Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Foto's presenteren in een website

Ali Jas
12 antwoorden
 • Ik wil een webpagina maken mbv Adobe CS3. Daarin zou ik graag naar een pagina linken waar een foto (klein 4 x 4 cm of zo iets) zichtbaar is. Als je op die foto klikt moet er een grotere foto verschijnen. Het is de bedoeling dat je naast die foto een klein pijltje naar rechts hebt waar je op klikt om naar een volgende grotere foto te gaan, etc.
  Bij de tweede foto natuurlijk ook een pijltje naar links om naar een vorige foto te gaan.
  Misschien een minimale hoeveelheid tekst eronder.
  Tegenwoordig zie het veel opwebsites en dan zie je rechts een "next" knop om naar de volgende foto te gaan.
  Hoe kan ik deze manier van foto's presenteren in een website zetten?
  Zijn er scripts voor? Is er een programma voor?
 • http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/
 • Dat is een snelle reactie!! Dank je wel. Ik ben er al een heel eind mee geholpen. Dat is precies het voorbeeld wat ik bedoelde. Ik zou alleen graag het 'next' en 'previous' vervangen door een klein driehoekje?
  Is dat ook zo simpel of een heel ander verhaal?
 • je zou ook hier eens kunnen kijken

  http://www.shadowbox-js.com/
 • Ziet er wel wat onoverzichtelijker uit dan de lightbox. Als je al surfend aan het zoeken bent vind je veel voorbeelden van fotogalerij presentaties. Meestal zijn ze veel te druk en niet strak. Ik zoek eigenlijk iets waarbij je de foto in beeld hebt en met (liefst aanpasbare knoppen, achtergrond etc.) voor volgende, vorige en home.
  Dreamweaver zelf biedt ook een mogelijkheid via de Imageviewer. Alleen bij mijn weten zonder dat de (lelijke) navigatieknoppen zijn te veranderen helaas. Als iemand daar een oplossing voor weet ben ik uit de brand geholpen.
 • Die links zijn gemaakt met plaatjes, nextlabel.gif en prevlabel.gif. Als je plaatjes maakt in dezelfde grootte, kun je er alles op zetten wat je wilt.
 • Ik zal er vast overheen kijken. Je kunt veel veranderen aan de imageviewer in Dreamweaver maar ik zou graag van je horen hoe je die navigatieknoppen kunt veranderen. Naar mijn weten (ben een leek) kun je de navigatieknoppen allen verbergen of laten zien maar niet veranderen in een pijltje of zo iets.
 • Maak even iets in bijvoorbeeld inkscape. Zonodig wil iemand hier het vast ook wel even voor je doen.

  http://inkscape.org/download/
 • Sorry, Gerben wat bedoel je met iets?
 • Je kan ook even hier kijken
  http://www.simpleviewer.net/autoviewer/
 • Dank je wel, ik ha die site al gezien. Op zich prachtig ware het niet dat je bij deze viewer ook de vorige en de volgende foto al gedeeltelijk in beeld krijgt. Verder is dit wat ik zoek.
 • Ondertussen wat aan het spelen geweest met de Lightbox. Ik kan er zoveel aan veranderen via css dat ik de next etc buttons kan veranderen in elke ander symbool.
  Ik zou graag weten hoe ik er voor kan zorgen dat de tekst van mijn website niet zichtbaar is in de achtergrond van de in lightbox getoonde foto. Via de overlay in css kunn je veel veranderen. Zelfs de achtergrond. Ik heb er bijv een andere afbeelding ingezet als achtergrond. Nog steeds komt daar tekst doorheen van de index.html (start) pagina. Iemand die me verteld hoe ik dat kan voorkomen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.