of hij is niet goed geschreven
  • Het is goed geschreven en het plaatje staat in de zelfde map als de rest. Dan zal het niet op de server staan. Wat moet ik doen dat de server wel het plaatje vindt?

    B.v.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.