Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

kan ik ook los een tag benoemen?

6 antwoorden
  • hoi, weer een vraag. sorry, maar t moet. op http://www.bitstorm.org/edwin/cursus/css.html staat een geweldige stylesheet cursus, maar, de vraag der vragen: als ik een los stylesheet.css bestandje heb, en alles werkt, zoals: <p id="title"> Leden </p> en in stylesheet.css staat dat "title" in veranda, 32 punts moet, werkt dat. maar hoe krijg ik het voor elkaar, dat het zonder die <p> gaat? alleen <detitel> Leden </detitel> werkt natuurlijk niet. maar wat dan? het gaat mij erom, dat die <p> er steeds (logisch natuurlijk) een alinia van maakt, maar ik wil geen witregels. voor jullie mischien een simplele vraag, maar voor mij is het antwoord nog een raadsel :D bedankt, jules
  • <Span> (binnen een regel) <DIV> (een gehele regel)
  • Ik zou als ik jou was niet <p> gebruiken maar <h1> t/m <h6>. Deze kun je in je stylesheet gewoon herdefiniëren en op deze manier krijg je ook een betere rating bij een zoekmachine. Je moet CSS namelijk niet gebruiken om HTML te vervangen maar om het uiterlijk aan te passen. Om jouw vraag te beantwoorden:[code:1:af43487e00]h1 { font-family: Verdana; /* Zet er wat meer bij voor het geval dat... */ font-size: 32pt; margin-bottom: 0; /* Zorgt ervoor dat je geen "witregel" krijgt */ }[/code:1:af43487e00]Als je alle tekst op je site in Verdana wilt hebben kun je dat overigens gewoon in de body definiëren met...[code:1:af43487e00]body { font-family: Verdana; /* Zet er wat meer bij voor het geval dat... */ }[/code:1:af43487e00]... en kan je het weglaten bij de h1. - Bas
  • [quote:2e898da2ca="BasHamar"]Ik zou als ik jou was niet <p> gebruiken maar <h1> t/m <h6>[/quote:2e898da2ca] ok, bedankt, maar dan: (ik denk niet dat het nodig is, maar) kan het maar t/m h6? of kan ik ook verder gaan?
  • das is het maximum, maar waarvoor heb je meer nodig? het lijkt als je zes koppen hebt (daar zijn ze voor bedoelt) je pagina al niet meer overzichtelijk is.
  • Ook kun je dit gebruiken: [code:1:f80e069469]p { display: inline; }[/code:1:f80e069469] Zorgt ervoor dat het niet meer als blok (paragraaf) wordt behandeld (het krijgt dus het gedrag van een <span>). Maar net wat Bas zegt, gebruik CSS om de layout te veranderen en niet om de tag compleet te herdefineren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.