Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Onderzoek websites?

None
10 antwoorden
 • Zomaar een vraagje tussendoor. Weet iemand of er zoiets bestaat als onderzoek naar de effecten van websites? Met name het wel of niet hebben van een website. Geen idee hoe zoiets onderzocht zou moeten worden, maar ik kan me voorstellen dat er behoefte bestaat om het te weten. Veel ondernemers willen tegenwoordig toch twee keer zeker weten dat een uitgave gerechtvaardigd is voordat ze die doen.
 • Misschien is het handig om dit soort site's te gaan lezen?
 • Misschien is het handig om niet te reageren?
 • ik kan me voorstellen dat de kamers van koophandel wel ergens een onderzoek hieromtrent op de plank hebben liggen…
 • Da's een goeie ja. Gratis zal het niet zijn lijkt me, maar ik kan er minstens eens gaan informeren. Het zal sowieso moeilijk zijn om dit soort informatie gratis te verkrijgen. En je brengt me trouwens ook spontaan op het idee om eens naar het CBS te stappen :)
 • Ik weet van een b2b-onderzoek uit 2007 van Enquiro, waarin werd gevonden dat het aankoopproces in de b2b-markt in zeker 70% van de gevallen bij een zoekmachine begon. Dat was in 2007.
  CBS heeft idd ook cijfers over tijdsbesteding op internet, waarbij ik laatst meen te hebben gezien dat 96% van de Nederlandse internetters zich voor aankopen oriënteert op internet. Weet het exacte cijfer niet meer en weet het ook niet snel te vinden, maar ik weet dat je het online bij het CBS kunt vinden.
  Er zijn ook Europese cijfers beschikbaar bij het statbureau van de EU.
 • Dergelijke informatie is erg brancheafhankelijk, wat links die misschien interessant zijn:

  http://www.hbd.nl/pages/1885/Persbericht-HBD-Monitor-ICT-2008-Internetgebruik-detailhandel-groeit-gestaag.html (zie link naar rapport onderaan!)

  http://www.nownederland.nl/nieuws/2010/05/nederlandse-branches-met-de-meest-verkochte-producten/
 • Bedankt! Da's een boel informatie. Vooral dat onderzoek van Enquiro heb ik met belangstelling gelezen. Het is ook het meest concreet. Inmiddels ben ik ook bij het CBS aan het rondsurfen geweest. Het artikel dat boelieboelie noemt heb ik nog niet gevonden, maar daarbuiten zijn er nog een boel andere interessante dingen te vinden. Alles bij elkaar gaf het net het zetje dat ik nodig had. Ik weet nu in ieder geval waar en waarnaar ik kan zoeken, want ook dat had ik niet echt duidelijk.
 • Hierbij nog een linkje naar de database met Europese cijfers (zoek bijvoorbeeld op keyword 'internet').
  Kwam er ooit op via een artikel op Webwereld (bevat ook weer leuke weetjes).
 • Waar háál je ze vandaan ;-)
  Geweldig, bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.