Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Vraag over alinea's

stibe1973
3 antwoorden
 • Hallo allen,
  Ik zit met het volgende probleem: Als ik na een alinea een harde return geef krijg ik een lege regel! De nieuwe alinea kan ik dan wel voorzien van een andere stijl.
  Geef ik een zachte return ( shift + return) dan krijg ik geen lege regel! Alleen is het helaas niet mogelijk, althans ik kan het niet ontdekken, om dan met een andere stijl (bijv. andere heading) te typen.
  Ik las ergens in deze rubriek iets zeggen over de afstand tussen alinea's op 0 zetten, maar ik zou niet weten hoe je dit moet doen. Kan iemand mij helpen hoe dit op te lossen, zodat ik dus aansluitend teksten met verschillende stijlen kan produceren. Of moet ik hiermee leren leven?
  Hopelijk heb ik mijn probleem duidelijk uitgelegd.
  Ik werk met Dreamweaver en ik ben, zoals uit voorgaande wellicht duidelijk, geen ervaren web-page bouwer!

  Bedankt alvast en met vriendelijke groet, Jan-Theo Weeda
 • …Mee leren leven… :wink:

  Een zachte return heeft een heel andere betekenis. Volgende regel binnen een alinea of een nieuwe alinea. Ook bij een lijst heeft dit verschillende output.
  Je zou het in je programma misschien wel anders kunnen weergeven maar de uiteindelijke pagina zal met een harde return toch anders omgaan dan met een zachte.
  Dit geldt overigens ook binnen Word. Als je later de opmaak zou aanpassen (bijvoorbeeld opsommingen toevoegen) is een enter anders dan een shift-enter.

  Groeten,
  Stijn
 • Dreamweaver zet standaard de tekst tussen <p> en </p> bij een harde return. p heeft standaard een margin waarde.

  De lege regel kun je weghalen door in je css voor p de margin op nul te zetten.
  p {
  margin: 0px;
  }

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.