Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

[sitecheck] msk basketball

teacher
19 antwoorden
 • Hoi Lezers,

  Ik zou graag een paar tips willen hebben hoe ik de site die ik beheer mooier kan maken.

  De url van de site is : http:"//home.hccnet.nl
  .wobben

  De site is bedoeld om de vereniging waar ik lid van geweest ben bekender te maken.

  Alvast hartelijk dan,

  Roelof Wobben
 • http://home.hccnet.nl
  .wobben/ –> klikbaar.

  Sja, wat zal ik zeggen…? Het staat al onder je menu he, dat hebbie niet zelf gemaakt.
  De gifs erboven irriteren al na 5 seconden en de koptitel is gewoon lelijk.
  Het contentframe is eik wat wij zien als jou 'skills' en dat houdt niet echt over imho. Plaatjes die het niet doen, plaatjes met links en borders, fout font, scrollbar kleur die nergens terugkomt, etc…
 • oke, je hebt en heleboel kritiek wat goed is, maar kun je een beetje specifieker zijn met wat er niet werkt, zodat ik deze foutjes eruit kan halen.

  dus graag verbeterpunten zodat ik ervan kan leren

  Roelof
 • Als je Phrea's "opbouwende kritiek" (ot: ken jij die woorden eik phrea?) goed doorleest zul je zoveel dingetjes vinden, zodat je de volgende paar weekjes weer lekker kunt knutselen.

  -termin8or
 • Verbeterpunten:

  Haal die webaward dingen weg. Ik kan zelf wel bepalen of ik een site mooi of niet vind, daar heb ik geen louche award systeem voor nodig.

  Verder is er niet zo'n spraken van een layout… en helemaal niet van "design"..

  Haal idd die bewegende mannenballetjes weg, en ook droopy. Die heeft daar niets te zoeken.
  Rechtstreeks uit de broncode:
 • [quote:3be777fafb="termin8or"]Als je Phrea's "opbouwende kritiek" (ot: ken jij die woorden eik phrea?) […]

  -termin8or[/quote:3be777fafb]
  In een ver en grijs verleden kende ik dat idd ja, nu allang niet meer. Heeft een reden, een reden die de oudgedienden hier wel kennen.
  Overigens gebeurt dit overal als ik zo eens om me heen kijk…

  Ik kan wel opbouwende kritiek geven hoor, doe ik ook nog weleens, maar die kans wordt ons steeds minder vaak gegeven omdat er steeds meer en steeds slechter websites worden gemaakt.

  Edit: en ga me nou niet vertellen dat dat onzin is, want het is geen onzin, kijk om je heen…
 • [quote:016ce8ba59="Phrea"]
  Ik kan wel opbouwende kritiek geven hoor, doe ik ook nog weleens, maar die kans wordt ons steeds minder vaak gegeven omdat er steeds meer en steeds slechter websites worden gemaakt.
  [/quote:016ce8ba59]

  Sorry dat ik het zeg hoor, maar ik vind jouw site ook niet echt wereldschokkend.
  Ik vind trouwens zowiezo dat jullie alleen maar sites afkraken (enkele uitgezonderd) en je het er uit moet trekken om nog wat tips te krijgen.
 • that's the point, voor de zoveelste keer:
  gebruikers van je site vinden alles normaal, en een goede site valt dan ook niet op. zodra er gebreken zijn, error's, irritante dingen etc, gaan bezoekers zich ergeren, en zullen je site waarschijnlijk verlaten en nooit meer terugkomen. nog erger is zoiets bij een bedrijf, de eerste indruk is de belangrijkste. de goede punten spreken meestal voor zich, en als je al de negatieve dingen die je hier te horen krijgt, kunt verbeteren, zul je ooit een sitecheck krijgen, waar weinig in verteld wordt.
  en dat zou dan een goed teken zijn! :wink:
  jules
 • [quote:0df12adf26="Phrea"]en ga me nou niet vertellen dat dat onzin is, want het is geen onzin[/quote:0df12adf26]Onzin? Ik ben het roerend met je eens! Moe word je van alle amateuristische sites, alle mensen die denken dat ze met Frontpage een mooie site kunnen maken, alle kinderen die bedrijf beginnen. Ze komen met een sitecheck en op het moment dat je de gevraagde kritiek geeft gaan ze lopen zeuren of huilen… En sitecheck is IMHO niets meer en niets minder dan vragen wat er mis is aan een site zodat dit aangepast kan worden, en dit natuurlijk allemaal in de ogen van "professionals": mensen die meer dan 5 sites hebben gezien en snappen hoe internet werkt. Wil je complimenten? Maak dan een verdomd mooie en toegankelijke site of laat 'm aan oma zien. Die vindt 'm mooi, en zelfs als ze 'm lelijk vind krijg je toch €5,- voor de moeite… Dus steek er ff meer dan een dag in, zorg ervoor dat je weet wat HTML is en wees niet gepiqueerd als je geen complimenten krijgt, het hoort er allemaal bij.

  Zo, mijn hart is gelucht, terug naar het onderwerp…

  - Bas
 • Was eik meer een geintje phrea, want ik ben het compleet met je eens :wink:

  -termin8or
 • [img:4699d8d57a]http://home.planet.nl/~nhuijts/witlof2.jpg[/img:4699d8d57a]

  Lof @ Bas!!

  Je haalt me de woorden uit mijn mond, ik had precies hetzelfde gezegd, albeit met wat meer scheldwoorden. [size=9:4699d8d57a]Dat oma argument heb je van mij gejat he? :P[/size:4699d8d57a]

  En spider, heel voor de hand liggend hoor, [i:4699d8d57a]maar Phrea vroeg niet om een site check.[/i:4699d8d57a]

  En nou wil ik graag weer wat commentaar van TS Snowman horen, aan niet terugkomende TS heb ik ook een broertje dood….
 • Komt denk ik vooral omdat meneer spiderned niet verder dan zijn neus heeft gekeken. Ik heb wel meer dan alleen maar mijn site gemaakt hoor. Boeit dat? Nee, eigenlijk niet. Iedereen met een gezond verstand en wat internetervaring kan zien wat wel en niet mooi is, waar er dingen foutgaan en wat to do, en what not. Wij als 'pro's' kijken extra scherp en dan kan je dit soort opmerkingen verwachten.

  En ach, zolang we allemaal hier nog komen zullen we het zelf ook niet extreem druk hebben met ons werk he. ;)
 • Ja hoor, ik heb verder gekeken en gezien wat je heb gemaakt. Maar als voorportaal (jouw site) zou het toch ook een mooie site moeten zijn.

  Wat ik bedoel is dat als de profs zeggen (jullie dus) dat een site niet mooi is, hij per definitie niet mooi is.
  En dat vind ik onzin, want dan hebben we het over smaak.
 • Heheh, ik weet niet waar je het nu over hebt hoor… Hebbie het over phrea.com met daarop het standaard design voor ons te komen product ReaX [FYI: die is zeer goed ontvangen]…? :roll: Heh

  Maar goed, denk wat je denkt, I dont give a shit eik, waar ik wel een shit om geef is dat we nu wel erg offtopic beginnen te raken, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest van de topicstarter.
 • [quote:cec64e8745="SabineBos"][size=9:cec64e8745]Dat oma argument heb je van mij gejat he? :P[/size:cec64e8745][/quote:cec64e8745]Stiekum wel ja, ik vond het namelijk een erg leuk en herkenbaar argument… :D

  @TS:

  Kies voor een wat meer consequente layout in je pagina's. Gebruik kopjes en zorg ervoor dat er wat ruimte links en recht van de tekst is. Maak wat moois van de tabellen met CSS (en dan bedoel ik niet een simpel klein zwart randje) en voor een mooi lettertype, daarnaast kan je de links nog opmaken want die zijn nu standaard blauw/paars.

  - Bas
 • Oke, heb allle berichten gelezen en als ik het mag samenvatten zouden jullie de volgdende zaken veranderen :

  - Webawards, de mannetjes ballen en droopy verwijderen
  - consequenter layout
  - gebruik van kopjes
  - ruimte links en rechts van de tekst
  - mooiere tabellen
  - links opmaken
  - mooiere layout vanwege de flashbuttons

  Ik neem deze punten mee in het volgende versie van de site die als hij klaar is , op internet wordt geplaatst

  Dank iedereen voor de punten en als iemand nog iets weet, graag melden
  zodat ik weer meer over site maken leer.

  Roelof
 • [respect]
  Dat vind ik nou een waardige reactie op een vrij harde sitecheck.
  [
  espect]
 • Wat een smalle geestjes zeg! "Haal dit weg, dat is niet mooi, lelijke amateur sites, etc."

  En wat een karakter om zo waardig te reageren snowman!

  Mooi en lelijk zijn relatieve begrippen, goed en slecht in dit verband ook (tenzij gestaafd met argumenten en heldere verwijzingen)

  Wordt elke sitecheck nu gebruikt door gelijkgestemden die even de nieuwkomers in dit "vak" met een onfrisse potrie teritorium afzeiken gaan belagen??
 • Helemaal mee eens .:ToBee:.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.