Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

hoe vernieuw ik cached websites?

None
8 antwoorden
 • Ik werd hiernaar doorverwezen door de beheerder van pcnavigator.nl

  Ik heb een klein probleempje :)
  Ik heb een website waar af en toe nieuws items op komen.
  Probleem is alleen dat bezoekers de pagina in hun cache hebben staan en daarom het nieuws niet zien.
  hoe los ik dit op?
  ik heb al op google gekeken maar ik weet niet precies waar ik naar moet zoeken en wat de juiste oplossing is. Alvast bedankt voor de hulp.

  [size=9:a246c37a61](P.S. als de titel niet juist is zouden jullie die dan voor mij aan willen passen?)[/size:a246c37a61]
 • Een simpele zoekopdracht leverde het volgende op:[code:1:80122e3f7d]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
  <META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">[/code:1:80122e3f7d]Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier, maar niet de meest betrouwbare. Het artikel is geschreven in 2001 en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel er sinds die tijd voor deze tags is veranderd. Betere oplossingen moet je zoeken in serverside oplossingen met bijvoorbeeld ASP, PHP, ISS of .htaccess. Dat vergt wel enige extra kennis van jouw kant en ondersteuning van de hosting provider.

  - Bas
 • En als je php oid. gebruikt, kun je gewoon de headers meesturen.
 • [quote:e99c1eab27="BasHamar"]Een simpele zoekopdracht leverde het volgende op:[code:1:e99c1eab27]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
  <META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">[/code:1:e99c1eab27]Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier, maar niet de meest betrouwbare. Het artikel is geschreven in 2001 en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel er sinds die tijd voor deze tags is veranderd. Betere oplossingen moet je zoeken in serverside oplossingen met bijvoorbeeld ASP, PHP, ISS of .htaccess. Dat vergt wel enige extra kennis van jouw kant en ondersteuning van de hosting provider.

  - Bas[/quote:e99c1eab27]
  Die code had ik inderdaad ook gevonden, althans:
  [code:1:e99c1eab27]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">[/code:1:e99c1eab27]
  Had ik al in mijn site staan. Dit werkte helaas nog niet naar behoren.
  misschien is het verholpen met
  [code:1:e99c1eab27]<META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">[/code:1:e99c1eab27]
  Ik ga dat proberen.

  [quote:e99c1eab27="gerben"]En als je php oid. gebruikt, kun je gewoon de headers meesturen.[/quote:e99c1eab27]
  Noem me ouderwets maar mijn site bestaat uit HTML
 • [quote:98b7fa19d5="rsjames"]Die code had ik inderdaad ook gevonden, althans:
  [code:1:98b7fa19d5]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">[/code:1:98b7fa19d5]
  Had ik al in mijn site staan. Dit werkte helaas nog niet naar behoren.[/quote:98b7fa19d5]Vergeet niet dat dit pas werkt als de huidige pagina's in de cache van proxy's en browsers zijn vervangen. Tot die tijd zullen mensen handmatig de cache moeten legen.
  [quote:98b7fa19d5="rsjames"][quote:98b7fa19d5="gerben"]En als je php oid. gebruikt, kun je gewoon de headers meesturen.[/quote:98b7fa19d5]
  Noem me ouderwets maar mijn site bestaat uit HTML[/quote:98b7fa19d5]Dat zegt niets, al begrijp ik wel wat je wil zeggen. Maar bedenk dat PHP alleen een manier is om bijvoorbeeld HTML te genereren, als het goed is zie je de broncode nooit in een browser, aangezien het een server side taal is.

  - Bas
 • Nieuws posten gaat anders best handig met php.
 • [code:1:cfcd0a7426]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
  <META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">[/code:1:cfcd0a7426]

  dit lijkt vooralsnog een oplossing te zijn. Bedankt.
 • [quote:198a7998c5="BasHamar"]Een simpele zoekopdracht leverde het volgende op:[code:1:198a7998c5]<META HTTP-EQUIV="expires" CONTENT="0">
  <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
  <META HTTP-EQUIV="Cache-Control" CONTENT="no-cache">[/code:1:198a7998c5]Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier, maar niet de meest betrouwbare. Het artikel is geschreven in 2001 en ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel er sinds die tijd voor deze tags is veranderd. Betere oplossingen moet je zoeken in serverside oplossingen met bijvoorbeeld ASP, PHP, ISS of .htaccess. Dat vergt wel enige extra kennis van jouw kant en ondersteuning van de hosting provider.

  - Bas[/quote:198a7998c5]

  Deze techniek werkt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.