Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Wat bestaat er voor makkelijk bewerken van flash bestand??

gescHENK
18 antwoorden
 • De website www.wimvanderwerff.nl is bijna af maar nu zitten we met het probleem dat de mensen niet met FlashMX overweg kunnen.

  NU zoek ik iets handig een script of programma waarmee zij makkelijk en snel een flash pagina kunnen aanpassen.
  Hiermee bedoel ik dat ze een foto kunnen vervangen en een stukje tekst voor een aanbieding.

  http://www.wimvanderwerff.nl/Livingcolors/Livingcolors.html
  Zoon pagina zou dan moeten worden aangepast met iets.

  Iemand een suggestie hiervoor?

  Alvast Bedankt!
 • Dit lijkt me eerlijk gezegd sowieso niet de juiste methode. Nou ben ik geen specialist op het gebied van Flash, maar is het niet veel makkelijker en verstandiger om een CMS te maken? Dan kunnen de mensen online de tekst bijwerken of een plaatje vervangen terwijl de rest van je Flash movie gewoon intact blijft. Volgens mij moet het mogelijk zijn om in Flash externe plaatjes en teksten te importeren, dus wellicht dat je iets dergelijks kunt overwegen.

  [b:671293ee34]Edit:[/b:671293ee34]
  Waarom herlaadt elke pagina als ik op "verder" klik? M.i. had je dan net zo goed gewoon GIF-plaatjes kunnen maken… Áls je met Flash werkt lijkt het me ook wel mooi om dan alles in hetzelfde scherm te laden. Daardoor wordt het dynamischer en wellicht ook sneller.

  - Bas
 • [quote:202a240a43="BasHamar"]Dit lijkt me eerlijk gezegd sowieso niet de juiste methode. Nou ben ik geen specialist op het gebied van Flash, maar is het niet veel makkelijker en verstandiger om een CMS te maken? Dan kunnen de mensen online de tekst bijwerken of een plaatje vervangen terwijl de rest van je Flash movie gewoon intact blijft. Volgens mij moet het mogelijk zijn om in Flash externe plaatjes en teksten te importeren, dus wellicht dat je iets dergelijks kunt overwegen.

  - Bas[/quote:202a240a43]  En over dat extern inporteren daar heb ik ook nog nooit mee gewerkt via flash dus weet je misschien hoe dat werkt?

  En CMS ??
 • [quote:2ae76d619a="Kevinos"]En over dat extern inporteren daar heb ik ook nog nooit mee gewerkt via flash dus weet je misschien hoe dat werkt?[/quote:2ae76d619a][quote:2ae76d619a="BasHamar"]Nou ben ik geen specialist op het gebied van Flash, …[/quote:2ae76d619a]Dit was een flinke understatement. :D [quote:2ae76d619a="Kevinos"]En CMS ??[/quote:2ae76d619a]CMS staat voor Content Management System en maak je in bijvoorbeeld PHP. Omdat je de inhoud wil importeren naar het Flash filmpje zul je het CMS waarschijnlijk zelf moeten maken, maar als je niet bekend bent met PHP is dit geen makkelijke klus.

  - Bas
 • [quote:1a74635c80="BasHamar"][quote:1a74635c80="Kevinos"]En over dat extern inporteren daar heb ik ook nog nooit mee gewerkt via flash dus weet je misschien hoe dat werkt?[/quote:1a74635c80][quote:1a74635c80="BasHamar"]Nou ben ik geen specialist op het gebied van Flash, …[/quote:1a74635c80]Dit was een flinke understatement. :D [quote:1a74635c80="Kevinos"]En CMS ??[/quote:1a74635c80]CMS staat voor Content Management System en maak je in bijvoorbeeld PHP. Omdat je de inhoud wil importeren naar het Flash filmpje zul je het CMS waarschijnlijk zelf moeten maken, maar als je niet bekend bent met PHP is dit geen makkelijke klus.

  - Bas[/quote:1a74635c80]

  Jah ik ben (nog) niet bekend met php dus ik denk niet dat dat erin zit om daar mee te gaan werken…

  Een andere mogelijk misschien?
 • Misschien externe tekstbestandjes inladen? Die lijken me niet zo moeilijk om die te laten updaten met bijvoorbeeld php of gewoon via ftp. Daar zijn ook genoeg tuts over.

  Check gelijk even http://www.flashfreaks.nl/

  -termin8or
 • [quote:8b06b7bc63="termin8or"]Misschien externe tekstbestandjes inladen? Die lijken me niet zo moeilijk om die te laten updaten met bijvoorbeeld php of gewoon via ftp. Daar zijn ook genoeg tuts over.

  Check gelijk even http://www.flashfreaks.nl/

  -termin8or[/quote:8b06b7bc63]

  Hoe kan ik dat toepassen met die externe tekstbestandjes ???
 • [quote:8421bae672="ik"]Check gelijk even http://www.flashfreaks.nl/[/quote:8421bae672]-termin8or
 • [quote:46c4c94545="termin8or"]Misschien externe tekstbestandjes inladen? Die lijken me niet zo moeilijk om die te laten updaten met bijvoorbeeld php of gewoon via ftp. Daar zijn ook genoeg tuts over.

  Check gelijk even http://www.flashfreaks.nl/

  -termin8or[/quote:46c4c94545]

  Doe dan XML in plaats van tekstbestandjes, is veel makkelijker.
  Flash MX kan prima overweg met xml.
 • Ik doe helemaal niks 8) . Leg gelijk even aan de topicstarter uit hoe het werkt ;).

  -termin8or
 • [quote:29a8e0650a="termin8or"]Ik doe helemaal niks 8) . Leg gelijk even aan de topicstarter uit hoe het werkt ;).

  -termin8or[/quote:29a8e0650a]

  Voila ;)

  http://www.macromedia.com/support/flash/applications/xml/
 • Ok dan inladen van txt bestanden in gelukt:)

  Maar nu moet als er een aanbieding straks verandert moet worden die txt file worden aangepast.

  Ik zoek een script/programma waarmee die txt word geopend en dat de tekst en de url van de foto dan heel simpel online worden aangepast en weer word opgeslagen.

  Weet iemand zo iets (gratis dan)
 • Hm tja, als het gratis moet dan kun je toch het best op zoek gaan naar een php script of zelf iets met php in elkaar draaien.

  Het moet in elk geval server side gebeuren.. met JavaScript oid gaat het in ieder geval niet lukken.

  Als je geen mogelijkheid hebt om server side script zoals php, asp(.net), of coldfusion te gebruiken, zul je het toch met de hand via ftp ofzo moeten doen.
 • Ik heb de mogelijkheid om php te draaien.

  Weet je misschien een gratis script dat dan die txt file opent en dat het er uitzien als een soort online editor?

  Zodat in die txt file gemakkelijk een klein tekstje is aan te passen en een url van een foto in te voegen is.

  En dat als je het opslaat het meteen verandert is in de file die je heb ge edited zodat de website ook meteen verandert is.

  Alvast bedankt.
 • Director gebruik ik voor flash enzo, ik weet niet zeker of het ook voor bewerking gebruikt kan worden zoals jij bedoelt.
 • [quote:12d28275d9="thesis"]Director [/quote:12d28275d9]

  Wat is dat en waar kan ik dat misschien vinden?

  Alvast Bedankt
 • hier kan je info vinden over director en het evt kopen.
 • en als je een online edit scriptje zoekt, kijk dan eens op phpfreakz.nl

  enneh.. dit forum is geen google vervanger.

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.