Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

webdesigner, bestaat dat wel?

katrien
4 antwoorden
 • zijn doctype en allemaal van die standaarden wel zo nodig op het internet?
  ik bedoel, op validator.w3.org heb ik eens wat url's in getypt, en de ene site was nog slechter dan de ander!
  geen enkele had een doctype, iso standaard, de html tags en css klopte voor geen meter.
  (ik heb het over o.a. www.google.com, www.yahoo.com, www.altavista.com, www.microsoft.com, www.apple.com, www.computertotaal.nl, forum.computertotaal.nl, www.amazon.com en ga zo maar door).

  webdesigner is dus geen officieel beroep, iedereen mag het dus gewoon worden, of zie ik dat verkeerd?
 • Dat ligt eraan wat je onder webdesigner verstaat. Kijk iedereen die een eigen homepage in elkaar zet is als het ware een webdesigner. Dat geldt voor de meeste expressieve vakgebieden (schilder, tekenaar, enz.). Als je webdesigner in dit rijtje plaatst, dan gaat het bij webdesign dus enkel om de grafische en vormgevende kant. Het zal de webdesigner een worst zijn, welk doctype het is of welke encoding. Het gaat hem om het design. Dat andere is technisch en behoort toe aan de webdeveloper.

  Maar goed, een goede webdesigner zal zich volledig moeten kunnen redden met HTML en de daar bijhorende standaarden. Ik vind dat je dat wel van zo iemand mag eisen.
 • Het beroep webdesigner is geen beschermd beroep, iedereen mag zich dus zo, en geheel officieel, webdesigner noemen.
  Overigens ben ik geen 'officiele' webdesigner, maar dat terzijde.

  De vele sites met de vele fouten, tja, dat is verklaarbaar, ten eerste begint die validator al te zeiken als je geen alts gebruikt, en daarnaast is het zo dat als je je code precies volgens W3C schrijft, je site *ineens* _minder_ crossbrowsercompatible is.

  Ik ben weldegenlijk voor een echte goede standaard, en W3C doet haar uiterste best, maar de samenwerking tussen W3C en de verschillende browserbakkers werkt niet vlekkeloos.
 • Deze discussie is al gevoerd en ik zal er verder niet te veel over uitwijden, maar doctypes en de meeste andere standaarden zijn nodig om een site er in alle browsers goed uit te laten zien. Het is voorlopig een idealisme maar het wordt steeds meer realiteit.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.