Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Hoe pak ik dit semantisch het beste aan?

None
3 antwoorden
  • Het is mijn gewoonte om de titel van een website binnen een <h1> element te plaatsen en verder geen <h1> meer te gebruiken op de rest van de pagina. Omdat me dit semantisch het beste lijkt en voor de zoekmachine optimalisatie.

    Nu heb ik te maken met een website met een behoorlijk lange titel. Voor de weergave wil ik de titel een beetje breken. Dus sommige woorden wil ik anders stylen dan andere woorden. Maar de boel staat binnen een enkele <h1> en mijn eerste gedachte is dat ik dan maar een style kan definieren voor de titel. Maar op een of andere manier moet dat wel gebeuren.
    Meerder <h1>'s achter elkaar lijkt me geen optie. Ik wil niet meerdere <h1> headers gebruiken. Dus moet het binnen de header worden opgebroken. Nu weet ik niet of ik <span>'s binnen een een h1 header mag gebruiken, maar misschien kleven daar ook nadelen aan?
  • Span tags was ook het eerste wat in mij opkwam toen ik je verhaal las, heb ik zelf ook wel eens toegepast. Of dat semantisch correct is, vind ik wel een goede vraag. Ik heb eens gekeken wat W3 daarover zegt. Daaruit leid ik af dat het geen probleem moet vormen. Span tags worden gebruikt om inline structuur te geven aan de content, en dat is precies wat je doet. Het enige nadeel is misschien dat een zoekmachine de titel niet als geheel zal interpreteren maar als aparte stukjes, maar eerlijk gezegd weet ik daar het fijne niet van.
  • Ik denk dat spans de juiste oplossing zijn, er is geen [i:3d5dbae01e]semantische[/i:3d5dbae01e] oplossing. Meerdere h1 tags zeker niet. Semantisch gezien zit er geen verschil tussen spans en divs, ze hebben geen semantische info, ik denk daarom dat goolge er overheen leest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.