Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Site check

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Iedere paar jaar vraag ik hier een site check en jullie hebben me steeds goed kunnen adviseren.

  Laatste weken/maanden valt onze site wat terug in bezoekers aantallen dus waarschijnlijk is er wat te doen kwa zoekmachine vriendelijkheid.


  http://www.zkkf.nl
 • Waar ik mezelf aan erger is als ik op een pagina een plaatje open en daarna weer terug naar die pagina ga, hij bovenaan weer start en niet op de plek waar ik ben gebleven. Ik weet niet of dit is op te lossen ?
 • hier toch niet éen groot probleem: je moet al behoorlijk ctrl+scrollwiel om em überhaupt schermvullend te krijgen….
  merkwaardig vind ík, dat een klik op de ene foto de pagina ververst met alleen die foto, en een klik op ander prentje een volledige pagina tevoorschijn roept…
 • [quote:e3ef741ca1="derkdejong"]hier toch niet éen groot probleem: je moet al behoorlijk ctrl+scrollwiel om em überhaupt schermvullend te krijgen….
  merkwaardig vind ík, dat een klik op de ene foto de pagina ververst met alleen die foto, en een klik op ander prentje een volledige pagina tevoorschijn roept…[/quote:e3ef741ca1]

  De meeste foto's openen in hetzelfde scherm, nadeel is dat je op "terug" moet klikken. Voordeel is dat er geen nieuwe scherm opent.

  Zijn er nog andere opties? Misschien zoals je tegenwoordig veel ziet z'n pop up met navigatie pijlen ??
 • Rustig hier ?

  Inmiddels een mooi script van lightbox gevonden om de foto's te tonen in een pop-up en daarbij ook de mogelijkheid om de originele afmeting weer te geven. Dit ga ik komende dagen op elke pagina toepassen, op sommige zoals www.zkkf.nl hoofdpagina is het al actief.

  Sta open voor meer suggesties en opmerkingen!
 • In alle eerlijkheid: de vormgeving kan wel een oppoets beurt gebruiken. In mijn scherm (weliswaar behoorlijk aan de maat) is alleen de linker bovenste kwart in gebruik voor content, verder is het leeg. Ook de kleuren en het menu, het blokkerige etc. doet wat ouderwets aan. Nu hou ik zelf met name van functionaliteit, dus voor mij is het prima en ik kijk er wel doorheen. Echter: je doel is bezoekers onder de indruk laten zijn van jouw kunnen [als kozijnenfabriek] en onbewust leggen mensen dan toch een link: [i:e65d04e283]"Nee, dit is saai, op naar de volgende Google-hit"[/i:e65d04e283]. Dat is zonde.

  Ik ben zelf absoluut geen ontwerper, specifieke tips vind ik daarom lastig. Maar het kan wellicht helpen als je iemand eens een nieuw ontwerp laat maken. Goeie kans dat dat zich terugbetaalt.

  Verder: je domein is niet heel erg beschrijvend, iets wat ook verschil maakt in je zoekresultaten. Wat denk je van bijvoorbeeld zwetsloot-kozijnen.nl?
 • [quote:7f3b624f7b="Ger"]In alle eerlijkheid: de vormgeving kan wel een oppoets beurt gebruiken. In mijn scherm (weliswaar behoorlijk aan de maat) is alleen de linker bovenste kwart in gebruik voor content, verder is het leeg. Ook de kleuren en het menu, het blokkerige etc. doet wat ouderwets aan. Nu hou ik zelf met name van functionaliteit, dus voor mij is het prima en ik kijk er wel doorheen. Echter: je doel is bezoekers onder de indruk laten zijn van jouw kunnen [als kozijnenfabriek] en onbewust leggen mensen dan toch een link: [i:7f3b624f7b]"Nee, dit is saai, op naar de volgende Google-hit"[/i:7f3b624f7b]. Dat is zonde.

  Ik ben zelf absoluut geen ontwerper, specifieke tips vind ik daarom lastig. Maar het kan wellicht helpen als je iemand eens een nieuw ontwerp laat maken. Goeie kans dat dat zich terugbetaalt.

  Verder: je domein is niet heel erg beschrijvend, iets wat ook verschil maakt in je zoekresultaten. Wat denk je van bijvoorbeeld zwetsloot-kozijnen.nl?[/quote:7f3b624f7b]

  Bedankt. Ontwerp ga ik eens over nadenken. Toevallig gister al de blauwe kleur iets lichter gemaakt en de borders rond de "knoppen" verwijderd. Opzich vind het erg overzichtelijk. Ik raak bij veel andere sites vaak het overzicht kwijt (waar zit ik precies, heb ik alles wel gezien, ect.)

  2e domeinnaam als eens eerder over nagedacht. Maakt het uit of het zwetslootkozijnen of zwetsloot-kozijnen word ?
 • [quote:4dae027db3="mikezwet"]Bedankt. Ontwerp ga ik eens over nadenken. Toevallig gister al de blauwe kleur iets lichter gemaakt en de borders rond de "knoppen" verwijderd. Opzich vind het erg overzichtelijk. Ik raak bij veel andere sites vaak het overzicht kwijt (waar zit ik precies, heb ik alles wel gezien, ect.)[/quote:4dae027db3]Je hoeft ook niet alles om te gooien he. Maar iets modernere knopjes, achtergrondje met een gradiënt, etc. kun je eenvoudig aanpakken zonder dat je de structuur aantast.

  [quote:4dae027db3="mikezwet"]2e domeinnaam als eens eerder over nagedacht. Maakt het uit of het zwetslootkozijnen of zwetsloot-kozijnen word ?[/quote:4dae027db3]Volgens mij maakt dat niet heel veel uit. Een koppelteken geeft wel aan dat het 2 aparte woorden zijn en [i:4dae027db3]misschien[/i:4dae027db3] springt "kozijnen" er dan iets beter uit. Maar of dat een significant effect oplevert vraag ik me af. Persoonlijk vind ik het met koppelteken iets duidelijker, want gemakkelijker leesbaar. Maar dat is denk ik erg persoonsafhankelijk.
 • Vraagje: de H1 en H2 tags worden vanuit een css bestand automatisch gekleurd en opgemaalt.

  Maakt het verschil met een gewone H1 en H2 voor de zoekmachines ? (h1 en h2 zijn belangrijk heb ik ergens gelezen)
 • Zoekmachines negeren de CSS (vrijwel) geheel. Belangrijkste is dat je semantiek in orde is, dus dat je H1 maar één keer gebruikt als belangrijkste kop voor je pagina, en H2 voor andere belangrijke koppen, h3 voor subkoppen, enz.
 • [quote:c2079da343="Ger"]Zoekmachines negeren de CSS (vrijwel) geheel. Belangrijkste is dat je semantiek in orde is, dus dat je H1 maar één keer gebruikt als belangrijkste kop voor je pagina, en H2 voor andere belangrijke koppen, h3 voor subkoppen, enz.[/quote:c2079da343]

  Dus mijn koppen worden genegeerd ?
  Tevens zie ik vaak van die rijen met links onder pagina's zoals http://www.dakvenster.nl/velux/dakvensters/ggu/p08

  Wat is daar het nut van ? is dit speciaal voor zoekmachines ?
 • [quote:386d699092="mikezwet"]Dus mijn koppen worden genegeerd ?[/quote:386d699092]Negeren is een groot woord, maar ze hebben niet door dat het een belangrijk sleutelwoord is voor de pagina, ze zien het als alle andere tekst.
  [quote:386d699092="mikezwet"]
  Tevens zie ik vaak van die rijen met links onder pagina's zoals http://www.dakvenster.nl/velux/dakvensters/ggu/p08

  Wat is daar het nut van ? is dit speciaal voor zoekmachines ?[/quote:386d699092]Niet per se denk ik, maar ik ben ook zeker geen SEO expert.
 • [quote:426784b698="Ger"][quote:426784b698="mikezwet"]Dus mijn koppen worden genegeerd ?[/quote:426784b698]Negeren is een groot woord, maar ze hebben niet door dat het een belangrijk sleutelwoord is voor de pagina, ze zien het als alle andere tekst.
  [/quote:426784b698]

  Maar ik geef gewoon <h1>tekst</h1> op en verder niets.
  Het CSS opmaak bestand zorgt voor de balk erom heen en opmaak van de tekst.

  [code:1:426784b698]
  h1{ font-family: Helvetica ,Arial, 'sans serif';
  font-size: 21px;
  font-weight: normal;
  color: #d1d1d1;
  text-decoration: none;
  vertical-align:middle;

  background: #4E608B;
  height: 35px;
  width:655px;
  margin-bottom: 4px;}[/code:1:426784b698]
 • Ik zit ook nog te pielen om de link waarop geklikt is een bepaalde kleur te houden. Dus dat een bezoeker kan zien op welke pagina die zich bevind. Is dat mogelijk? (heb de a:active al geprobeerd…)
 • hee mike.. long time no see..

  Ik klik een beetje rond op je site.. en.. ik heb hetzelfde idee als ger..
  Deze site heeft echt een opfrisbeurt nodig.

  Waar ik mee zou beginnen is het weghalen van al die linkjes om je content.
  Denk eens aan:

  header met logo

  tabjes: kozijnen - deuren - dakkapellen - boeidelen (bijvoorbeeld dus..)
  Onder die tabjes kan je uitklappen, of je maakt links een vaste navigatie.
  Content met info en foto's
  -
  -
  -
  -
  footer

  Kijk anders eens of je iets met joomla of drupal oid kan doen; lay-outs zat waar je mee aan de slag kan.
 • [quote:a1e50deaa0="teacher"]hee mike.. long time no see..

  [/quote:a1e50deaa0]

  Inderdaad Teacher. Rij je nog motor?


  Ik zit inderdaad te dubben over het ontwerp. Wat me stoort aan de meeste websites is dat de menu's niet meerlopen. Bij mijn site kan je altijd, ookal zit je onderaan de pagina, op een ander onderwerp klikken en alles staat overzichtelijk rondom de pagina.
  Zou eigenlijk gewoon eens een opzetje moeten maken.

  Wat ik nog niet begrijp is, als ik een 2e domeinnaam aanvraag en laat linken naar dezelfde hosting, hoe een zoekmachine dit interpeteerd, volgens mij gewoon als dubbele content, of moet ik vanaf de huidige domeinnaam een re-direct maken in htaccess ?
  raak ik me pagerank niet kwijt op de huidige domeinnaam ?
 • Kleuren vandaag aangepast aan huiskleur die ook gebruiken op folders, offerte en factuur. Het is nu net wat fleuriger dan het oude donkerblauwe.
 • Helaas zakt m'n site steeds verder in de resultaten van google… ondanks regelmatig update en veel originele content.

  Een aantal nieuwe pagina's die ik heb gemaakt komen nog helemaal niet voor in de resultaten. Hoe kan deze het beste opgenomen laten worden ?

  Als ik m'n sitemap bekijk in de webmaster hulp programma's zie ik dat er 40 van 65 geindexeerd zijn, hoe kan dit ?
 • Is je site gaan zakken sinds je addThis hebt toegevoegd?
  Volgens mij raakt er iets over de zeik kan alleen niet vinden wat.
  Dit lijkt me niet normaal iig.
 • [quote:9ab8fd6111="glompie"]Is je site gaan zakken sinds je addThis hebt toegevoegd?
  Volgens mij raakt er iets over de zeik kan alleen niet vinden wat.
  Dit lijkt me niet normaal iig.[/quote:9ab8fd6111]

  De site was ook al onwijs traag laatste tijd, denk dat ik die social troep er maar afgooi of een nieuwe versie van het script.

  Dank voor reactie, ik begrijp hieruit dat een zoekmachine hierdoor een site lager kan waarderen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.