Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Producten pagina

Anoniem
stephan1900
18 antwoorden
 • Hallo allen!

  Ik ben dringend opzoek naar een script waarmee ik 2 pagina's kan voorzien van een producten pagina. Ik wil hier simpele producten op plaatsen met een fotootje en wat tekst zonder dat er verder een "betaal" module bij komt. Het moet alleen wel makkelijk te onderhouden zijn door middel van een inlog o.i.d.

  Ik weet dat er PHP scripts bestaan waarmee ik dat voor elkaar krijg alleen ik krijg het gewoon niet gevonden op Google. Op wat voor manier ik ook zoek. Heeft iemand een tip hiervoor of kan iemand me op de goede weg helpen?

  Alvast bedankt!
 • Beetje vaag verhaal.
  Heb je al een website en moeten daar twee pagina's aan toegevoegd worden? Heb je veel (wisselende) producten die je wilt plaatsen?

  Zo op je verhaal af zou een eenvoudig CSM al geschikt zijn. Maar met wat meer inft kunnen we je beter adviseren.
 • Ik zal het duidelijker proberen te omschrijven.

  Het is een nieuwe website met wat simpele informatieve pagina's.
  Enkel op 2 pagina's moeten wat producten worden getoond. Gewoon met een klein fotootje en een tekstje per product. Deze twee pagina's moetem enkel makkelijk te updaten zijn. Het is voor iemand die absoluut niets weet van internet dus het moet zo makkelijk mogelijk.

  Website is inmiddels al af op die 2 pagina's dus na.
 • Als je niets hebt kunnen vinden dan heb je niet goed gezocht. Ik heb geen ervaring met webwinkels, maar de pakketten zullen ongetwijfeld goed gereviewd zijn op de sites die je met voorgaande zoekactie vindt.

  - Bas
 • [quote:22ada505cc="BasHamar"]Als je niets hebt kunnen vinden dan heb je niet goed gezocht. Ik heb geen ervaring met webwinkels, maar de pakketten zullen ongetwijfeld goed gereviewd zijn op de sites die je met voorgaande zoekactie vindt.

  - Bas[/quote:22ada505cc]

  Dat zoek ik niet. Het is geen webwinkel. Het gaat om 2 pure simpele pagina's waar producten te zien moeten zijn. Er komt dus ook geen betaalpagina bij of iets in die trend. Simpel weg een opsomming van nieuw binnengekomen producten.
 • Sorry, te snel gelezen. :oops:

  - Bas
 • Dit kan dan toch met elk willekeurig CMS? Feitelijk is het dus -als ik het goed begrijp- niets anders dan het invoegen/vervangen van een foto en wat platte tekst. Als je dan in het CMS de rechten voor die persoon dusdanig instelt dat hij alleen die 2 pagina's kan bewerken, dan ben je klaar.
 • [quote:b405b06829="Ger"]Dit kan dan toch met elk willekeurig CMS? Feitelijk is het dus -als ik het goed begrijp- niets anders dan het invoegen/vervangen van een foto en wat platte tekst. Als je dan in het CMS de rechten voor die persoon dusdanig instelt dat hij alleen die 2 pagina's kan bewerken, dan ben je klaar.[/quote:b405b06829]

  Snap ik. Alleen is een CMS voor deze website niet de bedoeling. Eigenaar wilt enkel een normale HTML website. Gehele website is al gebouwd en totdat ik vernam dat hij deze 2 pagina's op die manier wou kunnen bewerken. Ik moet dus iets anders hebben dan een CMS voor de gehele website.
 • Helaas zijn er maar twee opties: Met een backend of zonder backend.
  Zodra het via een backend te bewerken is, is er sprake van content management.

  Ik begrijp dat hier sprake is van "een beetje via een backend" en dus is het antwoord: "met". Dit moet via een CMS. Want zonder CMS geen backend. Zo eenvoudig is het. Of je die andere pagina's nu buiten het CMS houdt is een eigen keuze natuurlijk. Persoonlijk vind ik het juist erg omslachtig, maar dat is een persoonlijke menig.
 • Je hoeft niet perse heel je site in een cms te zetten. Je kan ook een klein cmsje middels een iframe in je 'platte' site tonen.
 • [quote:9d4d63ddd9="glompie"]Je hoeft niet perse heel je site in een cms te zetten. Je kan ook een klein cmsje middels een iframe in je 'platte' site tonen.[/quote:9d4d63ddd9]

  En hoe dan..? Waar haal ik zo'n CMSje vandaan bv?
 • Ik heb hier snewscms in gezet en 't werkt nog ook.
  Maar als je op opensourcecms.com kijkt kun je nog andere kleintjes vinden.
  sNews heeft standaard trouwens niet zo'n beste editor dus misschien is een andere handiger voor jou doel.
 • [quote:5af3bc3474="glompie"]Ik heb hier snewscms in gezet en 't werkt nog ook.
  Maar als je op opensourcecms.com kijkt kun je nog andere kleintjes vinden.
  sNews heeft standaard trouwens niet zo'n beste editor dus misschien is een andere handiger voor jou doel.[/quote:5af3bc3474]

  Zoiets zou inderdaad top zijn. Ik heb even zitten spelen met sNews maar helaas kom ik daar niet heel ver mee. Er is niet echt een mogelijkheid om makkelijk een foto te uploaden als je een tekstje op de pagina wilt plaatsen. Je moet dan een URL link toevoegen maar dat is dus niet de bedoeling.

  Heb je een tip welke ik van opensourcecms.com zou kunnen proberen?
 • Voor plaatjes filemanager kun je ckeditor + ckfinder gebruiken.
  http://ckeditor.com/demo
  Misschien werkt 't met drupal maar of ckfinder daarmee werkt weet ik zo ook niet.
  TinyMCE met Nucleus cms kan je ook eens naar kijken.
 • [quote:70340f877c="glompie"]Voor plaatjes filemanager kun je ckeditor + ckfinder gebruiken.
  http://ckeditor.com/demo
  Misschien werkt 't met drupal maar of ckfinder daarmee werkt weet ik zo ook niet.
  TinyMCE met Nucleus cms kan je ook eens naar kijken.[/quote:70340f877c]

  Dat wilt zeggen dat ik een complete CMS moet instaleren met zaken als TinyMCE erin verwerkt als plugin neem ik aan? Werkt dus ook niet aangezien de rest gewoon normale HTML pagina's zijn. Zal te complex worden denk ik.
  Zoiets als snewscms zou top zijn als ik het kon verbouwen tot 1 pagina (zoiets wat jij ook hebt) waarbij we gewoon simpel een foto kunnen toevoegen via de Admin tool en wat tekst kunnen toevoegen. Ik heb al zitten googlen op termen als "product CMS" en "product management + CMS" maar ik blijf maar op algemene CMS systemen komen en complete webwinkels. Er moet toch een simpele methode zijn om een simpele product invoer te creëren zonder een complete betaalmodule?
 • Ben bang dat er geen simpele oplossing zal zijn. Ik weet niet hoe groot je site is maar waarschijnlijk is het snelste en makkelijkste de hele site overzetten naar wordpress, Drupal, Joomla o.i.d.

  Plaatjes uploaden en teksten wegschrijven naar een html bestand of naar een database zal ingewikkelder worden. Daar moet je waarschijnlijk toch verstand van php en javascript voor hebben om een editor dat te laten doen.
 • [quote:def50ea4bf="glompie"]Ben bang dat er geen simpele oplossing zal zijn. Ik weet niet hoe groot je site is maar waarschijnlijk is het snelste en makkelijkste de hele site overzetten naar wordpress, Drupal, Joomla o.i.d.

  Plaatjes uploaden en teksten wegschrijven naar een html bestand of naar een database zal ingewikkelder worden. Daar moet je waarschijnlijk toch verstand van php en javascript voor hebben om een editor dat te laten doen.[/quote:def50ea4bf]

  Zie je berichtenbox eens.
 • @stephan
  kweet niet hoe dat hier met die wachtrij zit als je terug mailt maar m'n adres ga ik hier niet neergooien.
  Wat je kunt doen is ff mailen via m'n website copyrightvrijeplaatjes.nl
  Ik heb wel iets liggen waar je waarschijnlijk wel wat mee kunt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.