Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

opdracht school webdesign bedrijfje

SurfDude
2 antwoorden
 • Voor mijn opleiding moet ik i.s.m 3 andere studenten een bedrijfje opzetten. Wij hebben gekozen voor een simpel webdesign bedrijfje.
  Maar wij zitten met enkele moeilijkheden, zoals prijsbepaling van een site?
  Hoe gaat die in zijn werk? Zijn hier in het algemeen afspraken over?

  En wat neem je allemaal in een offerte op om een later een goede overeenkomst te kunnen sluiten?

  Alvast bedankt
 • Ik werk op twee verschillende manieren: op basis van nacalculatie of fixed price.

  Ik neem dat je voor jezelf een bepaald uurtarief hebt vastgesteld.

  Als je werkt op basis van fixed prijs dan spreek je af wat de klant krijgt voor één totaalprijs. Zelf schat je zo goed mogelijk in hoeveel uur werk het is en dan is het simpel uren x tarief = totaalprijs.

  Je moet echter heel goed afspreken wat je bouwt. Hoeveel pagina's, wel of geen flash animaties, wel of geen e-mail formulieren. Wie levert de teksten en afbeeldingen aan etc. Probeer alles zo precies en goed mogelijk vast te leggen. Als je klant dan wil dat je meer bouwt als afgesproken kun je de klant er op wijzen dat 't dus meer kost. Probeer gedoe achteraf te voorkomen als bijvoorbeeld de klant zegt "Maar ik dacht dat dit-of-dat ook gemaakt zou worden".

  Als je werkt op basis van nacalculatie dan bereken je achteraf na oplevering van de site hoeveel uren werk het is geweest en factureer je uren x tarief. Het lijkt me voor de klant overigens wel handig om een realistische inschatting te geven hoeveel uren werk je verwacht dat het is.

  Zaken waar je verder nog aan kan denken in je offerte zijn:
  - bij wie berust het copyright van de site?
  - hoe is het onderhoud geregeld na oplevering?
  - hoe worden teksten en afbeeldingen aangeleverd? digitaal?
  - wie regelt de webhosting en domeinregistratie
  - wie wordt eigenaar van de domeinnaam
  - wie upload de site? jullie of de klant zelf?
  - heeft de klant de juiste hosting provider: jij bouwt een geweldige op PHP-gebaseerde site maar de hosting provider ondersteunt dit niet
  - enz. enz. enz.

  Suc6
  Webguy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.