Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

frontpage en dreamwaever

teacher
4 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn vraag is hetvolgende, iemand is voor mij een nieuwe layout aan het maken met frames en buttons enz…, en zal die dan doorsturen naar mij, maar hij maakt die layout in dreamwaever en ik werk met frontpage, kan ik bv zijn layout met alles er op en eraan dan importeren in frontpage?
  Ik zal hier waarschijnlijk als antwoord krijgen waarom werk je dan niet zelf met dreamweaver, wel ja het zit zo, van websites bouwen heb ik niet veel kaas gegeten en ben het nu eenmaal gewoon om met frontpage tewerken, heb eens vijf min in dreamwaever gezeten en vond echt niet terug hoe alles in zijn werk zat.
  Is dreamwaever (voor een eenvoudige site dan wel, zie mijn site nu http://users.skynet.be/freewallpapers) makkelijk en rap aan te leren?
  Bedoeling is om bv links een aantal buttons te hebben en bovenaan een titel en dan rechts wat gedoe en tumbnails, en ook is het de bedoeling dat je rechts indien alle tumbnails er niet op kunnen kan scrollen maar het linkergedeelte waar de buttons staan zou moeten blijven staan.
  Is zoiets te doen voor een mega leek in drweamwaever?

  alvast bedankt
 • Dreamweaver heeft zoals wel vaker gezegd een steile leercurve, voor de beginner is het dus niet uitermate geschikt maar als je er eenmaal mee om kan gaan wil je echt geen Frontpage meer. Ik weet dat FP 97 nogal eens de neiging had om code aan zichzelf aan te passen, maar hoe dat in recentere versies gaat weet ik niet. Op zich zou je zonder problemen code uit DW moeten kunnen importeren in FP, andersom zal dat problematischer zijn. Zorg ervoor dat je geen Frontpage Extensions nodig hebt, die zorgen voor de meeste hoofdbrekens. Ook staat FP niet bekend om zijn schone code, maar voor een beginner is dit (helaas) meestal niet de eerste zorg.

  - Bas
 • [quote:b0faca8d2e="rombaft"]heb eens vijf min in dreamweaver gezeten en vond echt niet terug hoe alles in zijn werk zat.[/quote:b0faca8d2e]

  Denk dat het meer aan jou ligt. Dreamweaver is niet echt moelijk, je moet er natuurlijk wel even de tijd voor nemen.


  obi
 • [quote:e0c50cf3dc="BasHamar"]Ik weet dat FP 97 nogal eens de neiging had om code aan zichzelf aan te passen, maar hoe dat in recentere versies gaat weet ik niet. Zorg ervoor dat je geen Frontpage Extensions nodig hebt, die zorgen voor de meeste hoofdbrekens.
  Ook staat FP niet bekend om zijn schone code, maar voor een beginner is dit (helaas) meestal niet de eerste zorg.

  - Bas[/quote:e0c50cf3dc]

  Ik gebruik Frontpage 2000; FP 2000 houdt (zeggen ze) de HTML-code intact.
  Een website in Frontpage kun je rustig publiceren/uploaden naar een server, waarop geen FP Extensies zijn geinstalleerd. Zorg er alleen voor dat je binnen de web-pagina's geen FP-specifieke onderdelen plaatst (bijv. bezoekersteller, e.d.). Ik heb wat test-pagina's geplaatst op http://www.jhaarsma.dds.nl ; DDS ondersteunt geen FP extensies maar de betreffende pagina's zijn wel gemaakt met Frontpage 2000. Ik ondervind daarmee dus geen problemen.
  Overigens: wat is het probleem van "vuile" code?

  Groet,
  Jacco

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.