Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] cable care

Anne
13 antwoorden
 • Hallo,

  ik en een vriend van me hebben een website gemaakt voor een bekende van ons hier willen wij natuurlijk heel graag wat opbouwende kritiek over ontvangen zodat we de site kunnen verbeteren.

  alvast bedankt

  groeten Remco en Get-jan

  hier is de url:

  http://members.lycos.nl
  emcoboot/stoof
 • Ziet er netjes en strak uit, ik zou alleen de graphics links en rechts meer comprimeren. Het duurt even voordat die geladen zijn, terwijl het toch maar eenvoudige afbeeldingen zijn.
  Zo is links nog maar 11Kb
  links
 • -tekst is moeilijk leesbaar.

  -beetje rare kleuren

  -je stylesheet kan veel kleiner veel dingen kun je vereenvoudigen:

  font-family => font
  font-size => font

  -achter font kun je alles zetten bv font:14px Arial;
  -doe dit ook met background (als je die ergens hebt opgegeven.
  -als je in de body hebt opgegeven dat het lettertype arial is hoeft dat nergens ander meer. probeer meer lettertypen hierbij te zetten, want niet elke pc heeft arial standaard erop.

  grtzz…

  //@cowboyvar: misschien kun je een link geven waar het plaatje staat lijkt mij een beetje overbodig om dat hier zo groot te posten, neemt alleen maar ruimte in beslag. //maar das mijn mening
 • Ik denk dat er op deze site nog veel ruimte is voor verbeteringen.

  Ik heb bijvoorbeeld geen idee waar het over gaat. Wat is een kabelboom? Dat zoiets niet duidelijk is, is heel erg slecht voor een website.
  En dan nog, wat moet ik met een kabelboom? Hoe weet ik dat mijn kabelboom stuk is? Hoe kom ik in St. Willibrord als mijn auto stuk is?
  Deze site roept meer vragen op dan hij beantwoordt :P

  Het design: leuk, een file. Daar wil ik nou echt mee geassioceerd worden. Als je auto stuk is zit je niet te wachten op een file in deprimerend grijs maar op die bochtige en lege bergweg waar je zometeen (na reparatie van de mysterieuze kabelboom) weer overheen kunt rijden.

  Over die Lycos-advertentie zullen we het maar niet hebben, ik neem aan dat die nog verdwijnt.
  Het menu is op zich niet slecht maar wordt helaas verpest door een neurotisch heen en weer lopend tekstje. De slagzin is natuurlijk redelijk briljant en de roll-overs best goed, maar die beweging ben je na twee keer wel zat. Dat op de achtergrond bewegende tekstje is dan wel weer aardig, als het veel langzamer zou gaan.

  Dan de knop 'activiteiten'.
  Waarom nou weer 'Hier ziet u..'? Denk je dat iemand dat zelf niet kan zien? Gewoon weglaten en vervangen voor 'Bespaar 50%!'
  Je moet trouwens de woorden 'wij' en 'u' nooit gebruiken op een website.

  'Contact' is redelijk in orde maar het echte hoogtepunt van de site is natuurlijk 'locatie'. Ik heb werkelijk geen idee waar St.Wilibrord ligt, dus eigenlijk heb je er niks aan, maar dat balletje! Geweldig!
  Een pagina 'locatie' noemen en er niet eens een adres op zetten, het is helemaal niet erg. Alles wordt goedgemaakt door dat balletje wat monter door St.Wilibrord zweeft. En die knop, 'Speel opnieuw'! Ik heb het ook gewoon vier keer gedaan, het is ook een spel :D

  Kortom, haal die file weg en eigenlijk die hele grijze kleur, neem het menu op de schop en pas het wat aan. Maak de teksten professioneler. Maar blijf van dat balletje af!
 • Dank zij arny ben ik erg pissed nu ik de site niet geopend krijg :x

  IK WIL DAT BALLETJE ZIEN!!!!! :x
 • Beste Arnie,

  ten eerste bedankt voor je kritiek ik zal het een en het ander toelichten misschien dat dat scheelt:

  de doelgroep van de site zijn over het algemeen verzekeringsmaatschappijen die autoschade moeten laten maken. Dat wordt via hun experts geregeld ik mag er toch van uit gaan dat die weten wat een kabelboom is.

  wat de kleuren betreft dat wilde degene waar we de site voor maakte graag zo hebben dus ja dan hebben we zelf weinig meer in te brengen (persoonlijk denk ik er ook niet zo over als jij)

  de teksten moet ik je groot gelijk in geven bespaar 50% staat idd veel beter dan hier ziet u, alleen waarom mogen de woorden u en wij nooit gebruikt worden op een website?

  wat locatie betreft er zal zsm een adres bijkomen stomweg vergeten

  ennuh het balletje rocks he 8)

  iedereen bedankt voor de check

  groeten
 • ok termin8or, zo beter?

  Jullie zijn wel erg negatief, maar idd qua kleuren is hij niet fantastisch.

  En dat balletje, erg leuk gevonden. (2x gedaan) :)
 • Wel aardig strakke site.

  Paar puntjes:

  - Ik vind die 'heen en weer' tekst bovenaan een beetje irri
  - Veel grijs, vooral op hoge resolutie (ik draai hier 1600x1200).
  - Een site voor een bedrijf hoort niet op een lycos webruimte.
  - Als je toch flash gebruikt voor je menu, maak er dan gelijk mooie mouseovers in ofzo! ;)

  Kijk trouwens uit met dat kaartje. Ik zie dat je die van locatienet hebt gejat en ik weet niet of je dan gedonder kan krijgen met copyright en dergelijke.
 • [quote:78c22aa95a="termin8or"]je stylesheet kan veel kleiner veel dingen kun je vereenvoudigen:

  font-family => font
  font-size => font
  [/quote:78c22aa95a]

  Hier ben ik het [b:78c22aa95a]absoluut[/b:78c22aa95a] niet mee eens!
  Het is beter om een font family op te geven dan alleen maar een font.
  Mensen die het eerste font uit het rijtje bijvoorbeeld niet hebben krijgen dan bijvoorbeeld het volgende font in het rijtje (als ze die hebben dan natuurlijk).

  Je kunt wel denken dat iedereen arial heeft, maar dat is niet zo. De windows gebruikers over het algemeen natuurlijk wel, maar denk ook eens aan Linux of MacOS bijvoorbeeld.
 • [quote:69b93f0561="B00TjE"]Beste Arnie,

  ten eerste bedankt voor je kritiek ik zal het een en het ander toelichten misschien dat dat scheelt:

  de doelgroep van de site zijn over het algemeen verzekeringsmaatschappijen die autoschade moeten laten maken. Dat wordt via hun experts geregeld ik mag er toch van uit gaan dat die weten wat een kabelboom is.

  wat de kleuren betreft dat wilde degene waar we de site voor maakte graag zo hebben dus ja dan hebben we zelf weinig meer in te brengen (persoonlijk denk ik er ook niet zo over als jij)

  de teksten moet ik je groot gelijk in geven bespaar 50% staat idd veel beter dan hier ziet u, alleen waarom mogen de woorden u en wij nooit gebruikt worden op een website?

  wat locatie betreft er zal zsm een adres bijkomen stomweg vergeten

  ennuh het balletje rocks he 8)

  iedereen bedankt voor de check

  groeten[/quote:69b93f0561]
  De doelgroep is niet meteen op te maken uit de site maar goed. Van professionals mag je inderdaad verwachten dat ze het weten.

  Nooit 'U' en 'wij' is natuurlijk overdreven. Wat ik bedoelde is dat veel sites, met name die hier langskomen, hun teksten doorspekken met:
  - Wij kunnen voor u..
  - Hier kunt u..
  - hier ziet U..
  - Druk hier om..

  Terwijl het beter staat om werkwoorden te gebruiken:
  - Lees
  - kijk
  - klik
  - download
  Of nog beter: helemaal niks omdat het al duidelijk is.

  Kijk maar eens bij een site van een grote organisatie. Hun teksten worden geschreven door communicatiespecialisten en die komen ook veel beter over. Dat kan iedereen en het doet wonderen voor de uitstraling van je site.
  Overigens is dit een algemeen verhaal, ik bedoel niet dat de teksten op jullie site heel slecht waren.
 • [quote:5ac8ecdb93="cowboyvar"]ok termin8or, zo beter?[/quote:5ac8ecdb93]perfect :D
 • bedankt voor jullie commentaar

  dit was om te testen er is een domein aangevraagd het blijft idd natuurlijk niet op lycos staan :)

  ik zal naar de css gaan kijken wist niet dat het anders komt en wat de teksten betreft zal het ook gewijzigd worden
 • Aan de teks valt inderdaad nog wel het een en ander te verbeteren.

  "Men wilt dat het snel maar vooral ook goed gebeurd." is maar een voorbeeld.

  "Waar normaal gesproken de hele kableboom wordt vervangen, speuren wij het probleem op en repareren alleen dat deel dat noodzakelijk is." is een ander voorbeeld. Met "Wij repareren alleen dat deel dat noodzakelijk is" wordt waarschijnlijk bedoeld "alleen het defecte deel"? Of zijn sommige delen van zo'n boom niet eens "noodzakelijk"?

  De opmerking "u hoeft niet naar een routeplanner te zoeken" vind ik wat gewaagd, weet ik waar St. Willebrord ligt denk je? :)

  Tot slot, die bewegende tekst bovenin is maar heel even leuk…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.