Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

CSS - Select: kleur/dikte randen

11 antwoorden
 • Ligt dat aan mij of kan het gewoon niet ?<P>In een Input Text kan ik gemakkelijk de randen in dikte en kleur veranderen, maar dat lukt me niet van een Input Select. Is dat inderdaad niet mogelijk of werkt dat anders? Lettertype en achtergrond is geen probleem.<P> Olaf
 • Op: <A HREF="http://80.60.42.138/roy/dilbert/dilbert.css" TARGET=_blank>http://80.60.42.138/roy/dilbert/dilbert.css</A> <P>Kun je even een css bestand downloaden waarin je antwoord staat.<P>Suuk6 :wink:
 • Dilbert ben jij zwakzinnig?<P>Kom je nu weer aanzetten met een nutteloos .css bestand, dat werkelijk niets, maar dan ook niets met de vraag te maken heeft??<P>Olaf.. je hebt gelijk, dat kan zover ik weet inderdaad niet. Dat zijn dingen waarvan het uiterlijk door de browser bepaald wordt.
 • Dat is dan een hele geruststelling.<P> Olaf
 • ik weet dat je de border "solid"kan maken, maar meer ook niet... helaas.<P>t.
 • Olaf, wat bedoel jij met een input select box? Je kunt op bijna alles wel css aanbrengen, maar op dropdownboxes en e.a. dingen niet. als dit onder de 'enkele andere' dingen valt, leg dat dan even uit... maar ga niet zoals Jurriaan doet, een vaag antwoord roepen, ik vind het heel logisch dat Dilbert z'n css post hoor.
 • Een Select Input is de HTML beschrijving beschrijving van een Drop down box. Iedere NIET gebruiker van FP of DW weet dat. Nou weet ik veel van CSS maar het kon zijn dat ik iets over het hoofd zag. Dat bleek niet het geval. Gelukkig zit Jurriaan een beetje op mijn lijn. Olaf
 • [quote:a6e32b1278] Op 2002-01-13 17:23, schreef Jurriaan R: Dilbert ben jij zwakzinnig?&lt;P&gt;Kom je nu weer aanzetten met een nutteloos .css bestand, dat werkelijk niets, maar dan ook niets met de vraag te maken heeft??&lt;P&gt;Olaf.. je hebt gelijk, dat kan zover ik weet inderdaad niet. Dat zijn dingen waarvan het uiterlijk door de browser bepaald wordt. [/quote:a6e32b1278] Ik dacht dat ik het antwoord had. Is daar wat mis mee dan? Het is anders goed bedoeld en dan moet je niet gaan lopen zeiken als je er zelf geen hinder aan ondervind.
 • teacher fronst een beetje...
 • Vergeten te amtwoorden: Olaf, wat bedoel jij met een input select box? Je kunt op bijna alles wel css aanbrengen, maar op dropdownboxes en e.a. dingen niet. als dit onder de 'enkele andere' dingen valt, leg dat dan even uit... Je kan van alle &lt;FORM&gt; elementen bv de border aanpassen, de achtergrondkleur en fontstijl. Alleen van de &lt;INPUT SELECT&gt; blijken de borders NIET aanpasbaar te zijn. Zelfs niet IE 5.5. Is heel vreemd en dat was ook de reden van mijn vraag. Dilbert, kennelijk ook een goede CSS'-ist, had waarschijnlijk hetzelfde antwoord in gedachten als Jurriaan. Maar ja de een brent dat op de ene manier en de andere op een andere manier. &lt;INPUT=TEACHER FRONS=NO&gt; Olaf
 • Dilbert: Er is een verschil tussen een poging doen een goed antwoord te geven en gewoon maar wat roepen. In dat hele .css bestand van jouw komt het woord 'select' niet voor, maar wel een heleboel stijlen die geheel onduidelijk of offtopic zijn. Het is gewoon een willekeurig .css bestand. Nu had je vlak voordat ik hier deze vraag beantwoordde op een andere vraag precies zo'n antwoord gegeven. Er werd gevraag hoe je iets relatief kon positioneren en in je hele .css kwam het woord 'relative' niet voor, wel het tegenovergestelde.. absolute. Juist hetgeen wat niet gevraagd werd en dat terwijl het antwoord al gegeven was. Vandaar dus dat ik nogal bot was, want volgens mij heeft niemand iets aan een antwoord dat niets met de vraag te maken heeft.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.