Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Div height:100% werkt weer eens niet

4 antwoorden
  • Hoi mensen, Ik zit echt met de handen in het haar. Ik heb al ontzettend veel geprobeerd, dus ik hoop dat iemand hier de oplossing weet. Deze site: http://www.markgoessens.nl/websites/birgitberk doet niet wat ik wil. De witte middenbalk, daar waar alle informatie in staat, die moet tot precies onderaan komen. In CSS zou je zeggen: height: 100%; Maar zo makkelijk is dit dus niet. Ik heb dit al op verschillende divs gezet, maar er veranderd niets. Pas als ik bijvoorbeel height: 1000px; ervan maak, dan zie ik wel verandering. Met firebug heb ik ook al alles getest, maar het lukt me maar niet. Heeft iemand misschien nog een idee, hoe ik dit zou kunnen oplossen? Alvast bedankt. Groeten, Mark (ps. ik weet dat de buttons nog niet werken, maar dat regel ik hierna)
  • Voor zoiets ben je voorlopig nog het beste af met [url=http://www.alistapart.com/articles/fauxcolumns/]faux columns[/url]
  • Herkenbaar ;-) Iedereen loopt er vroeg of laat tegenaan. Volgens mij is dit probleem de enige reden waarom faux columns zijn uitgevonden. En voor het geval je dezelfde overwegingen mocht maken als ik destijds: Nee, het is geen smokkelen, het is een geaccepteerde techniek Succes.
  • Bedankt mannen voor jullie antwoord. Ik heb me er net eens in verdiept, en getest, maar ook dit wil bij mij niet echt lukken. Ik vind het ook altijd lastig om deze dingen toe te passen op mijn eigen website waarvan de hele opbouw al bepaald is. Ik zie dan al snel door de bomen het bos niet meer, en dan pakt het resultaat heel anders uit. Ik heb het css regeltje in de body div toegevoegd waarin een afbeeldingen aangeroepen wordt. Ik zie dan niets gebeuren. Als ik ditzelfde regeltje toevoeg bij bijvoorbeeld (in mijn geval) #art-main dan wordt van deze afbeelding een border gemaakt. Heel vreemd allemaal. Het lijkt een gemakkelijke oplossing, maar dan wel als je begint aan een website, zonder dat alles al vol staat met html en css. De opbouw van mijn joomla template maakt het dus moeilijk. (in combinatie met mijn gebrek aan uitgebreide programmeerkennis)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.