Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Ik heb wat hulp nodig denk ik

Bill Gates
4 antwoorden
 • Ik ben op dit moment met een website bezig ( wie niet eigenlijk) maar ik loop ergens op vast. Ik heb bij bravenet een mooie navigatie balk gemaakt en die wil ik graag op mijn index.htm aan de linkerkant hebben.
  dat lukt tot op zekere hoogte. Dit is de site zoals ie nu is(http://members.tripodnet.nl
  ommy1982) .
  Op http://members.tripodnet.nl
  ommy1982/proberen.htm staat die navbar op de plek waar ie moet, maar het ziet er nog niet echt lekker uit. En hij moet linken naar een andere frame en dat doet ie dus niet. De nav bar op zich werkt wel..
  kan iemand mij helpen?
  Even voor alle duidelijkheid. Ik ben maar een beginner die gewoon iets leuks op wil zetten, maar op die frametoetstanden enzo loop ik wat vast. Wil iemand er voor mij even naar kijken, want het zou leuk zijn als het zou werken..
  Als het onduidelijk is kun je me mailen . Emailadres is bekend als het goed is..
  Alvast bedankt voor jullie reacties.
  Rommy Dijkstra
 • Dat is het probleem bij van die kant-en-klare navigatiebars… je kunt er geen dingen bij instellen, meestal…

  t ziet er dus wel leuk uit, maar denk eraan dat je ook op die page weer de body background color aangeeft. Het menuutje is daarop ben ik bang niet aan te passen, dus dat zal altijd een grijsgroen vlak om zich heen houden.

  En verder, over de bron van de 'menu' pagina: index3.html :
  waarom staat er na </body> nog eens de hele frameset? die hoeft er niet in.

  Er is 1 pagina met een frameset, die dient om de andere pagina's (zoals index_T.html en index3.html) te specificeren, en aan te geven op welke plek ze moeten; voor de rest doet die niks.
  In de sub-pagina's als index_T.html en index3.html moet alleen content staan, geen framezooi (tenzij je het nóg verder wilt opplitsen).

  Dus, eerst even de <body bgcolor="#kleurtje"> aanpassen naar jouw achtergrondkleur, voor de pagina waarin het menu zich bevindt; vervolgens kijken of je door het zetten van tabellen het menu nog meer op z'n plek kan krijgen.

  Misschien zul je de twee frames links + rechts samen moeten voegen en alles in een hele grote tabel moeten zetten, aangezien de knopjes denk ik niet een pagina in een ander frame zullen willen laden.

  Als je dus van twee frames 1 grote tabel maakt, maak dan 1 pagina, met daarop een tabel van 760 breed (gewoon width="760") en splits hem dan op in 2 kolommen, 1 van bijv. 150 breed, en 1 van 610 breed.
 • Trouwens, als je bij Bravenet zo'n menuutje maakt:
  Sommigen hebben een driekleurig vlakje eronder staan, dat betekent volgens mij dat ze niet 'rondom transparant' kunnnen zijn.

  In plaats van 'Ship' zou je 'Texture1' 'Phantom' of 'Guestbook' kunnen gebruiken… die zijn wel transparant rondom.
 • Ik kan de links niet voor je checken, want je gebruikt Flash knoppen. Zorg in ieder geval dat de hoofdframe (die rechtse) een naam heeft met NAME="naam", en zorg dat je link met target naar die frame wijst. (<a href="blabla.html" target="naam">)
  De linkerframe waar het menu instaat mag wat smaller (niet te smal!) en zet alle marges op 0 (<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">)
  En verder kijk eens op Webles en Handleiding HTML
  [edit]
  Vind je het overigens niet erg dat je naam en adres op internet staan?
  [/edit]

  Copyright 2002 Gooly :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.