Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

z-index in IE7 werkt niet

4 antwoorden
  • Beste allemaal, Ik heb een probleem met z-index in IE7. http://www.robinkoornwebdesign.nl/speelkwartier/template.html Het gaat in dit geval om de 'stippellijn', die komt in FF en IE8 wel goed over de andere div's maar in IE7 valt hij er buiten. Iemand enig idee waar het mis gaat? Alvast bedankt. gr.
  • Waar het precies op misgaat weet ik even niet, maar ik denk dat het zit in de combinatie van float en position. Je kunt eens proberen om class .border een clear: both te geven. Dat drukt dit block zover naar beneden als nodig om het vrij te maken van het bovenliggende floating block. Overigens: je gebruikt deze div eigenlijk alleen maar voor styling. Waarom zet je de stippellijn met image niet gewoon als background-image voor de class .blockcontent? Dan hoef je ook niet te knoeien met z-indexen.
  • Ger, bedankt voor je reactie. Helaas werkt het niet. Ik kan het ook niet als achtergrond image plaatsen omdat de blokken gevuld worden met o.a. images waar de stippellijn over heen moet vallen. Toevallig nog een idee? gr.
  • Ok, maar dan zou ik het wel als hr met background-image invoeren. Nu is het een div, terwijl dat (eigenlijk) nergens op slaat. Daarmee los je het probleem niet op, maar het is semantisch wel logischer. Maar als je nu eens de floats helemaal weglaat bij de class .blockcontent? Volgens mij zit het probleem namelijk in de float/position combinatie. Als ik het zo begrijp op je voorbeeldpagina moeten die die hele breedte van de parent opvullen, dus de float lijkt me eigenlijk overbodig.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.