Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

andere pagina laden maar eerst ww!?

None
4 antwoorden
 • Ik heb een access database gekopeld aan me intranetje hier thuis. Ik wil de gegevens hier dus op laten zien. Ik heb ook de kopeling gemaakt om gegevens toe te voegen aan access via invoer vakken in een van de pagina's van me intra net. Alleen nu kan iedereen gegevens in me database zetten maar dat wil ik dus niet dus wil ik er een wachtwoord voor de pagina zetten zodat alleen ik die pagina kan openen waar je gegevens in kunt voeren.

  Nu is dus me vraag: hoe kan ik een wachtwoord op een pagina zetten zo dat je er alleen in komt wanneer je het wachtwoord intypt? Ik heb een netwerk van 4 pc's met hup. 1 pc is NT server en de andere 3 zijn met windows 98.

  alvast bedankt!

 • Ik weet niet waarvan je gebruik maakt, maar je zou kunnen overwegen om de huidige pagina's alleen te gebruiken om gegevens te laten zien en een aparte set pagina's te maken voor het invoeren/manipuleren van de gegevens.

  Wat ik bijv. met ASP heb gedaan, is het maken van zo'n aparte set beheerspagina's, maar daarbij wel opvragen van een wachtwoord en gebruikersnaam. Gebruikersnaam en wachtwoord worden vergeleken met een lijstje in de database. Zijn die goed dan wordt een Sessionvariabele (boolean) op True gezet.
  Op elk van die beheerspagina's wordt een controle uitgevoerd op die Session variabele. Is die True dan wordt de rest van de pagina doorgenomen. Zoniet, dan volgt een Response.Redirect "verbodentoegang.asp", een pagina met een boodschap van "U mag er niet in!"

 • Gebruik .htaccess , zeker veilig.
 • quote:
  Originally posted by Dilbert:
  Gebruik .htaccess , zeker veilig.

  .htaccess is idd heel veilig, maar werkt alleen bij een apache server….

  too bad…

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.