Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wordpress.

jarimoan
5 antwoorden
 • Ik heb een site met Wordpress gemaakt. Omdat ik al een bestaande site heb, heb ik een map aan gemaakt onder de naam Wordpress, zodat ik rustig kon experimenteren met de site. Deze map staat momenteel in mijn domains/stamboompoots.nl/public_html. Ik wil nu de nieuwe site online brengen maar dan ziet de url er als volgt uit. http://www.stamboompoots.nl/wordpress.
  Het laatste woord, wordpress wil ik verwijderen zodat de url wordt, http://stamboompoots.nl.
  Wie weet hiervoor een oplossing. B.v.b. Dank
 • Als je dat doet, is je andere site in public_html/ wel niet meer beschikbaar. Maar het kan met htaccess. Op http://www.addedbytes.com/articles/for-beginners/url-rewriting-for-beginners/ staat geweldig veel info. Ik weet wel niet zeker of het met wordpress gaat lukken, want dat gebruikt ook htaccess. Ik denk niet dat het problemen zal geven.
 • Als je andere website weg mag kan je ook gewoon alle bestanden uit de wordpress map kopiëren naar de root van je website. Je moet dan wel eerst het een en ander instellen in wordpress zoals gelezen kan worden op deed link. http://codex.wordpress.org/Moving_WordPress
 • Bedankt voor de tips, maar het wordt mij allemaal nog niet erg duidelijk. Ik heb een aantal van onderstaande varianten, met de bijgaande tip, uit geprobeerd en het is mij niet gelukt.
  Options +FollowSymlinks
  RewriteBase /
  RewriteCond %{HTTP_HOST} domeinnaam.nl
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mapnaam/?
  RewriteRule ^(.*)$ mapnaam/$1 [L]

  RewriteCond %{HTTP_HOST} detweededomeinnaam.nl
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/joomla/?
  RewriteRule ^(.*)$ joomla/$1 [L]

  RewriteCond %{HTTP_HOST} dederdedomeinnaam.nl
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/wordpress/?
  RewriteRule ^(.*)$ wordpress/$1 [L]

  Mocht u overigens ook gebruik maken van de permalink-faciliteit van bijvoorbeeld WordPress, houdt er dan rekening mee dat het WordPress specifieke .htaccess bestand in de root van de WordPress installatie dient te staan, oftewel op dezelfde locatie als WordPress' index.php bestand (in het bovenstaande voorbeeld dus bijvoorbeeld in de map /public_html/wordpress). U heeft dan dus bovenstaande .htaccess bestand met de redirects in de public_html staan, en een tweede in de WordPress map zelf.
 • Je hoeft helemaal niks in je htaccess te doen.
  Kopieer (niet verplaatsen) de index.php en eventuele .htaccess naar de root van je webserver.
  De gekopieerde index.php in de root moet je even aanpassen waarbij je de regel
  [code:1:92b359ab74]require('./wp-blog-header.php');[/code:1:92b359ab74]
  aanpast naar:
  [code:1:92b359ab74]require('./wordpress/wp-blog-header.php');[/code:1:92b359ab74]
  Dan ga je naar de instellingen van je WordPress admin en zorgt dat bij Site address 'http://stamboompoots.nl/' staat en bij WordPress address 'http://stamboompoots.nl/wordpress'

  That's it. Meer hoef je niet te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.