Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[CSS] Tabel, background image cropping tegengaan

Jurriaan R
7 antwoorden
 • Ik heb voor een site een menustructuur met 1 column en een x aantal rijen, waarin ik plaatjes als achtergrond heb ingesteld. Die plaatjes staan in de CSS:
  [code:1:562dbf34db]
  td
  {
  background-image:url(plaatje.jpg);
  background-repeat:no-repeat;
  }[/code:1:562dbf34db]

  Nu is mijn probleem als volgt: De table staat in het linker menu frame, dat op % is ingesteld, ivm resolutiecompatibiliteit. De table schikt ook netjes in, alleen het plaatje wordt geclipt, terwijl ik liever heb dat de width percentueel wordt aangepast zodat hij in zijn geheel alleen maar smaller wordt.

  Moet ik dit in de CSS aanpassen of in de HTML?
 • [quote:a9f2306c1b]alleen het plaatje wordt geclipt, terwijl ik liever heb dat de width percentueel wordt aangepast [/quote:a9f2306c1b]

  kan me niet voorstellen dat je dat echt wilt, maar goed. Volgens mij kan dat niet zonder meer. Je zou het plaatje los (absoluut) kunnen neerzetten en als de browser dan geresized wordt met javascript de breedte aanpassen.. een goede manier in css en html is er niet voor volgens mij
 • http://home.hccnet.nl/e.de.vos/subocean/

  Let maar niet op de content, maar nu kun je zien wat en waarom. (Bijv. op 600*800, of erger)

  Snappie? :D
 • Ik zou persoonlijk gewoon dat linkerframe een vaste breedte geven, en dan zo dat deze precies groot genoeg is. Dan kan de rechterkant lekker schalen bij verschillende resoluties terwijl het menu functioneel en mooi blijft.

  - Basje.
 • Vind je'm echt mooi? :oops: :lol:

  Bedankt, zal het eens proberen. Met een aantal weken in de sitecheck te verwachten.
 • geheel offtopic.. ben je zelf met duiken bezig of maak je de site voor iemand anders?
 • Beide, is de winkel van mijn schoonvader. Hij heeft een website nodig, ik een wetsuit. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.