Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Selectief margins toepassen

BasHamar
1 antwoord
 • LS,

  Ik wil graag bereiken om met pure CSS de volgende situatie op te lossen. Een vriend van mij heeft een weblog waarop hij afbeelding zet met daaronder commentaar. Het geheel draait op Wordpress en helaas zet Wordpress altijd afbeeldingen in een paragraaf, daar kunnen we weinig aan doen zonder in de code te hacken. Wat ik met CSS wil bereiken is dat een afbeelding (in een paragraaf) gevolgd door een paragraaf met tekst géén ruimte tussen tekst en afbeelding heeft, maar opvolgende stukken tekst moeten wel een regel "overslaan". Kan dit? Ik kom er in ieder geval zo snel even niet uit.
  [code:1:ac8df7cfca]<p>
  <img />
  </p>
  <!– Hier geen ruimte –>
  <p>
  Beschrijving paragraaf 1
  </p>
  <!– Hier wél ruimte –>
  <p>
  Beschrijving paragraaf 2
  </p>[/code:1:ac8df7cfca]Wat ik normaal gesproken zou doen is dit:
  [code:1:ac8df7cfca]p+p { margin-top: 1em; }[/code:1:ac8df7cfca]Helaas is dat nu niet mogelijk omdat de afbeelding in een paragraaf staaat en dus ook kwalificeert. Ik wil liever geen extra klassen of JavaScript gebruiken omdat het m.i. een puur structurele kwestie is en daarom met (geavanceed?) CSS op te lossen moet zijn.

  Kortom: mogelijk of niet? En zo ja, wie helpt mij op de goede weg?

  - Bas

  [b:ac8df7cfca]Edit:[/b:ac8df7cfca] Is er misschien een manier om een paragraaf die een image bevat te stylen? Kan daar op geselecteerd worden met CSS?
  [b:ac8df7cfca]Edit 2:[/b:ac8df7cfca] Hm, een parent selector bestaat niet. Andere ideeën?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.