Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Sitecheck

Anoniem
teacher
8 antwoorden
 • Na eerder enkele sites gemaakt te hebben, ben ik zover het aan te durven om anderen te vragen wat die ervan vinden:

  http://home.planet.nl/~nagte109/

  Ik ben benieuwd naar
  -een frisse blik,
  -of de laadtijden van de diverse pagina's (vol met plaatmateriaal) nog een beetje te doen is (Sinds ADSL heb ik daar het modemgevoel over verloren.)
  -hoe de site zich vertoont in andere browsers dan Explorer.
  -of ik geen al te ernstige dommigheden heb begaan.

  (het frame linksboven wordt binnenkort nog gevuld door een Flashanimatie. Het plaatje van de bloem is nog stand-in)

  Groeten, Eef Fakkeldij
 • Je hebt een intro pagina die me totaal niet boeit. Ik ga liever meteen naar de site.

  [code:1:79d586016a]
  <p>& </p>
  <blockquote>
  <blockquote>
  <blockquote>
  <blockquote>
  <blockquote>
  <blockquote>
  <p align="left">&</p>
  </blockquote>
  </blockquote>
  </blockquote>
  </blockquote>
  </blockquote>
  </blockquote>
  <p><font size="-1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"></font></p>
  [/code:1:79d586016a]

  Zomaar een stukje code van je pagina zou ik nog maar eens naarkijken.

  Maar voor de rest ziet het er wel leuk uit hoor :)
 • Wat ik even gauw kon zien is prima, onder Netscape 7 dus geen problemen qua uiterlijk.

  - Bas
 • vind ik toch een knappe site (maar ja ik ben dan ook een leek in sites maken, meer nog ik heb mijn site in frontpage opgemaakt)
  mooie schilderijen maak jij, als je wat bloemen wilt om te schildderen op mijn site staan er een paar in close-up zie hier http://users.skynet.be/freewallpapers/bloemen.htm
 • Gekeken met Explorer 6.02 en Opera 6.04.
  Werkt in beiden prima. Laadtijden kan ik niet checken, ik zit op kabel, en de pagina stond er met een lege cache binnen anderhalve seconde op.
  Wat opmerkingen over de site:

  - Ziet er goed uit. De kleurkeuze vind ik wat saaïg maar ik weet niet in hoeverre je aan wensen van de opdrachtgever gebonden bent. Bovendien vind ik het wel erg prettig dat je, je beperkt hebt tot een bescheiden kleurenpalet waardoor mijn ogen niet zo'n pijn doen dan op sommige andere sites.

  - In het linkerframe staat een flashmovie. Waarom? Ik zie het nut er niet van in. Gebruik alleen 'extra's als het echt niet anders op te lossen is, en dit kan ook gewoon met een plaatje opgelost worden. Bovendien zit hier het enige verschil tussen de weergave in IE en Opera. Bij Opera sluit het niet helemaal goed aan. Het 'steeltje' sluit daar niet goed aan op de bloem van de Lely, er zit een pixel of 10 ruimte tussen. Verder ontbreekt daar ter hoogte van de flashmovie het grijze lijntje aan de rechterkant van het linkerframe. Allemaal niks verschrikkelijk, maar het ziet er niet echt netjes uit. Dus gooi die flashmovie er uit zou ik zeggen.

  - Misschien nog een tip, maar dat is een kwestie van smaak. Gebruik CSS voor de linkjes. De meeste links heb je met plaatjes opgelost, maar de enkele 'tekstlinks' die er tussenstaan zijn de standaard blauw onderlijnde links. En die vind ik erg lelijk. Met CSS kun je ze mooi in het kleurenpalet van de rest van de pagina krijgen, en eventueel een roll over effectje meegeven. Maar zoals ik al zei: dat laatste is een kwestie van smaak.

  Verder helemaal geen slecht begin. Geen pagina waar je, je voor hoeft te schamen hoor. Succes.

  [edit]
  Check ook je links nog even. Wanneer je b.v. bij portretten op die Jorrit klikt (die lelijke met die bril) krijg ik een 404
  [/edit]
 • Mag ik je
  a) Complimenteren met de manier waarop je je sitecheck aanvraagt
  [i:03517c6d21](serieus bedoeld, de meeste mensen kunnen niet tegen kritiek / feedback)[/i:03517c6d21] en
  b) met een mooie site

  De kleurverhoudingen zijn goed, de navigatie is goed, de site is niet te vol.

  Het enige wat ik zou kunnen opmerken is maak een grafische terugknop ipv een tekstlink (met de afbeelding van een plant uiteraard, een hedera in pijlvorm voor mijn oid)
 • Dit is helemaal niet slecht.

  Alhoewel ik geen modemverbinding heb heb ik het idee dat de site wel iets "zwaar" is.. Maar om nu de plaatjes verder te optimaliseren is denk niet de moeite waard; sommige zijn nu al een beetje "blurry".

  Wat viel me verder op:
  Het bloemetje en het steeltje links sluiten net niet op elkaar aan; volgens mij moet de bloemkop nog een paar pixels naar rechts.

  Zodra ik op een link in de navigatie klik blijft er bij IE zo'n lelijk stippellijntje omheen staan; een onclick="blur()" lost dit op.

  Wellicht kan je ook je code nog een beetje bijschaven: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A//home.planet.nl/%7Enagte109/index2.html

  Succes!

  grtzz

  t.
 • Bedankt voor jullie reacties en tips.

  Ik werk eigenlijk alleen maar in de grafische modus van Dreamweaver en kijk het liefst zo min mogelijk naar de code. De tip van Supervisor_NL heb ik daarom graag opgevolgd, De (toch mooie) vorm is verwijderd. Geen idee hoe die daar kwam.

  Het aanbod (en de complimenten) van rombaft zal ik doorgeven aan mijn opdrachtgeefster die de bloemen geschilderd heeft.

  De flashmovie links, die met het steeltje moet nog gevolgd worden door een aansluitende flashmovie linksboven. Gezien de opmerkingen van Gooly en Teacher over de aansluitproblemen tussen de twee frames denk ik dat ik daar maar een totaalframe van ga maken.

  De suggestie van SabineBos vind ik een creatief idee, wie weet doe ik daar wat mee.

  De opmerking over de intropagina van Supervisor_NL zal ik overwegen en kijken of ik een spannerder opening kan maken die de klant wat meer zal 'binden'.
  Overigens heb ik zo'n intropagina gemaakt omdat je volgens mij niet direct naar de site kan. Omdat je anders op slechts een van de vier pagina's uit. Vooral relevant voor zoekmachines dacht ik. Heb ik dit overigens goed bedacht of zijn er inmiddels elegantere oplossingen?

  Groeten, Eef

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.