Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

maximum hoogte afbeeldingen in HTML pagina

blackboarder
1 antwoord
  • ik ben bezig met het ontwikkelen van een database, die gekoppeld gaat worden aan een webinterface. ik wil eerst een scherm met kleine plaatjes (zgn. previews) in beeld brengen, en als er op een klein plaatje wordt geklikt moet men in een ander frame het plaatje in een groter formaat te zien krijgen.

    nu stel ik bij de previews voor alle plaatjes een vaste hoogte in van 100, de breedte stel ik niet in om misvormde plaatjes te voorkomen.

    de werkelijke grootte van alle afbeeldingen verschilt echter nogal. de ene is 100pix x 100pix groot, de ander 1200pix x 2500pix. Ik wil echter geen plaatjes (in een groter formaat) van laatstgenoemde grootte in beeld brengen, dat wordt veel te onoverzichtelijk.

    kan ik ook een maximale hoogte (met bijvoorbeeld maxheight) instellen? en als het plaatje kleiner is, dat ie dan het originele formaat instelt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.