Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Domeinnaam bezet: Dillema's, wat is wijsheid?

.:ToBee:.
7 antwoorden
 • Ik zit met het volgende dillema.
  Ik ben gevraagd om een website te bouwen voor een non-profit organisatie die in 2010 in Frankrijk gaan fietsen voor het goede doel. De 'werknaam' voor dit non-profit project is 'La Marmotte', genoemd naar de toertocht die verreden gaat worden. Ze organiseren die tocht niet zelf, ze doen er voor het goede doel alleen aan mee. Die tocht wordt georganiseerd door een andere, grotere organisatie in Frankrijk die dit project waarschijnlijk niet eens kennen. (Het is dus eigenlijk hetzelfde als met een club met de vierdaagse meelopen voor het goede doel)

  Nu ben ik bezig een domeinnaam voor ze te regelen. Het eerste waar ik tegenaan liep was dat lamarmotte.nl al vergeven is. De website wordt al sinds 2007 niet meer bijgehouden, dus ik heb wel een mail die kant uit gedaan of ze ervan af willen, maar tot op heden geen antwoord.

  Maar nu vraag ik me af of het uberhaupt wel verstandig is om daarvoor te gaan, omdat 'La Marmotte' (in Frankrijk) waarschijnlijk een geregistreerde naam is. Dus misschien kan dit vervelende conflicten gaan veroorzaken(?) En procederen is uiteraard wel het laatste wat ze als non-profit organisatie willen.

  Verder vraag ik me af, indien ik naar een alternatieve naam moet uitwijken, wat dan wijsheid is. Ik heb een aantal opties. Uiteraard stuk voor stuk compromissen, maar welk compromis is dan "het minst erg"?
  Ik kan b.v. het domein 'lamarmotte2010.nl' registreren.
  Ik zou ook een ander topleveldomein kunnen nemen, dat wordt dan .net (.com en .org zijn ook al weg)
  En als laatste zou ik uit kunnen wijken naar een TK domein, maar dat lijkt me wel de minste optie aangezien daar reclame bij schijnt te verschijnen (zelf geen last van want enthousiast Addblock plus gebruiker)

  Hoe zouden de colegae forummers hiermee omgaan?
 • lamarmotte2010.nl lijkt me geen probleem/procedure op te kunnen leveren voor de club die zelf lamarmotte.org heeft, zéker niet als je op je eigen site een link opneemt (wat me volstrekt logisch zou lijken).

  het is overigens de vraag of je de deelname aan de tocht voor je deelnemers herkenbaarder maakt door de naam la marmotte te gebruiken. dan wordt die naam al bekend verondersteld bij de potentiële deelnemer immers…..
  misschien moet je wel heel iets anders overwegen, in de trant van ´fietsenmet[naam organisatie].nl´ of ´fietsen voor[goed doel].nl´
 • Zoiets zat ik ook aan te denken:
  [code:1:6732e8acc2]www.clubnaam-lamarmotte.nl[/code:1:6732e8acc2]
  Dan zit je ten eerste niet met iets tijdelijks van 2010 (want wellicht is het een succes en willen ze het jaar erop ook weer meedoen) en je bent zeker uniek vanwege de clubnaam.
 • Waarom moet het op een nieuw domein? Als je het zet op het bestaande domein, dragen de inkomende links bij aan de site van die club. Het simpelste lijkt me www.domeinnaamclub.nl/lamarmotte .

  Een andere optie is een subdomein. Dan heb je niet het voordeel van hierboven (een subdomein wordt door een zoekmachine grofweg als nieuw domein beschouwd), maar je kunt er wel het naampje aan geven dat je wilt.
 • Tnx voor de suggesties. het heeft weer wat nieuwe inzichten gegeven.
  Voor de duidelijkheid, wat ik niet vermeld had, maar extra complicatie is dat ze momenteel niet officieel geregistreerd zijn als organisatie. het was een project van een overkoepelende organisatie dat zo groot is geworden dat ze afscheid hebben genomen maar nog niet zelfstandig verder kunnen. Men zit nu tijdelijk onder de vleugels van een andere organisatie, maar dat is ook maar weer tot volgend jaar. Daarom is een optie als b.v. lamarmotte.overkoepelendeorganisatie.nl ook al geen optie.

  Inmiddels hebben we besloten om de term la marmotte en het jaartal 2010 helemaal los te laten. Ook omdat men niet weet hoe de toekomst er uit ziet is het beter om een domeinnaam te nemen die wat flexibeler is en meerdere ladingen kan dekken. Zoiets suggereerde Ger ook al.

  Ik ben nu aan het zoeken naar een domeinnaam die de lading "sportief fietsen voor het goede doel" dekt. maar dat valt niet mee. www.fietsenvoorhetgoededoel.nl is in ieder geval ook al weg en bovendien vind ik hem een beetje lang.
 • Dan zou ik dus voor fietsenvoorlamarmotte.nl gaan, is wel een lange naam maar niet echt moeilijk, je zal er niet snel fouten mee maken met intikken. En het dekt de lading.
  Succes!
  Moos
 • Gezondfietsen ?
  Fietsvoorleven ?

  Een lange naam is op zich niet erg, vooral niet als men hem als link kan aanklikken op bv Startpagina, of een weblog of waar dan ook. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.