Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Start Site?

None
17 antwoorden
 • Ik heb een paar vraagjes over een website maken:

  Welk programma is het beste om te gebruiken?

  Hoe kan ik hem op internet zetten?

  Is er ook goede uitleg over het maken van een site te vinden?

  bij voorbaat dank.
  :oops: :wink:
 • Hangt er van af wat je kan en wat voor website je wilt maken. Meestal is kladblok genoeg voor een html/javascript site. Als je daar niet veel van weet heb je ook kant-en-klare-website-maak-programma's. Met een FTP programma zet je de site op internet.
 • Ik denk dat het antwoord op deze vragen in veelvoud op het internet te vinden zijn :o

  www.google.nl

  Succes! :wink:
 • www.beginnersweb.nl ?
  http://www.xs4all.nl/~werksman/webmees/index.html

  t.
 • Maar als je met kladblok te werk bent gegaan hoe kan je dan een een preview zien ?
 • opslaan als blaat.htm ==> openen in IE ==> preview :). Maar als ik jou was zou ik niet meteen met kladblok beginnen. Ik zelf ben met frontpage begonnen. Zo leer html sneller. Je maakt bv tabellen door op invoegen en dan op tabel te klikken. Daarna kijk je naar de code die frontpage daarvoor gebruikt. Ik heb zo ongeveer 2 of 3 sites gemaakt en nu kan ik alles met kladblok.
 • Koop een boek over HTML, "in 10 minuten" oid.

  Daarna zoek je een gratis host. Brinkster, lycos etc. of waarschijnlijk heb je bij je eigen provider wel 10 mb webruimte. (wanadoo, hccnet etc.)
  Op de pagina van de provider staat informatie over hoe en waarmee je de pagina het beste kunt uploaden.

  S
 • Een andere provider is www.web1000.com 50MB gratis en geen pop-ups (wel een domme naam)

  :evil: MajinBuu :evil:
 • [quote:7ee492eeb8="player#25"]Welk programma is het beste om te gebruiken?[/quote:7ee492eeb8]
  Hangt er vanaf hoeveel tijd je erin wilt steken. Frontpage voor iemand die bijna geen tijd heeft, dreaweaver gewoon voor iemand die meer tijd heeft en dreamweaver code-editing met normaal voor iemand die er zin in heeft.[quote:7ee492eeb8="player#25"]Hoe kan ik hem op internet zetten?[/quote:7ee492eeb8]
  Via FTP, zit in dreamweaver ingebouwd, ook in frontpage (al weet ik dat laatste niet zeker), maar anders met een ftp programma.[quote:7ee492eeb8="player#25"]Is er ook goede uitleg over het maken van een site te vinden?[/quote:7ee492eeb8]Ikzelf heb de volgende boeken in het begin gelezen en ik kan ze aanbevelen: Basiscursus HTML 4.01, HTML 4 voor gevorderden (eigenlijk meer een uitbreiding op het eerste boek), ook een handige is een nieuwe van deze schrijver Basiscursus dreamweaver MX. Maar er zijn genoeg alternatieven

  suc6
 • [quote:ce6f1b34d8]Welk programma is het beste om te gebruiken? [/quote:ce6f1b34d8]
  Als je net begint Frontpage, als je dit een tijdje gebruikt heb en je snap iets meer over html, dan zou ik overstappen naar dreamweaver of kladblok.
  Ikzelf vondt dreamweaver en kladblok te moeilijk om mee te beginnen, na wat gespeel in frontpage gaat dreamweaver nu beter.
  [quote:ce6f1b34d8]Hoe kan ik hem op internet zetten?

  [/quote:ce6f1b34d8]
  Dat kan rechtstreeks in frontpage.
  bestand>web publiceren.

  Oh, en voor een goede uitleg, zie de links van teacher. :wink:
 • bedankt all , ik was al met kladblok begonnen maar toch iets te moeilijk , ik denk dat ik nu aan dreamweaver of fronpage begin.

  Bedankt :roll:
 • hmm die web1000 is wel heel traag als ik er een button op zet …
  weet je geen snellere host ?
 • http://www.gratiz.nl
  Keus genoeg zou ik zeggen.
 • [quote:391bf96ba3="De huismeester"]Ikzelf vondt dreamweaver en kladblok te moeilijk om mee te beginnen, na wat gespeel in frontpage gaat dreamweaver nu beter.[/quote:391bf96ba3]Mag ik vragen wat er precies moeilijk was aan dreamweaver, waar toch wel een redelijk goede helpfunctie bijzit?
 • Als je voor het eerst begint en je weet bijwijze van spreken nogeneens wat html betekent, dan vindt ik frontpage makkelijker om in te beginnen.
  Na 2 websites gemaakt te hebben in frontpage, en ervaringen te hebben opgedaan met html en javascript, ben ik nu bezig in dreamweaver.
  Een goede cursus is trouwens ook dit forum, als ik ergens niet uitkwam dan zocht ik dat hier op.
 • ff nog een vraagje , kan je ook met adobephotoshop je site maken ?
 • eh.. ja en nee.

  photoshop is in de eerste plaats een teken/beeldbewerkings-programma.
  Het kan wel, via imageready, dingen voor je genereren, maar html schrijf je met een html editor. (je gaat ook niet naar de schoenmaker voor biefstuk toch)..

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.