Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

gif animatie invoegen op website

robbedoesie
5 antwoorden
 • Hallo,
  ik heb een animatie gemaakt met animation shop en wil deze op een website plaatsen, maar hoe doe ik dat. Ik kan het antwoord niet vinden op het internet, wel hoe ik een animatie maak, maar niet hoe ik het op een website krijg. Wie kan mij Helpen? B.v.d.
  Groet, Robbedoesie
 • Je upload het bestand naar je website en vraagt het op via je browser. Lijkt me verder niet zo moeilijk, of snap ik de vraag verkeerd?
 • De animatie staat in dezelfde map als de webpagina, om het in de webpagina te kunnen plaatsen moet ik denk ik een html-code of javascript gebruiken, maar ik weet niet welke. Maar misschien heb ik het mis, ik ben nog een beginneling op dit gebied en moet ik het wel via mijn browser opvragen, de volgende vraag is dan, hoe vraag ik iets op via mijn browser?
 • Stel, het domein van je website is www.example.com en je afbeelding staat op de locatie www.example.com/map/afbeelding.gif. Om die afbeelding rechtstreeks te bekijken ga je dus ook naar die locatie: www.example.com/map/afbeelding.gif

  Wil je die afbeelding op een webpagina plaatsen, dan moet je inderdaad HTML gebruiken. Je moet dan de htmlcode gebruiken:
  [code:1:339a48853e]<img src="http://www.example.com/map/afbeelding.gif">[/code:1:339a48853e]
  Dat plaats je op de gewenste locatie op de webpagina. Het stuk in de code tussen [b:339a48853e]src="…"[/b:339a48853e] geeft de locatie aan van je afbeelding.

  Bovenstaande is héél basic, en er is een gerede kans dat dit niet helemaal doet wat je wil. Niet omdat ik het verkeerd uitleg (het is deel van mijn vak, dus dat zit wel goed), maar omdat er véél meer mogelijkheden zijn die kunnen zorgen dat het gedrag op jouw website anders is door een stylesheet, door javascripts en noem het maar op. Al die mogelijkheden uitleggen gaat gewoon te ver zoals je zult begrijpen.

  Mocht het je dus niet lukken, dan wil ik je best verder helpen, maar dan heb ik iets meer informatie nodig over de specifieke afbeelding en website.
 • Als de afbeelding in dezelfde map staat als de webpagina (zoals je zei in je vorige bericht) werkt het volgende (onder hetzelfde voorbehoud dat Ger al maakt) ook:
  [code:1:c5acbc4cc8]<img src="afbeelding.gif">[/code:1:c5acbc4cc8]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.