Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

linken naar een frames-pagina

Sellis
5 antwoorden
 • Voor onze basisschool heb ik een site gemaakt. Middels een e-mailtje worden belangstellenden (m.n. ouders) op de hoogte gehouden van veranderingen. Graag zou ik daarin een link opnemen naar de juiste pagina, maar dan wel op de juiste plaats binnen de frames-pagina. Kan dit met html? of is daar een script voor nodig. Met HTML kan ik wel een beetje uit de voeten, maar de rest … Bekijk eventueel onze site op: http://www.cbs-het-anker.nl

  Bedankt,
  Roland
 • Als het aantal pagina's waarnaar je wilt deeplinken niet al te groot is, kun je meerdere framesetbestanden maken, en die in de email zetten. Je hebt bijv. nu je frameset in je index.html gedefinieerd. Maak een indexagenda.html, definieer daarin dezelfde frameset, maar niet met de startpagina, maar een subpagina in het centrale frame. In het mailtje link je naar http://www.domein.nl/indexagenda.html…
 • Maar dan zou ik elke keer een andere of meerdere frameset(s) moeten maken. Aangezien de pagina waar naar verwezen wordt steeds verandert.
 • volgnes mij zoek je dit:
  http://javascript.internet.com/navigation/dynamic-frameset.html

  grtzz

  t.
 • Maar dan moet je gaan scripten, waar je niet omheen kan als je iedere keer naar een andere pagina wilt linken. Wat ook nog kan is één deeplinkframeset maken die je ook iedere aanpast als je een mailing de deur uit doet, maar dat is nogal bewerkelijk.

  Als je gaat scripten, dan kun je het best nog een script gebruiken, nl. eentje die je in die pagina zet en die controleert of de andere frames er wel omheen staan. Zo niet dan wordt de frameset geladen.

  En dan kan ik me natuurlijk niet inhouden :smile:

  Ik heb een frameset.html met een frame 'midden' waarin ik de pagina's weergeef. In die subpagina's zet ik dit script (ergens tussen begin head en einde body):

  <script language="JavaScript">
  if (window.name != 'midden') parent.location.href = 'frameset.html?'+location.href;
  </script>

  en in frameset.html staat dan dit script:

  <script language="JavaScript">
  var table_of_contents = "beginpagina.html";
  var blank = " ";
  var content = (location.search) ? location.search.substring(1, location.search.length) : table_of_contents;

  function fillFrame() {
  parent.midden.location.href = content;
  }
  </script>

  Je (en iedereen) kan dan gewoon naar de subpagina linken in je mailtje.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Paulus op 2002-03-21 21:37 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.