Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

welke editor?

None
33 antwoorden
 • LS.

  In navolging van dit topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=68609
  even een kleine poll.
  Welke editors gebruiken jullie?
  En waarom juist die?

  grtzz

  /t
 • Homesite.

  Gewoon omdat het goed werkt en doet wat ik wil. Niets meer, niets minder. En waarom zou ik dan naar iets anders zoeken?
 • Ik vind de keuzes zeer beperkt. Geen combo's, redeneringen of nix. Graag zou ik combo's zien, zou graag de onderscheiding tussen profs en hobbyisten zien, zou graag de tussenwegen zien, maar dat staat niet in de poll…
  Ik heb dus niets gekozen.

  Zoals ik al zovaak heb opgemerkt is een echte editor een editor met professionele tools waar je wat aan hebt, bijv het hierboven genoemde HS, en ook bijv DW en UE.

  Non-editorial proggies [kladblok, vi, e.d.] zijn leuk, totdat je echt aan het werk moet, dan schiet het aan alle kanten tekort.
 • ok, point taken,

  Ik heb er even een combi bij gezet.

  BTW, ik gebruik zelf coffeecup's html editor.
  De laatste tijd wil ik er ook wel eens DW bij pakken om bijv show/hide layer dingetjes te maken.

  t.
 • Waarom mis ik UltraEdit?
 • Homesite.

  En als onderbouwing sluit ik me bij bill aan.
 • Dreamweaver MX, en met behup van de code
 • [quote:e2a9b4a56e="triloxigen.nl"]Waarom mis ik UltraEdit?[/quote:e2a9b4a56e]Omdat dat onder texteditor valt. Ultraedit is geen specifieke website tool, maar een teksteditor.
 • Frontpage, zat bij de nieuwe computer en ik heb geen zin om zo'n duur programma als dreamweaver te kopen 8)
 • Kladblok.
  Ik had al in het andere topic gereageerd, dat was DIT bericht.
 • [quote:1dddd3c664="Bill Gates"][quote:1dddd3c664="triloxigen.nl"]Waarom mis ik UltraEdit?[/quote:1dddd3c664]Omdat dat onder texteditor valt. Ultraedit is geen specifieke website tool, maar een teksteditor.[/quote:1dddd3c664]

  agree, maar dan mag ie er nog bijstaan vind ik aangezien ik denk dat deze ook een groot deel van de markt op zich heeft…
 • dan klik je dus op tekst editor (anders)
  UE32 is nl geen specifieke html editor.

  /t
 • daar heb je helemaal gelijk in, maar dan vind ik het wel vaag dat er wel dreamweaver, frontpage, homesite etc. staat.

  beter had ik een indeling gevonden van:

  teksteditor (kladblok, wordpath, word, etc)
  professionele teksteditor (UE, textedit, etc)
  wysiwyg (frontpage, publisher)
  professionele wysiwyg (dreamweaver (ultradev))
  combinatie wysisyg en teksteditor

  en gewoon helemaal alle merknamen achterwegen te laten…
 • ik dacht: "goh ik doe ook eens een poll, leuk" :cry:
 • En hoe weet je dan wat in welke categorie valt? Ik vind het verschil tussen bijvoorbeeld Dreamweaver en Frontpage echt niet zo groot om de ene wel en de andere niet professioneel te noemen. Als je dat er dus niet bijzet, vult de ene helft bij bijvoorbeeld frontpage "WYSIWYG" in en de andere helft "Professionele WYSIWYG". Dat maakt de zaak echt niet duidelijker.
 • sorry teacher, dat we niet allemaal gelijk enthousiast zijn.. kan gebeuren ;)

  het verschil tussen frontpage en dreamweaver is de doelgroep. Microsoft werpt frontpage op als een websitebuilder voor iedereen, waar Macromedia zich veel meer op de professionele markt concentreert. Daarnaast is dreamweaver (zeker mx) goed geintegreerd met andere producten van Macromedia, zoals sitespring of flash.

  Met name de integratie met sitespring levert een 'professionele' combinatie op. Maar mijn rijtje was niet als volledig bedoelt, maar meer om aan te geven dat je het beter op type kunt gooien dan op product. Waar vallen bijvoorbeeld de mensen onder die enkel en alleen sites in flash maken?

  En dan krijg je het met flash mx nog voor elkaar om bijna alles (behalve het compilen) vanuit je teksteditor te maken :)
 • Ik snap je, maar wat voor de ene persoon onder de noemer professioneel valt, valt voor de ander onder de noemer "prutser". Dat is lastig.

  Daarnaast kan een poll toch nooit volledig zijn, je mist altijd veel opties, of we moeten een poll van drie bladzijdes maken…
 • Ik gebruik thuis altijd Dreamweaver (Ultradev als dat nog wat uitmaakt). Op m'n werk zijn ze behoorlijk Microsoft-gericht dus dan is het meestal Frontpage, Interdev of Kladblok (de laatste met name om shit van Frontpage op te ruimen).
 • Toch cobootje FrontPage/DreamWeaver MX…. Vaak standaard opzet in frontPage voor het gemak, daarna "fine-tunen" in DW MX
 • Opzet doe ik in dreamweaver editten daarna in editplus2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.