Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Foto pop up

playermijp
6 antwoorden
 • Ik heb een probleem. Op mijn website die gemaakt werd met Magix Webdesigner 6 heb ik pagina's waarop foto's staan die vergroten als je erop klikt. Dit werkt allemaal prima in Firefox, Opera, Safari en IE. Maar als ik met Chrome op 1 afbeelding klik werkt dit, maar als ik dan op een tweede afbeelding klik opent deze niet. Er komt enkel een wit vakje met een kruisje tevoorschijn. Waar kan dit aan liggen?

  BTW: Dit is de pagina in kwestie http://www.isearchfulledition.com/bestanden%20overzetten%20windows%207%20-%20%20windows%20vista.htm

  Bij voorbaat dank
 • Bij mij gaat het prima in zowel Firefox als Chrome .
  Ik zie wel dat je wat fouten in je HTML code hebt zitten (al wordt het effect met javascript gedaan)
 • Ik ben niet zeker, maar ik denk dat dat komt omdat je bij Firefox, Opera, Safari en IE geen canvas hebt.
  Ikzelf heb in Chrome, Firefox 4.0 en opera
  een canvas, enkel in IE 9.0 (IE weer hé) heb ik dit niet. Ik vermoed dat dit komt omdat er geen rgba() ondersteuning is, maar hier ben ik dus ook weer totaal niet zeker van.

  Met een canvas bedoel ik dit:

  Foto 1(Chrome, Firefox 4.0 en opera):

  [img:09995176c2]http://mikesmikkel.webuda.com/opera_playermijp.JPG[/img:09995176c2]

  Foto2(ie):

  [img:09995176c2]http://mikesmikkel.webuda.com/IE_playermijp.JPG[/img:09995176c2]

  Zie je het verschil in kleur tussen IE en de rest?
  Dit kleurverschil komt omdat er bij alle browsers behalve bij IE een laag boven op de website wordt gelegd met een transparante kleur (meestal #canvas, vandaar canvas).
  Bovenop deze laag komt de uitvergrootte afbeelding.
  Je kan gewoon geen afbeeldingen aanklikken omdat de laag (het canvas) boven op de thumbnails ligt.

  Enkel bij IE is dit niet het geval, daarom kan je deze foto's normaal aanklikken.

  Hopelijk kan je hier al wat verder mee.
 • [quote:ceb79acedc="mikesmikkel"]Ikzelf heb in Chrome, Firefox 4.0 en opera
  een canvas, enkel in IE 9.0 (IE weer hé) heb ik dit niet.[/quote:ceb79acedc]IE9 heeft wel degelijk ondersteuning voor RGBa en ondersteuning voor canvas, maar alleen (!) als je standards compliance mode activeert via (onder andere) een juiste doctype.

  - Bas
 • Met canvas bedoel ik gewoon de layer die men over de site plaatst, en die ik de id canvas geef, daarom noem ik hem even canvas.

  Je hebt gelijk over het rgba support, maar ik vraag mij af waarom IE dan geen transparante layer aanmaakt en de andere browsers wel?
 • Daar kan ik niet direct antwoord op geven, maar ik zou graag aan de TS de volgende tips geven bij het maken van toekomstige websites:
  [list:71a98db9ec]
  [*:71a98db9ec]Gebruik [b:71a98db9ec]nooit[/b:71a98db9ec] spaties of bijzondere tekens in mappen of bestandsnamen, dat gaat simpelweg niet altijd goed en voorkomen is beter dan genezen.
  [*:71a98db9ec]Zoals eerder genoemd: zorg voor validerende code.
  [*:71a98db9ec]Probeer inline JavaScript te vermijden.
  [/list:u:71a98db9ec]
  Het is niet gezegd dat het volgen van deze tips je problemen oplossen, maar je maakt het debuggen voor jezelf echt een stuk makkelijker.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.