Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe heeft LinkedIn dit gedaan?

None
11 antwoorden
 • Hallo,

  zie link

  Ik wil een site maken met alleen een header (zoals de LinkedIn header in bovengenoemd voorbeeld) welke vervolgens een externe pagina eronder laat zien. In de header komen dan wat links naar persoonlijke pagina's.

  Ik heb het eea geprobeerd (php include, html iframe, html object, maar in al deze gevallen verschijnt er een dubbele verticale scrollbar aan de rechter kant; een van de pagina en een van het HTML object. De externe pagina wordt dus eigenlijk 'in' mijn pagina getoond; terwijl hij 'onder' mijn pagina getoond moet worden.

  Iemand enig idee hoe ze dit gedaan hebben?

  thx
 • Jouw voorbeeld valt niet te zien zonder in te loggen, maar als je bedoelt 'zoals images.google.nl' dan zie je gewoon een tabel met bovenin je eigen content en onderin een iframe. Zowel de tabel als de iframe hebben daar 100% height en 100% width.
 • Sorry dat klopt idd; en image.google.nl, doet hetzelfde.

  Na het ontleden van een google pagina, zie ik idd dat een iframe is gebruikt, maar dat is toch niet xhtml compliant?
 • Moet je per se xhtml gebruiken dan?
 • is 'gewoon' HTML niet EOL dan?
 • Hoe kom je daar bij? HTML en XHTML zijn weliswaar verwant, maar zijn op zich staande talen. XHTML is een uitbreiding op HTML zodat je XML kunt gebruiken (heel kort door de bocht). Als je dat niet nodig hebt, is er geen voor de hand liggende reden om per se XHTML te willen gebruiken.
 • Volgens mij ligt de lijn toch wat anders; xhtml is wat html had moeten zijn; een nette mark-up language. Maar dit raakt wat off-topic.

  Is het niet zo dat ook de HTML standaard het IFRAME gaat (heeft?) laten vallen?
 • [quote:2caa2f156c="Bremmeteng"]Volgens mij ligt de lijn toch wat anders; xhtml is wat html had moeten zijn; een nette mark-up language.[/quote:2caa2f156c]
  HTML geen exact gestructureerde taal, maar ook niet als zodanig ontworpen. XHTML is echt iets heel anders; die is wel ontworpen als exact gestructureerde taal, voornamelijk om compatibel te zijn met XML.
  [quote:2caa2f156c="Bremmeteng"]
  Is het niet zo dat ook de HTML standaard het IFRAME gaat (heeft?) laten vallen?[/quote:2caa2f156c]Nee hoor, ook in HTML5 is iframe gewoon een valide tag.
 • [quote:79486e94dc="Ger"]Nee hoor, ook in HTML5 is iframe gewoon een valide tag.[/quote:79486e94dc]

  Mooi, nu nog die dubbele verticale scrollbar; ik blijf 'm in het iFrame houden. Dus bij het resizen van het volledige window, komt daar nog een bij…
 • ik heb 'm;

  de volgende instellingen opnemen in de css:
  [code:1:7cdf9375f0]html{height:100%}
  body{margin:0;height:100%;overflow:hidden}
  [/code:1:7cdf9375f0]
  De 'overflow:hidden' deed de vertikale scrollbar verdwijnen (weet niet waarom) en de combinatie van height=100% op zowel de Body als de Html tag zorgt ervoor dat het iFrame over de hele pagina getoond wordt.
 • [quote:dbf462d0c1="Bremmeteng"]De 'overflow:hidden' deed de vertikale scrollbar verdwijnen (weet niet waarom)[/quote:dbf462d0c1]De scroll bar zat er omdat je inhoud niet helemaal in je element paste, overflow:hidden verteld het element om de inhoud die niet binnen de dimensies van het element past te negeren. Daarnaast heeft "overflow:hidden" nog wat niet voor de hand liggende effecten op elementen met float elementen erin.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.