Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[HTML] Plaatjes cashen?

BasHamar
5 antwoorden
 • De situatie is als volgt:

  Ik heb een site waar pagina's regelmatig veranderen, dus worden deze pagina's gegenereerd door PHP aan de hand van een template. Deze pagina's worden dus niet gecashed zodat ze altijd up-to-date zijn. Maar de plaatjes die gebruikt worden zijn voor elke pagina hetzelfde, dus kan je apart een header meegeven ofzo zodat deze wel gecashed worden?

  - Basje.
 • Wat bedoel je met gecached?
 • cachen is natuurlijk afhankelijk van de client instellingen.

  Plaatjes worden altijd gecached behalve als je een header meegeeft die dat voorkomt. (expires of no-cache meta's)

  t.
 • En die header wordt dus meegestuurd, alleen nu wil hij ook nog weten of je de plaatjes afzondelijk [i:83707ef7e3]wel[/i:83707ef7e3] kunt laten cachen.

  Ik denk/weet niet of dat met een afzonderlijke headr zou kunnen, maar je zou wel de plaatjes in een verborgen frame kunnen zetten. Dan worden ze daar gecached en kun je ze toch gebruiken op de daadwerkelijke pagina, ten slotte worden de plaatjes maar 1 keer geladen.
 • Het klinkt misschien onlogisch, maar volgens mij worden de plaatjes niet gecached als je een [code:1:5e7d1bf633]<META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">[/code:1:5e7d1bf633]gebruikt.

  Anders zou je het - zoals Jur al aangeeft - via frames of Javascript kunnen proberen. Hier staat een iets duidelijkere uitleg met nog een aantal ideetjes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.