Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

t'word traditie: mening over onze site

craze
31 antwoorden
 • 9. over site checks
  Als er staat: "Wat vinden jullie van mijn site?" dan wordt er vaak: "Zeg me hoe goed het is" bedoeld.
  Daardoor kunnen site checks kunnen nogal "vervelend" uitpakken; wat jij als designer/developer mooi en fantastisch vindt hoeft niet iedereen mooi te vinden. Er komen hier "professionals" die waarschijnlijk meer sites gezien hebben dan jij. Luister naar hun kritiek en leer ervan; wordt niet boos/verdrietig/teleurgesteld maar kom terug met een design waar iedereen stil van valt…

  Bij deze……………….. zoals sommige van jullie wel weten, vraag ik dit elk half jaar ofzo.

  Ik heb in die tijd het een en ander veranderd, ik ben vooral geinterreseert of jullie alles zouden kunnen vinden en natuurlijk ook over het uiterlijk, spreekt het aan of is het on-overzichtelijk

  Graag jullie meningen : www.zkkf.nl

  Groetjes, Mike Zwetsloot
 • hoi,
  ik ben misschien niet echt een proffesional,
  maar ik mis het doctype, en mijn eerste indruk is:
  een beetje rommelig! komt vooral door die knipperende "new"buttons, de grote teller, en het fadende tekstbalkje linksbovenin. ook zijn de lettertypes niet gelijk, bijvoorbeeld in de navigatie bovenin. zou iets groter en vetter mogen. ook zie ik hier een horizontale scrolbalk, terwijl die helemaal niet nodig is!

  succes,

  jules
 • Rommelig is wel een goed woord denk ik.

  [list:e8fad63340]
  Op mijn scherm (800x600) heb ik 5 schuifbalken; dat zijn er vier teveel.
  Met NS4.7 een mooi wit scherm
  w3.org maakt er niets van, geen doctype enz.
  Fouten in de source, als "<MEAT NAME="Language" CONTENT="NL">"
  Nog steeds hele grote plaatjes als: zijkant.jpg = 1600x1200
  Taalfout"Ouderwest uitziende voordeur" MS Word geeft daar een foutmelding, dus zo'n fout mag eigenlijk niet.
  [/list:u:e8fad63340]

  Dat was het (voorlopig)

  Groetjes

  wimb
 • o ja, nog een grote tip (voordat termin8tor hem verteld :wink: :D )
  maak gebruik van stylesheets. eerst was ik ook niet overtuigt, maar nu zie ik er het nut helemaal van in.
  een extra bestandje op de server, de verdere html pagina's kaal, alleen tekst enzo, en met dat ene bestandje regel je de gehele opmaak van alle (sub)pagina's van je site! ik ben helemaal verkocht, dus misschien een tip voor jou? wordt je broncode ook een stuk beter!
  als je meer info wilt over css, zoek dan eens naar de berichten die van de auteur juleswijers komen, ik heb er een paar maanden geleden een aantal vragen over gestled, die vooral termin8tor heeft beantwoord. staat veel info.
  succes
 • Bij de eerste pagina staan meerdere teksten over elkaar heen. (straat staat onder de titel in het hoofdscherm)
  verder begint de bron zo:
  <html>
  </head>
  / moet er nog niet in :lol:
  En ik heb 4 scrollbalken.
 • aha
  ja die schermresolutie, hij is gemaakt voor 1024x768, ik weet niet hoe ik dat mooi moet krijgen voor mensen die 800x600 gebruikt?

  Die sheets zouden handig zijn….

  ik zie zelf geen schuifbalken? hoe komt het dat jullie die wel zien?

  dank voor reacties,
  Groetje Mike
 • Waarschijnlijk zijn die scrollbalken er door het resolutie verschil.
  [edit]Bij Internet Explorer valt de horizontale schuifbalk van het bovenste frame weg. Daar zijn sommige links gewoon niet aan te klikken dus[/edit]
 • <FRAMESET Rows="50,*" bordercolor="#FFCC33" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <FRAME SRC="link.html" name="link" SCROLLING="no" NORESIZE>
  <FRAMESET COLS="170,600" bordercolor="#FFCC33" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <FRAME SRC="inhoud.html" name="index" SCROLLING="no" NORESIZE>
  <FRAME SRC="welkom.html" name="hoofdscherm" SCROLLING="no" NORESIZE>
  <NOFRAMES>


  ik heb nu bij scrolling "no" gezet, nu zijn de balken weg

  Hoe zorg ik dat mensen die 800x600 gebruiken de site ook goed zien, omdat ik in het hoofdscherm de <div> funtie gebruik om alle text op bepaalde plaatsen te krijgen, maar dit word heel anders ingedeelt bij kleinere schermen,

  Groetjes Mike
 • Hoe zorg ik dat mensen die 800x600 gebruiken de site ook goed zien, omdat ik in het hoofdscherm de <div> funtie gebruik om alle text op bepaalde plaatsen te krijgen, maar dit word heel anders ingedeelt bij kleinere schermen,

  De scroll balken zijn grotendeels opgelost,

  Ik vraag me af wat betekend : NORESIZE in het volgende:

  <FRAMESET Rows="50,*" bordercolor="#FFCC33" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <FRAME SRC="link.html" name="link" SCROLLING="no" NORESIZE>
  <FRAMESET COLS="160,610" bordercolor="#FFCC33" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <FRAME SRC="inhoud.html" name="index" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <FRAME SRC="welkom.html" name="hoofdscherm" SCROLLING="auto" NORESIZE>
  <NOFRAMES>

  Groetjes Mike
 • Ik ben het helemaal eens met het bovenstaande commentaar en ff een vraagje, waarom heb je een alert geplaatst als je in je rechter frame op de rechtermuis knop drukt, is daar een speciale reden voor ofwat…..


  martijn
 • nou kijk, wij willen niet dat onze details van inbouwen ect. in handen komen van onze concollega's, ook bv de plaatjes van de voordeuren, ik heb een keer meegemaakt dat een ander bedrijf een aantal van onze foto's op de site had staan en dat vind ik toch wel heel vervelend.

  Nog meer opmerkingen?

  Greetz Mike
 • [quote:f66ce0d57c="juleswijers"]o ja, nog een grote tip (voordat termin8tor hem verteld :wink: :D )succes[/quote:f66ce0d57c]hmm… ik krijg een naam hier….

  op diverse statistieken pagina's kun je vinden dat de resolutie waar je voor moet ontwerpen 800*600 moet zijn, dit is natuurlijk gedeeltelijk ook doelgroep afhankelijk, maar op een aantal pagina's en ook op statistieken van grote sites komt er toch altijd naar voren dat ongeveer de helft van de bezoekers op 800*600 surft.

  verder vind ik dat je veel te donkere kleuren gebruikt. ook onduidelijk is dat je en de hyperlinks onderstreept en de subkopjes.

  aangezien je frames gebruikt kunnen mensen ook zo op je pagina komen: klik!, heel erg irritant, je weet dan helemaal niet waar je zit.

  er zitten fouten op je pagina.

  route.bmp, is een beetje groot voor modem gebruikers lijkt me, maak hier is gif, jpg of png van.

  in phoenix0.5 klopt de opmaak niet helemaal. waarschijnlijk door dit soort dingetjes: height:60; =>als de waarde groter dan 0 is moet je een eenheid opgeven in css.[quote:f66ce0d57c]Die sheets zouden handig zijn…. [/quote:f66ce0d57c]cursus

  -termin8or
 • [quote:5d1854c6a9="tijntje84"]ff een vraagje, waarom heb je een alert geplaatst als je in je rechter frame op de rechtermuis knop drukt, is daar een speciale reden voor ofwat…..[/quote:5d1854c6a9]
  Waar is die alert? Ik zie niets verschijnen.
  [edit]Weet niet wat je veranderd heb, maar de indeling van het bovenste frame is veranderd, en de schuifbalken zijn daar nu niet meer nodig (en ook weg)[/edit]
 • Hoi Mike,

  Ik vind de site nog steeds onoverzichtelijk, rommelig en te donker.
  Verder zitten er een hoop "slordigheden" in: spelfouten, je hoverfont is groter dan je normale font, er staat nog duits in, de aannemer pagina bevat navigatie fouten, de thumbnails zijn alleen in de html verkleind etc etc. Verder mis ik een contactformulier en richtprijzen op de site.

  Je hebt een hele uitgebreide site waar erg veel informatie en beeldmateriaal op staat. Zonder eens goed na te denken over de navigatie en klikstromen van bezoekers blijft het een rommelige en drukke indruk maken.

  Wordt het niet eens tijd dat de site goed op de schop gaat? Begin eens overnieuw, schets een design, implementeer een menu, maak een CSS…

  grtzz

  t.
 • [quote:5be290ef4a="mikezwet"]nou kijk, wij willen niet dat onze details van inbouwen ect. in handen komen van onze concollega's, ook bv de plaatjes van de voordeuren, ik heb een keer meegemaakt dat een ander bedrijf een aantal van onze foto's op de site had staan en dat vind ik toch wel heel vervelend.
  [/quote:5be290ef4a]
  sorry dat ik het moet zeggen, maar dat klopt niet. iedereen die een beetje met computers om kan gaan, weet zo je broncode (klik maar eens op beeld, bron), en daar staan ook de links naar je plaatjes in, die ze vervolgens zo kunnen kopieren. ziet er dus alleen maar kinderachtig uit, zo'n "beveiliging".
  en teacher zijn tip, van met een schone lei beginnen, is een voor de hand liggende, maar wel een goede. begin eens met een basis template, waar alle html codes, titel, metatags, doctype enzo instaat. en typ je oude pagina's dan eens een voor een over, met veel enters en witruimtes in je broncode, zodat het overzichtelijk wordt. en css is echt een tip, zeker voor een groote site.

  succes,
  jules
 • ok,
  ik wil dus zo een css script gebruiken, maar kan eigenlijk niet echt iets vinden hieover. vandaar een paar vraagjes

  Wat voor bestandje moet ik maken, welke texten erin ect.
  Alle pagina's kijken dus naar dit bestand?

  Waar vind ik een overzicht van alle codes die in css te gebruiken zijn?

  Groetjes, Mike
 • mijn reactie gelezen….?

  zie ook: w3

  -termin8or
 • [quote:ed16f4d9f9]Waar is die alert? Ik zie niets verschijnen.[/quote:ed16f4d9f9]


  nee dat kan ook wel kloppen, want die heeft hij nu weggehaald, ik weet ook waarom hij dat niet ff meld, want nu lijkt het net alsof ik uit mijn nek praat :-?
 • dat is dus precies wat ik zei: zoek naar berichten van mij in het webdesign gedeelte, van ongeveer een maand of 1 / 2 / 3 geleden.
  daar staat alles in.
  ook is er al een geweldige cursus css genoemd, door iemand.
 • [quote:03b8e70779="mikezwet"]ok,
  ik wil dus zo een css script gebruiken, maar kan eigenlijk niet echt iets vinden hieover. [/quote:03b8e70779]

  [size=18:03b8e70779]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.