Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Plaatjes in webpagina

MessWith
11 antwoorden
 • Ik ben begonnen met een webpage maken in het kladblok. Ik wil er plaatjes in kwijt, maar ik zie alleen een kader met een vierkantje erin met een rood kruisje. Heb alles geprobeerd, gif, jpeg, etc. Pixels ook exact opgegeven. Heb ook bij zoeken op dit forum gekeken, maar vind geen goed antwoord. Wie weet het?
 • Het betekent dat het plaatje niet gevonden kan worden. Waarschijnlijk geef je het pad naar het plaatje niet goed op. Als je de pagina lokaal wil bekijken moet je ervoor zorgen dat de URL van het plaatje niet begint met een slash ('/'). Dus maak er iets van als:[code:1:a2a5c7059d]<img src="plaatjes/ditplaatje.gif" alt="test" title="Testplaatje" border="0">[/code:1:a2a5c7059d]- Bas.
 • Lijkt erop dat de verwijzing naar het imagebestand niet klopt. Iets als [code:1:950935ee0a]<img src="c:\website\plaatjes\1.gif">[/code:1:950935ee0a] werkt niet. Probeer de bestandsnaam relatief (vanuit de html-directory) op te geven, dus [code:1:950935ee0a]<img src="plaatjes/1.gif">[/code:1:950935ee0a]

  Lukt het nog niet, post dan even de html-code.
 • Als ik idd het volledige pad van het plaatje opgeef werkt het goed. Bedankt!
 • Het is juist niet de bedoeling dat je het volledige pad van het plaatje opgeeft. Dus niet "c:\plaatjes\plaatje.gif", als je je pagina dan op internet wilt zetten moet je alle url's van de plaatjes weer veranderen in relatieve paden. Zou ik dus meteen doen.

  Prettige feestdagen,

  Ruben
 • Dus de tip:

  eerst alle bestanden verzamelen in een map.
  die map is dan de "root" van de site.

  Pas dan alle plaatjes ed invoegen.

  Zodra je gaat uploaden zet je gewoon de inhoud van de map over.
  Fool proof :)

  t.

  ps. kladblok is leuk hoor… maar probeer er een met syntax highlighting.
  Notetab-light is een leuke kladblok vervanger.
 • [quote:7b05e1502a="MessWith"]Het is juist niet de bedoeling dat je het volledige pad van het plaatje opgeeft. Dus niet "c:\plaatjes\plaatje.gif", als je je pagina dan op internet wilt zetten moet je alle url's van de plaatjes weer veranderen in relatieve paden. Zou ik dus meteen doen.

  Prettige feestdagen,

  Ruben[/quote:7b05e1502a]
  Zeg naamsgenoot, dit antwoord is een schande voor mijn naam!
  Met volledig pad naar het plaatje doelt me niet op je lokale drive hoor, maar op het volledige pad gezien vanaf de website/het internet zelf…
 • [quote:9cdc814b26="teacher"]ps. kladblok is leuk hoor… […][/quote:9cdc814b26]
  Zeg teacher, wat vindt jij dan zo leuk aan kladblok? :D
  [owjee, hij gaat off-topic, en da magnie ;) ]
 • [quote:40f6201d37="Phrea"][quote:40f6201d37="teacher"]ps. kladblok is leuk hoor… […][/quote:40f6201d37]
  Zeg teacher, wat vindt jij dan zo leuk aan kladblok? :D
  [owjee, hij gaat off-topic, en da magnie ;) ][/quote:40f6201d37]

  ehh… de interface? (minder is meer!) :wink:

  Als ik even een klein dingetje moet wijzigen (divje opschuiven, target aanpassen, spelfoutje enzo) dan is kladblok een stukje vlotter dan een editor opstarten, op mijn pc althans…. :)

  t.
 • Probeer [u:464dccb1cc]TextPad[/u:464dccb1cc], en merk dat een supergoed programma toch simpel en licht kan zijn. ;)
 • Heb het ff geprobeerd… idd een handig proggie :lol: tnx

  Groetzels,
  D.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.