Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

sxhtm strict geeft een foutje

Anoniem
BasHamar
13 antwoorden
 • first: shame on me, ik stel wel erg veel vragen de laatste 24 uur :oops:

  de vraag:
  ik ben wat aan het testen:
  [code:1:57a3493566]
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

  <html lang="nl" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

  <head>

  <link href="stylesheets/stylesheet_normal.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

  <title>de titel</title>

  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />
  <meta http-equiv="content-style-type" content="text/css" />

  <meta name="author" content="Jules Wijers" />
  <meta name="copyright" content="(c) copyright 2001-2003 Jules Wijers, Grimas Horst" />
  <meta name="country" content="The Netherlands" />
  <meta name="language" content="nl" />
  <meta name="revisit-after" content="10 days" />
  <meta name="robots" content="index,follow" />
  <meta name="abstract" content="informatie" />
  <meta name="description" content="beschrijving" />
  <meta name="keywords" content="de keywords" />
  </head>
  <body>

  <h1>
  de hoofd titel
  </h1>

  <h3>
  de sub titel
  </h3>

  <img src="lijn.jpg" width="491" height="10" alt="logo grimas" id="logo" />
  <p>
  <strong>vette tekst</strong>
  <br />
  <em>schuine tekst</em>
  <br />
  een paar regels gewone tekst
  </p>

  </body>

  </html>
  [/code:1:57a3493566]

  ik zou er zo niets verkeerds aan zien, maar de validator zegt dit:

  ——————————————————————————-
  Line 41, column 73: document type does not allow element "img" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag
  …1" height="10" alt="logo grimas" id="logo" />
  ^
  ——————————————————————————-

  iemand een idee wat ze daar mee bedoelen?
  en, wat ik eerst ook had: <br /><br />
  een aantal keer achter elkaar, om meer witregels te maken. blijkbaar mag dat niet. maar, (niet met de <p> tag), hoe kan ik dan meerdere witregels maken?

  dank,

  jules
 • De <img … /> tag mag niet direct in de body staan maar moet onderdeel zijn van bijvoorbeeld een paragraaf (<p></p>;) of layer (<div></div>;). Dat zou moeten helpen.

  Daarnaast is wat je wilt bereiken met meerdere witregels een beetje vreemd. Het is namelijk zo dat je de tekst en dergelijke ofwel direct in paragrafen doet ófwel - in het geval van bijzondere positionering - in een layer (en vervolgens dus wel weer in een paragraaf). De witruimtes boven/onder headers en paragrafen kan je overigens met CSS geheel naar eigen hand zetten. Meerdere <br /> tags achter elkaar heb je dus eigenlijk nooit nodig…

  - Bas
 • This Page Is Valid XHTML 1.0 Strict!

  stond er,dus dat zit wel goed :wink:
  ik heb de lijn in een <p> gezet, en het werkt.
  bedankt.

  [quote:c5a26fa62a]
  De witruimtes boven/onder headers en paragrafen kan je overigens met CSS geheel naar eigen hand zetten…[/quote:c5a26fa62a]
  dat is wat ik bedoelde ja. stel, ik heb paragraaf 1, keurig met <p> en </>.
  dan komt paragraaf 2, ook weer met de <p>tags. maar de ruimte tussen die paragrafen wil ik bijvoorbeeld groter maken. in html kon dat door een aantal keer <br> te gebruiken, maar in xhtml kan dat dus niet.
  om dat in css vast te zetten, was ik even niet op gekomen. maar nu dus wel, bedankt!
 • [code:1:b1ec7415d7]<img src="lijn.jpg" width="491" height="10" alt="logo grimas" id="logo" />[/code:1:b1ec7415d7]html is een structuur taal, een lijn doe je dan ook met <hr /> en maak je op met css.

  -termin8or
 • Waarom zou <br /> niet ongelimiteerd achter elkaar mogen zetten? Van de DTD mag dit gewoon.

  -Rémy
 • Maar dit mag niet:[code:1:8b7a4205f7][DOCTYPE]
  <html …>
  <head>
  [META ed]
  </head>
  <body>
  <p>

  </p>
  <br />
  <p>

  </p>
  </body>
  </html>[/code:1:8b7a4205f7]<br /> moet ook, net als <img … />, onderdeel zijn van bijv <p></p>

  - Bas
 • [quote:ab9bf228a3="termin8or"][code:1:ab9bf228a3]<img src="lijn.jpg" width="491" height="10" alt="logo grimas" id="logo" />[/code:1:ab9bf228a3]html is een structuur taal, een lijn doe je dan ook met <hr /> en maak je op met css.
  [/quote:ab9bf228a3]
  ik doe wat ik wil.

  en dat heb ik eerst geprobeerd, maar in bijv. opera kreeg ik andere kleuren (gewoon grijs), terwijl ik hem op rood had gezet.
  dit vind ik veel handiger, dus ik laat het zo. punt.
 • Als je bedoelt dat je hem zo op rood hebt gezet: red, dat hoeft niet te werken in opera, opera heeft niet zoveel met kleurennamen, daarnaast hangt dit ook af van je karakterset, doctype, misschien karakterset css.

  Nu ik er even verder naar kijk opera kan wel een paar probleempjes hebben met sommige stylingmethoden van <hr />, maar is er vast wel eentje die werkt:

  klik!

  -termin8or

  ps:quote:ik doe wat ik wil. response:vind ik best, maar door dat zo te stellen, kun je net zo goed geen xhtml gebruiken of elk andere vorm van een standaard.
 • nee, dat slaat nergens op.
  ik vroeg waarom de validator een fout gaf. van bas kreeg ik een goed antwoord, dus wat mij betreft was dit topic afgehandeld.
  en dan gaat mij iemand nog even ongevraagd vertellen dat ik een plaatje moet vervangen door een html code, wat ik om goede redenen niet heb gedaan, en dan zeg ik dat, en krijg ik de opmerking dat ik net zo goed geen enkele standaard kan gebruiken…
  ja ja, slaat dus nergens op.
  sorry hoor, maar zo denk ik er over. dat ik er een plaatje van heb gemaakt, heb ik niet voor niets gedaan…

  jules
 • xhtml is een structuur taal, jij wilt daar een scheidingsteken, dus doe je dat met een plaatje, wat alleen visueel waarneembaar is, het is valid xhtml, maar is het ook accessible, en backwards comptabible, ook redenen om xhtml te gebruiken.

  Dat is het dus niet. Iemand met een niet visuele browser ziet de alt-tekst, is niet echt handig voor die persoon, was er <hr /> gebruikt dan zou deze persoon een hoop underscores of liggende streepjes zien, waardoor het ook voor hem visueel waarneembaar wordt.

  Dit geld natuurlijk ook voor mensen met een tekstbrowser.

  Daarnaast geld ook (ik herhaal het nog even) dat xhtml een structuur taal is, en dat je dus de juiste tags voor de juiste doeleinden dient te gebruiken.

  Als ik een lijst met links maak (deed ik eerst niet, maar ben sinds kort overgestapt) maak ik ook een lijst.[code:1:16de836318]<ul>
  <li><a /></li>
  </ul>[/code:1:16de836318]omdat het voor mensen zonder css ondersteuning nog steeds duidelijk blijft.

  Geld ook voor de het b element. Het is volgens mij nog valid (corrigeer maar als het fout is), maar het is wel een opmaak element. Daarom gebruik ik strong daarvoor en ipv het i element em en maak deze op met css. Want deze tags zeggen ook daadwerkelijk wat.

  -termin8or
 • [quote:39cb8d9e8c="termin8or"]…wat alleen visueel waarneembaar is, het is valid xhtml, maar is het ook accessible, en backwards comptabible, ook redenen om xhtml te gebruiken.
  Dat is het dus niet. Iemand met een niet visuele browser ziet de alt-tekst, is niet echt handig voor die persoon, was er <hr /> gebruikt dan zou deze persoon een hoop underscores of liggende streepjes zien, waardoor het ook voor hem visueel waarneembaar wordt.
  Dit geld natuurlijk ook voor mensen met een tekstbrowser.
  …[/quote:39cb8d9e8c]
  het spijt me geweldig, maar ik denk niet dat er ook maar iemand op deze planeet met een tekstbrowser naar mijn site gaat. doet hij dat toch, ja, dan spijt het me toch werkelijk.
  je hebt misschien wel gelijk, maar ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen dit plaatje niet kunnen zien.
  toch moet ik toegeven:
  je hebt het weer voor elkaar gekregen, mij te overtuigen. ik zal er nog eens naar kijken, hoe dat zit met het <hr> attribuut op te maken in css.
  als alle browsers dat ondersteunen, zal ik het wel anpassen.

  bedankt,

  jules
 • Voorlopig zullen ze iig niet komen vanwege de frames, maar ik bedoelde meer: gebruikt elementen waar ze voor bedoelt zijn.

  En misschien vind je het leuk dit door te lezen.

  -termin8or
 • [quote:77fbd1830b="BasHamar"]Maar dit mag niet:*KNIP* <br /> moet ook, net als <img … />, onderdeel zijn van bijv <p></p>[/quote:77fbd1830b]Oké, ging er blind vanuit dat het in een paragraaf werd gebruikt, omdat er elke keer werd gesproken over dat het achter elkaar zetten van <br> niet mag…en het buiten de <p>-tags zetten mag ook niet in HTML, zoals wel wordt gesugereerd…

  -Rémy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.