Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] probleem, afhankelijk van gebruikte domeinnaam

Gooly
5 antwoorden
 • Ik heb een bizar CSS probleem.
  Ik ben bezig met een (Wordpress) website waarbij twee domeinnamen zitten gekoppeld. Typ je het ene domein in je adresbalk, dan ziet de website er keurig uit. Typ je het andere domein in je adresbalk, dan ziet hij er bijna hetzelfde uit, alleen valt er een centimeter brede ruimte boven de website. (Die eigenlijk bovenaan aansluit)
  En om het gemakkelijk te maken doet het probleem zich alleen voor met Firefox (3.6). Niet met IE, Chrome, Opera of Safari.

  Een of andere padding of margin zou je zeggen. Maar de stylesheet begint met een uitgebreide CSS reset, en verder werkt het ook overal goed.
  Als ik alle outlining aan zet m.b.v. de webdeveloper toolbar, dan wordt duidelijk dat deze ruimte tussen <html> en <body> in zit, maar beiden worden uitgebreid gereset.
  Overigens doet het euvel zich ook voor als ik de hele reset weglaat.
  Screenshots (let ook op het adres in de adresbalk)

  [img:e546b60be0]http://img191.imageshack.us/img191/245/screenshot1lq.jpg[/img:e546b60be0]

  [img:e546b60be0]http://img534.imageshack.us/img534/5654/screenshot2uzg.jpg[/img:e546b60be0]

  De achtergrondkleur van de betreffende balk is overigens de achtergrondkleur zoals die in de stylesheet aan de body wordt toegekend. (terwijl deze ruimte volgens de Webdeveloper toolbar dus buiten de body ligt)

  Ik heb mijn CSS online gevalideerd met de W3C validatietool, maar daar was alles groen.
  Wie het weet mag het zeggen ;-)
 • probleem lijkt opgelost, ik zie geen problemen, noch in Chrome, FF, of IE.
 • Als ik kijk naar je browservenster, zie ik in de onderste werkbalk, uiterst rechts ook nog een verschil: bij de bovenste (goede) een vinkje en 2 rondjes, bij de onderste (foute) een vinkje, een rood kruis en weer een vinkje. Volgens mij is dat de webdev-toolbar? Ik weet niet wat die knoppen precies doen, maar misschien is dat hetgeen wat het ongewenste gedrag verklaart of levert het info waarmee je het kan verklaren?
 • Die geven inderdaad een probleem aan:
  Warning: Unknown pseudo-class or pseudo-element 'has'.

  Het gaat daarbij om een regel javascript van de fancy boxplugin.

  [code:1:9ec6eb85ce]var thumbnails = 'a:has(img)[href$=".bmp"],a:has(img)[href$=".gif"],a:has(img)[href$=".jpg"],a:has(img)[href$=".jpeg"],a:has(img)[href$=".png"],a:has(img)[href$=".BMP"],a:has(img)[href$=".GIF"],a:has(img)[href$=".JPG"],a:has(img)[href$=".JPEG"],a:has(img)[href$=".PNG"]';
  [/code:1:9ec6eb85ce]

  Maar als ik deze plugin uitzet doet het probleem zich nog steeds voor.
 • Dat zegt me weinig zo…
  Het enige wat me verder zo 1-2-3 opvalt is dat bij enjoybalance achter de sluitende HTML-tag nog "tor" staat. Dat is echter op de [i:0efde83733]goede[/i:0efde83733] site als ik het goed begrijp.

  EDIT: En als je nu de webdev toolbar eens uitschakelt? Dan kun je dat iig uitsluiten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.