Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webdesign (HTML, CSS, Flash)

Flash: gebruiker interactief laten sturen

J-P Le Conte
11 antwoorden
 • :( Ai,

  Hallo mensen,

  ik ben Lennart Goosens en ik heb een website. Ik hou erg van HTML, DHTML, JavaScript en natuurlijk CSS. Ik ben alleen sinds kort begonnen met Flash. Ik wil namelijk voor mijn website voor kinderen een spelletje maken dat een beetje lekker interactief is. Ik maak op mijn site nu nog nauwelijks gebruik van DHTML, en CSS. Ik heb wel een ontwerp (wat zegik???? Het is klaar!) van een balk met knoppen klaarliggen, maar kortom, het is nog een homepage.Daar wil ik iets aan doen met mijn sectie 'De heksenketel'. Je komt binnen en wordt verwelkomt met een scherm met bloederige letters, en door een roillover van een bezemkast met bewegende bezem. Als je daarop klikt, word je als alles klaar is verwezen naar 'Het Heksenspel'. Maar dat is nog niet af.

  :roll: Dat heksenspel daar ben ik aan begon ja, en ik heb precies gevonden wat ik zoek op www.harrypotter.co.uk, een vliegende auto die is te besturen met de pijltjestoetsen, waarbij je moet oppassen dat je niet tegen objecten zoals vogels opvliegt. Ik weet echter alleen niet hoe ik meer moet bewerkstelligen dan een zeer gelikte knop die je naar de volgende scene brengt en een animatie met 'eng' geluid. Weet iemand hoe ik een bezem zo kan 'beheksen' dat hij is te besturen met het toetsenbord, en hoe ik zorg dat de berijder moet oppassen voor rondvliegende telefoons? Puntentellers zijn toch ook mogelijk?
  Kan iemand me eventjes een beetje opweg helpen in de wereld van het echt interactieve Flash?

  Groeten van Lennart Goosens.
  P. S.: Oh ja, ik gebruik Flash 4. :wink:
 • al rondgekeken op flashkit.com ?
 • Op kirupa.com vind je hetgeen wat jij zoekt:

  Collision Detection

  Moving an Object Using X and Y Values

  Weet alleen niet zeker of gebruikte actionscript werkt met Flash 4, maar denk dat je zo een heel eind komt!

  grt obi
 • Hallo,

  ik vond de pagina's erg goed en ik ben er al mee geholpen, het was precies wat ik nodig had, maar ik heb ook nog een puntenteller nodig! :o

  Lennart Goosens, degene die dringend een 10GB-Harddisk nodig heeft.
 • [quote:01c31f5024="LGoosens"]
  Lennart Goosens, degene die dringend een 10GB-Harddisk nodig heeft.[/quote:01c31f5024]

  Zijn 10 GB hd's nog wel te koop dan? :-?

  ;)
 • Hallo luitjes,

  ik bedoelde niet dat je hier moest posten over die 10 GB HD maar in het onderwerp Forum index -> Te koop gevraagd -> Gezocht: Harde schijf 10GB of >.

  Maar het maakt niet uit. ik zocht eigenlijk antwoord op mijn vraag over die puntenteller, omdat ik verder nog steeds ben blijven steken bij een mooie tekst- en beeldanimatie met mooi geluid dat bij conversie zeer slecht van kwaliteit wordt.

  Groeten van Lennart Goosens die gisteren de melding 'harde schijf vol' kreeg.
 • Hallo,

  ik geloof niet dat jullie helemaal hebben begrepen dat ik er nog niet helemaal uit ben. Sorry, maar ik verlang nog een klein beetje hulp. :) :D 8) :wink:
 • off-t: loose the smileys
  on-t: misschien eerst is een boek lezen?

  -termin8or
 • Goede middag,

  ik wilde niet als een vervelend iemand klinken, maar ik wil wel even duidelijk maken dat er bij mij in Diemen in de bibliotheek geen boeken over Flash 4 staan, maar alleen over Flash 5. Daar komt dan nog eens bij dat jullie het al weten en dat ik bovendien zoveel smilies gebruik als ik wil, hoor! <S>

 • Ik wil ook niet vervelend klinken maaruh.. Ik heb geleerd:

  Eerst leren lopen, dan pas rennen.

  Wat je hierboven allemaal wil zou voor mij ook niet zomaar uit te werken zijn. Hopende dat je deze tip kan waarderen..

  Gr. J-P
 • Oke! Ik zal ook is eventjes een handleiding downloaden op internet, ja ik kan de tip waarderen, maar blijf in de tussentijd toch posten want tips zijn altijd welkom. :P :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.