Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Netscape en fontgrootte

4 antwoorden
  • Ok, ik ben hier eigenlijk geen voorstander van, maar ik ben ergens mee bezig wat nogal fout gaat als mensen de fontgrootte (netscape) of textsize (IE) veranderen. Ik weet dat je dit met IE kan voorkomen mbv css. Weet iemand of er ook een oplossing is voor Netscape waardoor de-/increase font niet meer werkt? Of hoe ik die kan aanpassen vanuit javascript o.i.d.? Mvg, Snoopje
  • Netscape maakt net zo goed gebruik van CSS als IE, hoewel Communicator het niet al te best ondersteunt. Maar de fontgrootten worden wel ondersteund, dus maak daar gewoon gebruik van. Overigens zou ik al uw bezoekers aanraden te upgraden naar Netscape 6, aangezien deze alle webstandaarden vrij goed implementeert. - Basje.
  • Tja, ik zou willen dat ze eens upgrade naar N6, helaas gaat dat niet zo makkelijk. Maar is er ook iets om specifiek voor N4.76 het lettertype te verkleinen maar tegelijk niks verandert voor IE.
  • Hmmm... Een kant en klare oplossing heb ik niet, maar wellicht heb je hier je wat aan: browsers die niet standards compliant zijn (lees: Netscape 4.x en eerder, IE4.x en eerder, ...) kunnen ook niet overweg met alle tags. Op zich niets bijzonders, maar dit kan je in je voordeel gebruiken. Zie het onderstaande voorbeeld dat rechtstreeks uit mijn eigen pagina komt:[code:1:175986af6e] <link rel="stylesheet" href="/templates/v4browsers.css" type="text/css"> <style type="text/css" media="all">@import "/templates/newbrowsers.css";</style>[/code:1:175986af6e]De bovenste regel wordt door alle browsers herkend (die nog gebruikt worden) en zal worden toegepast. Zet hierin de CSS code voor o.a. Netscape 4.x. De tweede regel wordt alleen herkend door de recentere compliant browsers, en dus kan je hierin de code voor IE zetten. Indien eigenschappen dubbel staan in de tweede sheet zullen deze de eigenschappen van de voorgaande sheet overschrijven en heb je volgens mij bereikt wat je bereiken wilde. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, - Basje.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.