Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

css en tabel

4 antwoorden
  • hallo allemaal. ik gebruik in een site css om font ed vast te leggen. als ik nu op een pagina tabellen gebruik wijkt het font ineens af. :-? werkt de css niet in tabellen? of zit er ergens een ander addertje onder het gras dat ik als beginnertje niet zie?
  • Waarschijnlijk heb je nu dit:[code:1:de3aaf4b9e]body { font-family: Arial; ... }[/code:1:de3aaf4b9e]Dit is uiteraard goed, maar werkt dus alleen in body en wordt niet door child-tags geërft. Dus wil je dat het ook in tabellen werkt dan raad ik je de volgende code aan:[code:1:de3aaf4b9e]body, table, td, th, tr { font-family: Arial; ... }[/code:1:de3aaf4b9e]Succes ermee! - Basje.
  • Je zou zelfs zover kunen gaan dat je de opmaak van de cellen gaat definieren [code:1:60c89dd360].td { border-left: solid 1 px black; border-top: solid 1 px black; border-bottom: solid 1 px black; font-family.... etc etc[/code:1:60c89dd360]
  • Op deze manier maak je alleen wel een nadrukkelijk verschil tussen <body></body> en <table></table>, en dat was nou net niet de bedoeling volgens mij. Bovendien moet je de punt voor in ".td" weglaten, het is een beetje omslachtig om in dit voorbeeld een klasse te maken terwijl je ook gewoon standaard alle <td></td> de CSS kan laten implementeren. Bij CSS geldt over het algemeen: alleen voor uitzonderingen een klasse maken, anders de HTML herdefiniëren. Dit is dan volgens mij slimmer:[code:1:777ede9fa3] body, table, tr, td, th { font-family: Helvetica, Arial; font-size: 10pt; color: black; ... } td { border-left: solid 1 px black; border-top: solid 1 px black; border-bottom: solid 1 px black; } [/code:1:777ede9fa3]Op deze manier heb je op de hele pagina dezelfde fonts, dus ook in tabellen, en voor <td> maak je apart een paar specifieke eigenschappen op. - Basje.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.