Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

zonder downloaden iets starten.

J-P Le Conte
12 antwoorden
 • Hoe kan ik bv een batch of een exe bestand laten starten in een link op een website.?? je moet zelf wel de link starten maar nix hoeven downloaden .. het is voor het intranet of een cd. kan dit met scripting of zo??

  Het geen wat gestart zou moeten worden is bijvoorbeeld een sfx van winrar.. hierin zitten een aantal bestanden die naar een map moeten waar de zelfde bestanden staan maar dan ouder.. en dan meteen van de oude een backup maken.
 • Zover ik weet kan dat niet. Je moet altijd toestemming geven om een
  bestand op te slaan of te openen. Is maar goed ook, anders zou je zo
  een kwaadwillende applicatie kunnen runnen, zodra iemand op de
  webpagina komt.
 • Niet mogelijk ivm veiligheidsrisico's.

  Overigens zijn er meerdere topics hierover geweest, gebruik even de zoekfunctie van dit forum. In één ervan werd een soortgelijk probleem gesteld waar wél een oplossing voor was, wellicht dat het je helpt.

  - Bas
 • [img:4d8d647520]http://members.lycos.nl/girliegirl666/ctforum/search.gif[/img:4d8d647520]

  [size=9:4d8d647520][i:4d8d647520]ik kon het niet laten…[/i:4d8d647520][/size:4d8d647520]
 • [quote:5dc4de394c="SabineBos"][img:5dc4de394c]http://members.lycos.nl/girliegirl666/ctforum/search.gif[/img:5dc4de394c]

  [size=9:5dc4de394c][i:5dc4de394c]ik kon het niet laten…[/i:5dc4de394c][/size:5dc4de394c][/quote:5dc4de394c]

  :lol:
 • anyways: nee dat kan echt niet..

  je zou er een hta applicatie van kunnen maken; die mogen wat meer.

  t.
 • * Phrea ziet mogelijkheden voor een nieuwe squarie, met dank aan sabine :D[/color:856b524e61]
 • Ok dan! Er is dus helemaal geen code voor zoiets? En ik maar denken dat er alles mogelijk was.. En die rommel dan die je bv via achterdeurtjes je startpagina veranderd? Heeft dit met windows te maken dan? Ennuh… kun je windows niet voor de gek houden ofzo?

  Ik ga er nog ff op verder..

  Bijvoorbeeld bij een flash-site. Normaal gesproken moet je een drivertje hebben om flash te openen. Maar het gebeurd daarna wel automatisch. In mijn flash-source staat bv:

  [code:1:03b13c085c] codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=4,0,0,0"[/code:1:03b13c085c]

  Verwijst dit soms naar een codebase die het mogelijk maakt om bestanden automatisch te openen? Of zit dit al standaard in de browser progjes? Ik kan me ook voorstellen dat die ingesteld staan op bepaalde bestands-extencies ofzo.. Nu vraag ik me dus af of je met de basis lijnen van het openen van bv een .swf file iets kan doen..

  Gr. J-P

  ([i:03b13c085c]Dit was weer eens een zeer zinvolle bijdrage van J-P [/i:03b13c085c] :lol: )
 • Het is idd wel mogelijk om een plug-in te installeren bij IE (weet alleen niet meer welke, daarom moet de TS ff de search gebruiken) zodat je programma's op kan starten, maar het probleem ervan is dat iedereen dan eerst die plug-in moet installeren die bovendien ook nog eens grote veiligheidsrisico's met zich meebrengt. Voor persoonlijk gebruik is dit te overwegen, maar voor distributie van een CD-ROM lijkt het me alles behalve geschikt. En los van de veiligheidsproblemen zullen de mensen ook nog eens afhaken als ze te veel moeite moeten doen om iets werkend te krijgen.

  - Bas
 • Met dat laatste ben ik het ook helemaal eens. Maar er bestaat dus geen losse driver die je automatisch naar de temp map kan laten schrijven? Het zou wel werken als je na het installeren van de driver automatisch het bestand opent… Dat zou mooi zijn!

  Meer dan dit zal ik me er niet mee bemoeien :wink:

  Gr. J-P
 • dit kan wel door middel van …ware

  Krieg strax nog problemen met een van de moderators!

  Niet gewenst daarom ge-edit! :wink:
 • Uhm, tja, dit begint een beetje uit de hand te lopen. Er zullen vast
  wel kunstgrepen zijn om het nodige voor mekaar te krijgen, maar
  het moet natuurlijk wel binnen het legale blijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.