Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

vaag probleem html en ie

blackhawkdesign
13 antwoorden
  • Hallo mensen,

    Ik heb een ontzettend vaag probleem. En dit zelfs met al mijn websites.

    Bovenaan ieder document gebruik ik deze code:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


    Hierdoor krijg ik met alle versies van IE problemen met het laden van de pagina. Als ik de site open zijn er meestal geen problemen. Maar zodra ik de pagina refresh of in het navigatiemenu naar een andere pagina klik, laad de pagina opeens niet goed. Er vallen afbeeldingen of delen van de site weg.

    Als ik bovenstaande code vervang door gewoon <html> dan is er geen probleem.

    Wie kan mij helpen?

    Bij voorbaat dank.
  • Zonder die doctype declaratie staat de browser in quirks mode. En alleen dan werkt het goed. Dan lijkt het me dat je een probleem met je code hebt.
    heb je ergens een voorbeeld online staan?
  • Bedankt voor je antwoord. Hieronder de sites waar ik problemen mee heb. Het zijn eigenlijk alle sites, waar ik deze doctype mee gebruik. Als ik er dus <html> van maak, werkt het wel.

    vhdigitaal.nl
    Het achtergrond of een deel ervan valt af en toe weg.

    homeo-balans.nl
    Het tekstvak heeft een groene 'shaduw'. Het bovenste gedeelte valt soms (of een deel ervan) weg.

    harmoniekoningwillem3.nl
    Een gedeelte van het achtergrond valt soms weg. Zodra ik met de muis over het menu beweeg, is het weer goed.

    vhdigitaal.nl/smulderscarexpert/
    Deze heeft nog het grootste probleem, namelijk de hele 'header'. Dus de foto en de teksten. Na het scrollen is het weer goed. Ook blijft de site steeds laden.

    hermanvanteffelen.nl
    Alle de pagine 'home'. Soms is er een te groot gedeelte rood.


    Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.
  • Ik ben er verder niet diep ingedoken (want ik ga zo naar bed) maar er zijn me wel een paar dingen opgevallen.

    Ik heb niet alles kunnen reproduceren (Gekeken met WIndows7, met IE8 en FF3)
    Sommige flashbanners kunnen niet gevonden worden, zoals b.v. bij http://vhdigitaal.nl/smulderscarexpert en http://harmoniekoningwillem3.nl Firefox toont hem op een of andere manier wel, maar IE niet. Dus ik zou even de paden en bestandsnamen nakijken.

    Verder zitten er nogal wat fouten in de code, en dat is toch wel een garantie om onvoorspelbaar gedrag te creeeren. Dus loop je code even na. Het heeft bij mij al menig raar probleem opgelost.

    Klik, Klik, Klik, Klik

    Verder heb ik geen vreemd gedrag gezien. Ik zie op homeo-balans.nl wel een groene schaduw, waar je het over had, maar ik zie dat die gewoon met achtergrond afbeeldingen er in hoort.
  • Bedankt voor je antwoord. Waarschijnlijk ligt het dus blijkbaar aan de codes die niet worden ondersteund door xhtml 1.
    Maar deze pagina: http://vhdigitaal.nl/smulderscarexpert/
    levert ook problemen op, terwijl deze wel 'passed' is volgens de validator.
    Wat kan hier dan het probleem zijn?
  • Met welke versie van IE kijk je naar de pagina's?

    - Bas
  • Ik werk met Internet Explorer 8 op Windows 7.
    Ik heb even getest in een virtuele testmachine in vmware.
    Hierop staat Win XP sp2 home, met IE6. Hier heb ik dit probleem niet.
  • Ik heb ook windows 7 en IE 8, en ik kon je probleem idd reproduceren.

    Geen flauw idee waarom, maar als je het path naar je css bestand relatief maakt is het probleem opgelost… of iig wat ik hier lokaal heb kunnen testen.

    Dat is dan 1, of je server heeft problemen om je plaatjes goed aan te leveren.. of ie snapt het niet helemaal.

    Een betere verklaring kan je helaas niet geven
  • Bedankt voor je antwoord. Ik het het path relatief gemaakt, maar dit loste het probleem ook niet op. Wat ik nu gedaan heb, is simpelweg de doctype weggehaald. Als ik de site nu valideer, krijg ik hierdoor geen error, alleen een warning, dat vind ik nog niet zo erg.

    Nogmaals bedankt voor jullie hulp! :)
  • Had je dus ook alle paden in je css goed gezet?
  • [quote:c894f08a65="blackhawkdesign"]Had je dus ook alle paden in je css goed gezet?[/quote:c894f08a65]
    Ja, alle paden waren relatief, en dit lostte het probleem nog niet op.
    Maar dan ligt het dus waarschijnlijk aan de server? Zoja, kan ik hierover dan het beste contact opnemen met mijn host provider?
  • Ik zou zeggen, ga naar een gratis hoster, zon yahoo ding en gooi hem erop en test het opnieuw.. heb je daar geen problemen, dan zou ik inderdaad even contact opnemen met je hoster.

    Zo niet, dan ligt het dus ook niet aan je host.

    Probeer dit ook eens : http://stackoverflow.com/questions/2326610/sifr-page-refresh-causes-background-images-problems-in-ie8

    of deze http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en/iewebdevelopment/thread/6e86a119-62f5-4643-94da-03819be4eceb
  • Sorry voor mijn late reactie. Maar het probleem is opgelost. Ik heb nu de volgende regel toegevoegd:

    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />

    Bedankt voor je hulp. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.