Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Website geschikt maken voor meerder explorers

10 antwoorden
  • Dag, NU is mijn website klaar en werkt deze goed met IE maar niet met Netscape. In Netscape zien de tabellen er niet goed uit. Achtergrond plaatjes en kleuren van een tabel staan niet goed. Hoe kan dit opgelost worden? Bestaan daar handleidingen voor? gr, JeePeeS
  • ja daar heb je het [url=http://www.w3.org]w3c[/url] voor. Als je de standaard richtlijnen voor HTML hebt gebruikt, dan zou je pagina het in alle browsers moeten doen. Op die site kun je ook een HTML validator vinden (op wel meer sites) Als je FP hebt gebruikt, is de kans dat je "goede" html hebt miniem.
  • Ik heb dreamweaver gebruikt. Dank voor de tip. Ik zal eens kijken. JeePeeS
  • Link? - Bas.
  • De link naar de site is: [url]http://www.violistenweb.nl[/url]
  • In opera en mozilla ziet hij er toch hetzelfde uit.
  • Heb net een paar foutjes gevonden en verbeterd. De nieuwste versie van Netscape laat de site nu dus ook goed zien. Volgens de validator (eerdere tip) heb ik geen Doctype. Is dit echt een groot probleem? Hebben jullie daar ervaringen mee? Opera en Mozilla laten de site goed zien? Deze browsers heb ik niet geinstalleerd. Van de Mac weet ik dat de site er heel slecht uitziet. Iemand enig idee hoe dat te verhelpen is. Ook oudere versies van Netscape geven problemen. JeePeeS
  • Ik wilde je net Opera laten zien... Maar ik zie dat je aanpassingen hebben geholpen (je viooltje bij het menu liep door en er zaten grote ruimtes tussen de links).
  • [quote:73fa3e3285="JeePeeS"]Volgens de validator (eerdere tip) heb ik geen Doctype. Is dit echt een groot probleem? Hebben jullie daar ervaringen mee?[/quote:73fa3e3285]De doctype die je in je website zou moeten hebben is de volgende:[code:1:73fa3e3285]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">[/code:1:73fa3e3285]Gewoon voor alle HTML plakken. Doe je dit niet, dan gaan de browsers werken volgens de zogenaamde "Quirks mode" waarbij de aannames doen als de code fout blijkt te zijn geïmplementeerd. Met de juiste doctype verhelp je dat en zal de pagina verschijnen zoals je 'm bedoeld hebt, mits de code foutloos is. Meer info is [url=http://www.alistapart.com/stories/doctype/]hier[/url] te vinden. De redenen dat de oude Netscape (in mijn geval Navigator 4.7) de pagina niet goed weergeeft zijn de volgende:[list:73fa3e3285][*:73fa3e3285]Oudere versies zijn niet dol op (relatief geplaatste) layers.[*:73fa3e3285]Oudere versies herhalen de tabelachtergrond per cel.[/list:u:73fa3e3285]Deze problemen heb ik in het verleden ook gehad, en deze zijn het beste op te lossen door plaatjes zo min mogelijk in layers te plaatsen en door CSS te gebruiken. - Bas.
  • O ja, de volgende meta-tag moet je ook hebben volgens de standaard:[code:1:b2ee9f8c2b]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">[/code:1:b2ee9f8c2b]- Bas.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.