Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

frameset&target

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Ik heb een frameset gemaakt

  bestaande uit :
  vier kolommen met in kolom twee vier rijen en in kolom vier ook vier rijen. Nu wil ik vanuit kolom 4 in rij drie een linkje maken naar kolom 2 rij drie. Het frame in kolom 2 rij 3 heeft de naam '2_3'.
  Ik gebruik 1 frameset met vier kolommen waarin frame twee weer een nieuw frameset aanroept(aparte file)met daarin dus weer vier rijen.
  Hetzelfde geldt voor frame vier waar ik dus weer een frameset aanroep met vier rijen. Die vier rijen zitten in een aparte directory net zoals de vier html bestanden van kolom 2 met z'n vier rijen.
  Ik hoop dat het een beetje duidelijk is……

  Joeri
 • Volgens mij is, onafhankelijk van je framestructuur, de code:
  <a href='inhoud.html' target='framename'>klik</a>
  gewoon voldoende.

  Wat ik niet helemaal uit het verhaal heb begrepen: zijn wel ALLE frames in één hoofddocument gedefinieerd? Zou ik wel doen namelijk…… altijd makkelijker! Want anders zou je een <frameset> een naam moeten geven en moeten vervangen bij een <href>, ik weet niet zo snel of dat kan…… moet wel kunnen denk ik.

  Succes!
 • Rare sites maak jij. Maarja ik sluit me bij de vorige poster aan.
 • Hmm…. die streepjes vind ik persoonlijk niet heeeel duidelijk… sorry….
 • hmmmmmmmmmmmmm…………………….

  Ik denk dat ik inderdaad maar alle framesets in een directory houdt.
  Met de een een nieuw frameset aanroepen waarvan de sources weer in een andere DIR staan is misschien toch een beetje onhandig.
  Alhoewel ik denk dat het wel mogelijk is maar je moet dan in de target
  met dieptes gaan werken, zoiets als target="../doel" maar misschien is dat ook wel bullshit…….!

  anyway, thanx!
 • Is absoluut wel mogelijk, dat werken met die directories, als je in je target ook maar naar desbetreffende directory verwijst. Maar heb je de site ergens online staan? Geef dan ff de URL, dan is het wat makkelijker uit te leggen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.